DenHaagOrg

Puur Haags

 • Meest recente berichten: Haagspraak

  The Finest of Ockenburgh

    Aan de Kijkduinsestraat is een nieuwe  stadsuitbreiding gekomen, klein wijkje met nieuw huizen. Er werd een in en uitrit  gemaakt en de eerste bewoners maakte er gretig gebruik van. Ruim een jaar later werd de inrit opgebroken en opnieuw bestraat , waarom tevens de stoeptegels werden vervangen,en met gewone straatstenen werd aangelegd is mij een […]

  Femoesa maakt een nieuw portret

  Kwam zondagmiddag onverwacht de kunstenaar Femoesa tegen ,hij was van plan om een portret te gaan maken maar keek ook even naar eerder werk dat aan dit lange hek is bevestigt of er nog iets te repareren viel. Gerard begon met een lijn te plaatsen en van daaruit werd het portret opgezet We hebben gezellig […]

  Capel der timmerlieden

  Het is alweer een tijd geleden dat tijdens de Opuh Koffiemorgen de dichter Hoss Wilstra het had over een schuilkerk in het Oog in ‘t Zeilstraat.Ik ken de buurt een beetje maar van een schuilkerk in die straat had ik nog nooit iets gehoord of gezien.Op het internet speurend kon ik wel schuilkerken vinden maar niet […]

 • Recent Comments

 • Follow DenHaagOrg on WordPress.com
 • Archives

75.000 mensen bezoeken magisch vuurtheater aan Haagse Kust

Posted by Interniek on 23 April, 2019

Afgelopen weekend heeft de derde editie van de opening van het strandseizoen, het BonFire Beach Fest, een recordaantal van 75.000 bezoekers naar de Haagse kust getrokken. Het absolute hoogtepunt van het evenement, het gratis toegankelijke vuurtheater van het Franse gezelschap Compagnie Carabosse, strekte zich dit jaar over een tweemaal zo groot gebied uit als tijdens de voorgaande editie.

De tienduizenden aanwezigen verwonderden zich zichtbaar te midden van de spectaculaire vuurinstallaties, die samen met de sferische muziek en de volle maan boven het Kurhaus voor twee magische avonden hebben gezorgd. Op social media circuleerden al snel prachtige beelden waarbij vaak de vergelijking met het bekende Burning Man Festival werd gemaakt.

Foto’s: Anne Reitsma

Reacties


“We hadden na de succesvolle editie van vorig jaar niet durven dromen dat we dit konden evenaren, laat staan overtreffen. We zijn er uiteraard wel met elkaar (organisatie, strandpaviljoens, gemeente Den Haag) vol voor gegaan, en als het weer dan weer meezit is dit dus wat er kan gebeuren. Het is zo mooi om door die vuurtuin te lopen, van het spektakel te genieten en aan de gezichten van de bezoekers te zien dat zij ook nog nooit zoiets hebben ervaren. We hopen dan ook dat veel van deze bezoekers nog eens terugkomen naar het Haagse strand”, aldus Annemarie Goedvolk van de organisatie.

Wethouder Richard de Mos benadrukte tijdens de officiële opening op vrijdag 19 april het belang van een evenement als BonFire Beach Fest voor Den Haag, en Scheveningen in het bijzonder.

 “Het is altijd een feest om op Scheveningen te zijn”, sprak hij het publiek toe bij strandpaviljoen Day by Day. De wethouder liet weten blij te zijn dat steeds meer ondernemers deelnemen aan het evenement en dat ook de gemeente kon bijdragen aan zo’n mooi evenement. “Ik ben trots dat we dit met z’n allen doen. Scheveningen is de beste en mooiste badplaats van Nederland.”

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: