DenHaagOrg

Puur Haags

  • Meest recente berichten: Haagspraak

    Nieuw kunstwerk Laan van Meerdervoort

    HTM heeft The Hague streetart opdracht gegeven om het transformatorhuisje op de Laan van Meerdervoort van een kunstwerk te voorzien.Het transformatorhuisje oogde als een grauwe bunker en werd regelmatig van een tag voorzien wat het geheel er armoedig uit liet zien.The Hague streetart heeft het kunstenaars duo Zesta&Zasto opdracht gegeven om het werk uit te […]

    De politie is je beste kameraad

     Vrijdag 26 april besloot ik om een paar bureau leggers te gaan kopen Nam bus 24 en stapte bij het begin van de Frederik Hendriklaan uit en liep richting Paagman.Na mijn aankoop liep ik wat door de buurt en maakt wat foto’s. Ik kwam op de van oldebarneveldlaan uit en liep door richtig kunstmuseum.Bij de […]

    Stahlecker in de Boekhorststraat

    Het is alweer een tijd geleden dat ik wandelend vanaf de Brouwersgracht,zuidwal in de Boekhorstraat belande.Ter hoogte van nummer 127 thans kunstruimte 1646 keek ik naar de pui.Toen Johan Stahlecker nog in het pand zat was de etalage bond gevuld met verf in alle soorten en maten . Een bord met de tekst Stichting Arti […]

  • Recent Comments

  • Follow DenHaagOrg on WordPress.com
  • Archives

Gemeente Den Haag en Provincie erkennen taken AVN niet meer

Posted by Interniek on 28 November, 2007

In haar verenigingsblad spreekt het bestuur van de Algemene Vereniging voor Natuurbescherming voor ‘s-Gravenhage en Omstreken AVN haar teleurstelling uit over de samenwerking tussen de AVN, de gemeente Den Haag en de Provincie. Zij concludeert dat de overheid de taken van de AVN niet (meer) erkent, namelijk het streven naar het behoud van waardevol groen in en om de stad. Ongeacht of dat nu vanwege natuur, landschappelijk- of natuurhistorische waarde is. Na 80 jaar min of meer harmonieuze samenwerking met de overheid wordt de AVN nu geconfronteerd met een letterlijk onverzoenlijke aanpak wat betreft het belang van groen.

‘We wilden het Landgoed Reigersbergen beschermen tegen de kolossale bebouwing van een Automobielmuseum. Gemeente en provincie wezen ons af. Zelfs onze gang naar de Raad van State bleek tevergeefs. Ook ons verzet tegen de uitbreiding van de golfbaan Duinzicht op de Amonsvlakte, waarbij wij eveneens tot aan de Raad van State zijn gegaan, is vruchteloos gebleken. En het ergste is nog dat men ons niet duidelijk kon maken waarom we het in deze twee gevallen moesten verliezen. De Raad van State heeft uitsluitend op procedurele gronden uitspraak gedaan. De intrinsieke waarde van het groen is niet gewogen. Ons standpunt blijft hetzelfde: Een Automuseum hoort niet thuis in een historisch groen landgoed. En in het geval van de golfbaan hadden natuurwaarden gespaard kunnen blijven indien er twee kleine, naast elkaar liggende golfbanen waren samengevoegd. Dat had dan één volwaardige 18 holes baan opgeleverd en de Amonsvlakte had openbaar natuurgebied kunnen blijven.’ Tot zover De Ratelaar.

One Response to “Gemeente Den Haag en Provincie erkennen taken AVN niet meer”

  1. Welkom in de échte wereld.
    Ten eerste is de gemeente Den Haag akkoord gegaan en vervolgens moest u die verplichte vervelende hobbel nemen van die (kuch) “onafhankelijke” commissie bezwaarschriften.
    Na een lange, lange tijd, heeft die commissie uw bezwaren op last van de gemeente ongegrond verklaard. O nee, dat kan niet als je “onafhankelijk”’ bent. Correctie. Hebben zij naar eer en geweten (proest) uw bezwaren gewogen en hun oordeel, wat al vaststond bij aanvang van uw bij voorbaat kansloze procedure, even formeel bevestigd. Gezien de tijd die hiermee gemoeid was, had u dus al af moeten haken, maar nee u moest en zou uw recht c.q uw gelijk halen. Lekker eigenwijs blijven. Nou dan kom je hier in Den Haag goed op de koffie, zegt men als je de wind van voren dreigt te krijgen. Na het o zo verrassende ongegrond verklaren van uw bezwaren, kon u die “onafhankelijke” commissie vaar(niet)wel wensen om bij die eveneens, (kuch, proest) eh, bij die eveneens “onafhankelijke” Raad van State uw gelijk proberen te halen.
    Nou mooi niet. U zou eens moeten uitzoeken uit welke politieke stal die raspaardjes komen die zich over uw zaak gebogen hebben. Niet dat het wat uitmaakt, maar u bent nu tot uw schade en schande erachter gekomen hoe ons rechtssysteem in elkaar steekt.
    U maakt de fout dat u denkt dat de rechters er voor u zijn om recht te spreken.
    Vergeet het maar.
    Ook die mensen in het Statenkwartier die menen dat ze die reus van Interpol wel even tegen kunnen houden, gaan straks noodgedwongen hun recht (?) halen bij die Raad van State.
    Tenminste, dat hopen ze.
    Mooi mis, want wie ligt er daar na 1 januari 2008 voor het hek bij die Raad van State? Juist!
    De Venneparkers hebben ook die hele gifbeker leeg moeten drinken, tot en met de Raad van State in hun verzet tegen die drugsgebruikersruimte en die mensen deden het ook volgens de regels. Het paradoxale was, dat de bewoners de weg van de rede en de wet volgden en de bewoners met de korte lontjes van al te drastische ingrepen wisten af te houden en het juist vanwege het in toom houden van die driftkikkers niet weg ging.
    Nu blijkt dus achteraf, dat ze dat gewoon beter niet hadden moeten doen, dan was de zaak gewoon niet bij de commissie bezwaarschriften gekomen, omdat je dan alleen nog maar gesproken zou hebben over een lap grond met een totaal verwoest gebouw. Het moet trouwens weer oudjaar worden, dus er gloort weer een sprankje hoop. En die rechters van die Raad van State waren toevallig allemaal PvdA gerelateerd, die het bezwaar van de bewoners, tegen dat PvdA voorstel moesten behandelen.
    Nu dit geschreven hebbende, om u een hart onder de riem te steken, want wij zijn ook de beroerdste niet, rest ons niets anders u veel succes toe te wensen.

    Meer op onze website;
    http://www.mondigeburger.org

Sorry, the comment form is closed at this time.