DenHaagOrg

Puur Haags

 • Meest recente berichten: Haagspraak

  Het Galgenpad in Den Haag

  Tijdens een wandeling vanaf Scheveningen richting het centrum van Den Haag kwam ik via de Waterpartij in een ander deel van het Scheveningse bos uit. Opeens zag ik een straatnaambord dat ik nog nooit eerder gezien had, “Galgenpad” ik wist ongeveer wat dit moest betekenen, maar in het Scheveningse bos was voor mij een complete […]

  De oude boom,hij is niet meer

  Patience overcomes everything was de titel van een foto die ik in 2006 maakte. Op de foto zie je een oude boom die wordt  doorklieft door het hekwerk waar hij in de loop van de jaren mee vergroeid is .  De situatie met de boom kende ik al heel lang maar  pas toen ik er […]

  André

  Helaas is André van Velzen (hier links) een paar weken geleden overleden. Het was een prettig mens en wij zagen hem graag op de Opûh Koffie. Hij observeerde en luisterde ook meer dan dat hij zei. We weten dat hij goed voor zijn moeder zorgde. Rust in Vrede Andre.

 • Recent Comments

 • Follow DenHaagOrg on WordPress.com
 • Archives

75.000 mensen bezoeken magisch vuurtheater aan Haagse Kust

Posted by Interniek on 23 April, 2019

Afgelopen weekend heeft de derde editie van de opening van het strandseizoen, het BonFire Beach Fest, een recordaantal van 75.000 bezoekers naar de Haagse kust getrokken. Het absolute hoogtepunt van het evenement, het gratis toegankelijke vuurtheater van het Franse gezelschap Compagnie Carabosse, strekte zich dit jaar over een tweemaal zo groot gebied uit als tijdens de voorgaande editie.

De tienduizenden aanwezigen verwonderden zich zichtbaar te midden van de spectaculaire vuurinstallaties, die samen met de sferische muziek en de volle maan boven het Kurhaus voor twee magische avonden hebben gezorgd. Op social media circuleerden al snel prachtige beelden waarbij vaak de vergelijking met het bekende Burning Man Festival werd gemaakt.

Foto’s: Anne Reitsma

Reacties


“We hadden na de succesvolle editie van vorig jaar niet durven dromen dat we dit konden evenaren, laat staan overtreffen. We zijn er uiteraard wel met elkaar (organisatie, strandpaviljoens, gemeente Den Haag) vol voor gegaan, en als het weer dan weer meezit is dit dus wat er kan gebeuren. Het is zo mooi om door die vuurtuin te lopen, van het spektakel te genieten en aan de gezichten van de bezoekers te zien dat zij ook nog nooit zoiets hebben ervaren. We hopen dan ook dat veel van deze bezoekers nog eens terugkomen naar het Haagse strand”, aldus Annemarie Goedvolk van de organisatie.

Wethouder Richard de Mos benadrukte tijdens de officiële opening op vrijdag 19 april het belang van een evenement als BonFire Beach Fest voor Den Haag, en Scheveningen in het bijzonder.

 “Het is altijd een feest om op Scheveningen te zijn”, sprak hij het publiek toe bij strandpaviljoen Day by Day. De wethouder liet weten blij te zijn dat steeds meer ondernemers deelnemen aan het evenement en dat ook de gemeente kon bijdragen aan zo’n mooi evenement. “Ik ben trots dat we dit met z’n allen doen. Scheveningen is de beste en mooiste badplaats van Nederland.”

Advertisement

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: