DenHaagOrg

Puur Haags

 • Meest recente berichten: Haagspraak

  Expositie Haags Bakkie and Friends

  1 maart 2020 is het zover, zet in uw agenda! Een aantal leden van de Flickr groep Haags Bakkie en friends mogen dan in de bijzonder leuke Galerie Studio Lissabon starten (om 13.00 uur) met een expositie die duurt tot en met 29 maart en alleen op zaterdagen en zondagen ‘s-middags te bezoeken is. Ik […]

  Eerste bemande ballonvaart vanuit de Paleistuin

  Het is alweer een tijdje geleden dat ik door de Paleistuin wandelde. Wat opviel was het ballonbeeld. Meestal zijn de struiken rondom het beeld hoger en vol met blad maar door snoei en herinrichting was het beeld goed zichtbaar. Ik liep er naartoe en omheen en zag ineens dat er een tekst op de sokkel […]

  Hofstijl is echt Deaud! Kan dat zomaar?

  Hofstijl Stopte In een laatste post. (te vinden via deze url ) zegt het: Oktober 2007 begonnen we, Maurits en ik, Hofstijl. Nu 5 jaar later stoppen we ermee, een keuze die vaker heeft gespeeld. Je moet niet op een dieptepunt stoppen en dat doen we ook niet. Het ging niet slecht met Hofstijl maar […]

 • Recent Comments

 • Follow DenHaagOrg on WordPress.com
 • Archives

75.000 mensen bezoeken magisch vuurtheater aan Haagse Kust

Posted by @hagazine on 23 April, 2019

Afgelopen weekend heeft de derde editie van de opening van het strandseizoen, het BonFire Beach Fest, een recordaantal van 75.000 bezoekers naar de Haagse kust getrokken. Het absolute hoogtepunt van het evenement, het gratis toegankelijke vuurtheater van het Franse gezelschap Compagnie Carabosse, strekte zich dit jaar over een tweemaal zo groot gebied uit als tijdens de voorgaande editie.

De tienduizenden aanwezigen verwonderden zich zichtbaar te midden van de spectaculaire vuurinstallaties, die samen met de sferische muziek en de volle maan boven het Kurhaus voor twee magische avonden hebben gezorgd. Op social media circuleerden al snel prachtige beelden waarbij vaak de vergelijking met het bekende Burning Man Festival werd gemaakt.

Foto’s: Anne Reitsma

Reacties


“We hadden na de succesvolle editie van vorig jaar niet durven dromen dat we dit konden evenaren, laat staan overtreffen. We zijn er uiteraard wel met elkaar (organisatie, strandpaviljoens, gemeente Den Haag) vol voor gegaan, en als het weer dan weer meezit is dit dus wat er kan gebeuren. Het is zo mooi om door die vuurtuin te lopen, van het spektakel te genieten en aan de gezichten van de bezoekers te zien dat zij ook nog nooit zoiets hebben ervaren. We hopen dan ook dat veel van deze bezoekers nog eens terugkomen naar het Haagse strand”, aldus Annemarie Goedvolk van de organisatie.

Wethouder Richard de Mos benadrukte tijdens de officiële opening op vrijdag 19 april het belang van een evenement als BonFire Beach Fest voor Den Haag, en Scheveningen in het bijzonder.

 “Het is altijd een feest om op Scheveningen te zijn”, sprak hij het publiek toe bij strandpaviljoen Day by Day. De wethouder liet weten blij te zijn dat steeds meer ondernemers deelnemen aan het evenement en dat ook de gemeente kon bijdragen aan zo’n mooi evenement. “Ik ben trots dat we dit met z’n allen doen. Scheveningen is de beste en mooiste badplaats van Nederland.”

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: