DenHaagOrg

Puur Haags

 • Meest recente berichten: Haagspraak

  Inval bij Haagspraak

  Bij een politieinval op het kantoor van Haagspraak zijn mogelijk belastende documenten gevonden die wijzen op een manipulatie van de burgemeesterspoll van Omroep West in november 2016. Alles wijst erop dat blaffende blogger Tommy van B. stemmen gekocht heeft om in deze poll op gelijke hoogte te eindigen met coryfeeën als Erika Terpstra. Naar verwachting […]

  Onbekende held

  Wandelend over de Mauritskade besloot ik de Nassaulaan over te gaan. Ik wandelde Takma’s bruggetje op en liep aan de huizenkant verder. Mijn aandacht werd getrokken door een koperen bord aan de gevel van Nassaulaan 1. Ik had het bord wel eerder gezien maar dacht dat het een naambord van het in dit huis gevestigde […]

  Knurft

  Dit is de afbeelding die ik krijg op Twitter wanneer ik Knurft Dijkshoorn aanklik. Ik was het alweer vergeten, maar medeauteur Roel zette een tweet Naakt met een brandende frituurpan – voortgetrokken door 12 sledehonden – dwars door een gletsjer rijden terwijl je het verzameld werk van Gerard Joling luistert is prettiger dan 5 minuten […]

 • Recent Comments

 • Follow DenHaagOrg on WordPress.com
 • Archives

Metalcon III festival in Musicon

Posted by Interniek on 8 May, 2015

Op zaterdag 23 en zondag 24 mei organiseert Musicon voor de derde keer het Metalcon festival en dit maal duurt het niet één dag, maar twee dagen. De vorige twee edities van dit festival waren beiden uitverkocht en ook nu verwachten we weer een volle tent. Op deze editie zullen zestien metalbands acte de presence geven, waarvan Sinister en Dew-Scented op respectievelijk zaterdag en zondag als headliner zullen fungeren.

Sinister is afkomstig uit Rotterdam en behoort al sinds het begin van de jaren negentig van de vorige eeuw tot één van de meest toonaangevende bands in het deathmetal genre. Ondanks vele bezettingswisselingen is de band zeer stabiel gebleven en het in 2014 verschenen album ‘’Post-Apocalyptic Servant” laat horen dat de band nog niets aan brutaliteit heeft ingeboet.

Dew-Scented is van oorsprong een Duitse thrashmetal band maar bestaat tegenwoordig uit zowel Duitse als Nederlandse bandleden. De sound ligt ergens tussen deathmetal en thrashmetal in. De band heeft inmiddels al negen albums uit en de tiende (‘’Intermination”) verschijnt in juni.

Voor informatie over de andere veertien bands verwijzen wij graag naar de website van Metalcon:

www.metalcon.org.

Tijdschema

Zaterdag 23 Mei

22:00 Sinister

20:40 The Monolith Deathcult

19:25 Dictated

18:20 Ethereal

17:15 Cliteater

16:10 Spartan

15:05 Grim Ordeal

14:00 Variscythe

13:00 Deuren open

Zondag 23 Mei

22:00 Dew-Scented

20:40 Izegrim

19:25 Magnacult

18:20 Divine Sins

17:15 Xanathos

16:10 Teethgrinder

15:05 The Ulex

14:00 By Demons Be Driven

13:00 Deuren open

Toevoeging aan het festival

Naast de bands die op het festival spelen zal ook voor de 3e keer de aanwezigheid van de Hasan Burger niet ontbreken. Deze hamburgers zijn al door het hele land bekend en niet meer van het festival weg te denken! Als toevoeging om het steeds meer een festival gevoel te geven zal er een stand komen met CD’s en LP’s van ‘Doctor Steel Mailorder’ met een ruime collectie van 1000 artikelen zit er vast wat tussen voor de bezoeker!

Prijsvraag

Voor de 3e editie heeft Metalcon de handen ineen geslagen met Attitude Holland. Attitude Holland is al sinds 1999 1 van de grootste alternatieve kleding winkels van Nederland. Samen met deze partner hebben zij voor het publiek een prijsvraag verzonnen waarbij 2×2 combitickets voor het festival gewonnen kan worden. ( link : http://www.missalternative.nl/events.aspx?id=266 )

Metalcon vindt plaats op zaterdag 23 en zondag 24 mei vanaf 13.00 uur. Kaarten kosten 22 euro per dag of 35 euro voor twee dagen. Kaarten zijn verkrijgbaar via: www.musicon.nl/tickets

Metalcon is een samenwerking tussen Musicon en Bazart Presents. Musicon is gevestigd aan de Soestdijksekade 345 te Den Haag.

Advertisements

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: