DenHaagOrg

Puur Haags

  • Meest recente berichten: Haagspraak

    Nieuw kunstwerk Laan van Meerdervoort

    HTM heeft The Hague streetart opdracht gegeven om het transformatorhuisje op de Laan van Meerdervoort van een kunstwerk te voorzien.Het transformatorhuisje oogde als een grauwe bunker en werd regelmatig van een tag voorzien wat het geheel er armoedig uit liet zien.The Hague streetart heeft het kunstenaars duo Zesta&Zasto opdracht gegeven om het werk uit te […]

    De politie is je beste kameraad

     Vrijdag 26 april besloot ik om een paar bureau leggers te gaan kopen Nam bus 24 en stapte bij het begin van de Frederik Hendriklaan uit en liep richting Paagman.Na mijn aankoop liep ik wat door de buurt en maakt wat foto’s. Ik kwam op de van oldebarneveldlaan uit en liep door richtig kunstmuseum.Bij de […]

    Stahlecker in de Boekhorststraat

    Het is alweer een tijd geleden dat ik wandelend vanaf de Brouwersgracht,zuidwal in de Boekhorstraat belande.Ter hoogte van nummer 127 thans kunstruimte 1646 keek ik naar de pui.Toen Johan Stahlecker nog in het pand zat was de etalage bond gevuld met verf in alle soorten en maten . Een bord met de tekst Stichting Arti […]

  • Recent Comments

  • Follow DenHaagOrg on WordPress.com
  • Archives

Stadsrondrit historische tram

Posted by Interniek on 13 May, 2016

Op zaterdag 21 mei is er een dubbelprogramma met de HTM 2:
– in de ochtend een gidsrit en
– in de middag rondjes rijden in de binnenstad

1) Ochtendprogramma
9.30 uur Stadsrondrit in Historische tram met gids over Den haag en Scheveningen 1900-1915

Op zaterdag 21 mei van 9.30 – tot 11.40 uur wordt er een ruim 2 uur durende rondrit met de open en oudste rijdende electrische Nederlandse tram in Den Haag gehouden, waarbij u door een gids verteld wordt over het leven, wetenswaardigheden en gebeurtenissen van de periode 1900-1915 (zie foto). Den Haag was toen nog ‘s-Gravenhage en nog en door duinen gescheiden van Scheveningen. Gereden wordt over de destijds en nu nog 3 bestaande routes: de twee tramlijnen via de Statenlaan en de Scheveningseweg en de Stoomtramlijn via de Van Boetzelaarlaan, nu lijn 11.

Vertrek en aankomst: beginhalte lijn 16 Statenlaan/VAn Boetzelaerlaan-Noord maar op het middenspoor.

LET OP:
Dit zal de laatste keer zijn, dat deze gidsrit met deze tram georganiseerd kan worden, daar deze tram op 1 juli voor 2 jaar naar Amsterdam vertrekt.

AANMELDEN GIDSRIT & PRIJS
De kosten bedragen 13,5 euro/persoon en er is plaats voor 20 personen. Deze rit zal doorgaan bij minimaal 10 aanmeldingen en bij droog weer en ons niet in de steek latende techniek van deze ruim 110 jaar oude tram.
U kunt zich aanmelden voor deze zomeravondrit per mail aan: rit-ts-schev15.
Wilt u naast uw naam ook uw adresgegevens te vermelden? Aanmelden kan ook telefonisch onder nr. +-32-15 21 85 80 (bij voorkeur of overdag tot 17.30 uur of in de avonduren tussen 19.30 en 21.30 uur). Deelnemers ontvangen een bevestiging per mail met het verzoek de kosten van € 13.50 p.p. vooraf over te maken op de bevestiging aangegeven bankverbinding.

2) Middagprogramma vanaf 12.30 uur
In de middag vanaf ± 12.30 uur zal deze tram in de Haagse binnenstad rondjes rijden Grote kerk-Kalvermarkt-Schedeldoekshaven-Grote kerk voor 1 e/persoon, zoals op 7 mei. Informatie hierover zal volgen. Instaphalte tussen Grote Kerk en oude Stdhuis, zie foto.
Ook hiervoor geldt droog weer en dat de 110 jaar oude techniek ons niet in de steek laat.
Raadpleeg daarom altijd tramwegstichting.nl onder ,,nieuws” en onder ,,Werkgroep Scheveningen”.

Deze tramritten worden georganiseerd door de Tramweg-Stichting Werkgroep Scheveningen en de opbrengsten van de kaartverkoop zijn ten bate van de reparaties van de Blauwe Trams A106 en A 327, alsmede de restauratie van de enige overgebleven open -voormalige paardetram- aanhangwagen van de HTM uit 1896. De bedoeling is dat het publiek in deze wagen binnen een paar jaar ook zal kunnen gaan meerijden.

Mocht u dit bericht meer dan 1x ontvangen, dan aub een bericht, dan kan ik dat aanpassen.

Namens de Werkgroep 402 van de TS-Scheveningen,
Met vriendelijke groeten

Eric den Hamer

Sorry, the comment form is closed at this time.