DenHaagOrg

Puur Haags

 • Meest recente berichten: Haagspraak

  Onbekende held

  Wandelend over de Mauritskade besloot ik de Nassaulaan over te gaan. Ik wandelde Takma’s bruggetje op en liep aan de huizenkant verder. Mijn aandacht werd getrokken door een koperen bord aan de gevel van Nassaulaan 1. Ik had het bord wel eerder gezien maar dacht dat het een naambord van het in dit huis gevestigde […]

  Knurft

  Dit is de afbeelding die ik krijg op Twitter wanneer ik Knurft Dijkshoorn aanklik. Ik was het alweer vergeten, maar medeauteur Roel zette een tweet Naakt met een brandende frituurpan – voortgetrokken door 12 sledehonden – dwars door een gletsjer rijden terwijl je het verzameld werk van Gerard Joling luistert is prettiger dan 5 minuten […]

  Den Haag op pelgrimroutes Santiago de Compostella

  Onlangs zag ik een klassieke Amerikaanse bus op het Kerkplein staan. Ik liep om de bus heen om hem rondom te kunnen bezien toen mijn oog viel op een bronzen Jacobsschelp die op het trottoir was bevestigd. Bij verder kijken zag ik dat er meer schelpen waren bevestigd … De Grote of Sint-Jacobskerk is onderdeel […]

 • Recent Comments

 • Follow DenHaagOrg on WordPress.com
 • Archives

75.000 mensen bezoeken magisch vuurtheater aan Haagse Kust

Posted by Interniek on 23 April, 2019

Afgelopen weekend heeft de derde editie van de opening van het strandseizoen, het BonFire Beach Fest, een recordaantal van 75.000 bezoekers naar de Haagse kust getrokken. Het absolute hoogtepunt van het evenement, het gratis toegankelijke vuurtheater van het Franse gezelschap Compagnie Carabosse, strekte zich dit jaar over een tweemaal zo groot gebied uit als tijdens de voorgaande editie.

De tienduizenden aanwezigen verwonderden zich zichtbaar te midden van de spectaculaire vuurinstallaties, die samen met de sferische muziek en de volle maan boven het Kurhaus voor twee magische avonden hebben gezorgd. Op social media circuleerden al snel prachtige beelden waarbij vaak de vergelijking met het bekende Burning Man Festival werd gemaakt.

Foto’s: Anne Reitsma

Reacties


“We hadden na de succesvolle editie van vorig jaar niet durven dromen dat we dit konden evenaren, laat staan overtreffen. We zijn er uiteraard wel met elkaar (organisatie, strandpaviljoens, gemeente Den Haag) vol voor gegaan, en als het weer dan weer meezit is dit dus wat er kan gebeuren. Het is zo mooi om door die vuurtuin te lopen, van het spektakel te genieten en aan de gezichten van de bezoekers te zien dat zij ook nog nooit zoiets hebben ervaren. We hopen dan ook dat veel van deze bezoekers nog eens terugkomen naar het Haagse strand”, aldus Annemarie Goedvolk van de organisatie.

Wethouder Richard de Mos benadrukte tijdens de officiële opening op vrijdag 19 april het belang van een evenement als BonFire Beach Fest voor Den Haag, en Scheveningen in het bijzonder.

 “Het is altijd een feest om op Scheveningen te zijn”, sprak hij het publiek toe bij strandpaviljoen Day by Day. De wethouder liet weten blij te zijn dat steeds meer ondernemers deelnemen aan het evenement en dat ook de gemeente kon bijdragen aan zo’n mooi evenement. “Ik ben trots dat we dit met z’n allen doen. Scheveningen is de beste en mooiste badplaats van Nederland.”

Advertisements

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: