DenHaagOrg

Puur Haags

 • Meest recente berichten: Haagspraak

  Akbar Graffiti Jam 2019

  Graffiti gemaakt door Jim Het is alweer veertien dagen geleden dat Akbar Simonse, vriend en graffitifotograaf merkte dat er iets aan de hand was. De lust om te fotograferen ontbrak en reageren op Flickr en Facebook leverde problemen op. Na een aantal bezoeken bij de huisarts werd hij doorverwezen naar het MCH Westeinde. Na wat […]

  Wordt Struikelsteen Zwerfsteen?

  Struikelsteen George .J.L.Maduro Frederik-Hendriklaan 111 Den Haag Het is alweer een week geleden dat ik op Flickr een comment onder de foto van de struikelsteen van George Maduro kreeg met de vraag waar de steen precies lag. De vragenstelster Jacqueline M uit Wenen kon de steen niet vinden. Zij was op doorreis naar Wenen maar […]

  Gevelsteen A. Kerdijk aan onderhoud toe

  Het is alweer een tijdje geleden dat Paul van Nieuwkerk mij een foto van een gevelsteen stuurde met de vraag of ik deze al eens gefotografeerd had en of ik wist wie erop afgebeeld werd. Ik moest de vraag met nee beantwoorden. Later stuurde hij mij een mail met de naam van de persoon. Het […]

 • Recent Comments

 • Follow DenHaagOrg on WordPress.com
 • Archives

Metalcon III festival in Musicon

Posted by Interniek on 8 May, 2015

Op zaterdag 23 en zondag 24 mei organiseert Musicon voor de derde keer het Metalcon festival en dit maal duurt het niet één dag, maar twee dagen. De vorige twee edities van dit festival waren beiden uitverkocht en ook nu verwachten we weer een volle tent. Op deze editie zullen zestien metalbands acte de presence geven, waarvan Sinister en Dew-Scented op respectievelijk zaterdag en zondag als headliner zullen fungeren.

Sinister is afkomstig uit Rotterdam en behoort al sinds het begin van de jaren negentig van de vorige eeuw tot één van de meest toonaangevende bands in het deathmetal genre. Ondanks vele bezettingswisselingen is de band zeer stabiel gebleven en het in 2014 verschenen album ‘’Post-Apocalyptic Servant” laat horen dat de band nog niets aan brutaliteit heeft ingeboet.

Dew-Scented is van oorsprong een Duitse thrashmetal band maar bestaat tegenwoordig uit zowel Duitse als Nederlandse bandleden. De sound ligt ergens tussen deathmetal en thrashmetal in. De band heeft inmiddels al negen albums uit en de tiende (‘’Intermination”) verschijnt in juni.

Voor informatie over de andere veertien bands verwijzen wij graag naar de website van Metalcon:

www.metalcon.org.

Tijdschema

Zaterdag 23 Mei

22:00 Sinister

20:40 The Monolith Deathcult

19:25 Dictated

18:20 Ethereal

17:15 Cliteater

16:10 Spartan

15:05 Grim Ordeal

14:00 Variscythe

13:00 Deuren open

Zondag 23 Mei

22:00 Dew-Scented

20:40 Izegrim

19:25 Magnacult

18:20 Divine Sins

17:15 Xanathos

16:10 Teethgrinder

15:05 The Ulex

14:00 By Demons Be Driven

13:00 Deuren open

Toevoeging aan het festival

Naast de bands die op het festival spelen zal ook voor de 3e keer de aanwezigheid van de Hasan Burger niet ontbreken. Deze hamburgers zijn al door het hele land bekend en niet meer van het festival weg te denken! Als toevoeging om het steeds meer een festival gevoel te geven zal er een stand komen met CD’s en LP’s van ‘Doctor Steel Mailorder’ met een ruime collectie van 1000 artikelen zit er vast wat tussen voor de bezoeker!

Prijsvraag

Voor de 3e editie heeft Metalcon de handen ineen geslagen met Attitude Holland. Attitude Holland is al sinds 1999 1 van de grootste alternatieve kleding winkels van Nederland. Samen met deze partner hebben zij voor het publiek een prijsvraag verzonnen waarbij 2×2 combitickets voor het festival gewonnen kan worden. ( link : http://www.missalternative.nl/events.aspx?id=266 )

Metalcon vindt plaats op zaterdag 23 en zondag 24 mei vanaf 13.00 uur. Kaarten kosten 22 euro per dag of 35 euro voor twee dagen. Kaarten zijn verkrijgbaar via: www.musicon.nl/tickets

Metalcon is een samenwerking tussen Musicon en Bazart Presents. Musicon is gevestigd aan de Soestdijksekade 345 te Den Haag.

Advertisements

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: