DenHaagOrg

Puur Haags

 • Meest recente berichten: Haagspraak

  Onbekende held

  Wandelend over de Mauritskade besloot ik de Nassaulaan over te gaan. Ik wandelde Takma’s bruggetje op en liep aan de huizenkant verder. Mijn aandacht werd getrokken door een koperen bord aan de gevel van Nassaulaan 1. Ik had het bord wel eerder gezien maar dacht dat het een naambord van het in dit huis gevestigde […]

  Knurft

  Dit is de afbeelding die ik krijg op Twitter wanneer ik Knurft Dijkshoorn aanklik. Ik was het alweer vergeten, maar medeauteur Roel zette een tweet Naakt met een brandende frituurpan – voortgetrokken door 12 sledehonden – dwars door een gletsjer rijden terwijl je het verzameld werk van Gerard Joling luistert is prettiger dan 5 minuten […]

  Den Haag op pelgrimroutes Santiago de Compostella

  Onlangs zag ik een klassieke Amerikaanse bus op het Kerkplein staan. Ik liep om de bus heen om hem rondom te kunnen bezien toen mijn oog viel op een bronzen Jacobsschelp die op het trottoir was bevestigd. Bij verder kijken zag ik dat er meer schelpen waren bevestigd … De Grote of Sint-Jacobskerk is onderdeel […]

 • Recent Comments

 • Follow DenHaagOrg on WordPress.com
 • Archives

4 augustus avondrit in het kader van 100 jaar Statenkwartier

Posted by Interniek on 19 July, 2015

Dinsdagavond 4 augustus: ZOMERAVONDRIT naar de 3 HTM-strandeindpunten ter herinnering van eerste elektrische tramrit van LIJN 10 op 4 augustus 1906 (Kurhaus-kanaalweg) Statenkwartier-Prinsengracht organiseert het Wijkoverleg Statenkwartier in samenwerking met de Tramweg-Stichting werkgroep Scheveningen op dinsdagavond 4 augustus 2015 een avondrit. Door de opbrekingen in het railnet en de huidige exploitatie in het Haagse tramnet zal de oorspronkelijke route niet gevolgd worden, maar is er een aantrekkelijk alternatief opgezet passend bij dit jaargetijde langs de drie strandeindpunten van de HTM.
Vertrektijd 19.00 uur op het Statenplein-via centrum en de route van lijn 12 naar eindpunt Markenseplein, vervolgens naar de twee strandeindpunten in Scheveningen: Haven en Noorderstrrit-ts-schev15@hotmail.comand. Onderweg wordt een groepsfoto gemaakt. De rit eindigt weer op de Statenlaan tegen 22.00 uur. Er is plaats op 4 augustus in de HTM 2 voor maximaal 28 deelnemers (20 zit- en enkele staanplaatsen).

AANMELDEN EN PRIJS
U kunt zich aanmelden voor deze zomeravondrit per mail aan: wijkoverleg. Wilt u naast uw naam ook uw adresgegevens te vermelden?
Aanmelden kan ook telefonisch onder nr. 070-3543626 (bij voorkeur in de avonduren tussen 19.00 en 22.00 uur).
Deelnemers ontvangen tijdig een bevestiging per mail met het verzoek de kosten van € 12.50 p.p. vooraf over te maken op de aangegeven bankverbinding (NL 65 INGB 0000 7288 72) van het wijkoverleg Statenkwartier te Den Haag.
Na ontvangst van het gevraagde bedrag ontvangt de deelnemer een schriftelijke bevestiging die geldt als bewijs van deelname.

De opbrengsten komen ten goede aan de restauratie van de enige overgebleven, uit 1896 daterende HTM open paardetramwagen, als toekomstige aanhanger voor onze elektrische tram. Technisch is het mogelijk om deze wagen te restaureren en over 3 jaar op de baan achter de motor-tramwagen te hebben. Als u nu komt meerijden, dan gaat dat ook financieel lukken. Dat zal in Nederland – en waarschijnlijk ook daar buiten – de enige open voormalige paardentram-wagen zijn, waarin u als reiziger zult kunnen gaan meerijden.

Er zijn ook nog andere ritten voorzien, ook ter ondersteuning van de restauratie van deze paardetramwagen, voor meer informatie kijk op
www.statenkwartier.net/tramrittenprogramma-in-het-kader-van-100-jaar-statenkwartier-den-haag/
En op http://oogopscheveningen.nl/2015/07/04/historische-trams-met-gids-rijden-door-het-statenkwartier/
Het e-adres HIERVOOR IS: rit-ts-schev15@hotmail.com

Advertisements

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: