DenHaagOrg

Puur Haags

 • Meest recente berichten: Haagspraak

  De beeldenstorm is in aantocht

  Het is alweer een tijd geleden dat ik foto’s maakte op het Burgemeester De Monchyplein. Het was mooi weer met de zon uit de goede hoek. Nadat ik de gebouwen had vastgelegd viel mijn oog op de grote reliëfs aan de muur. Ik kende ze wel maar het licht viel nu anders. Het reliëf dat […]

  Ferd en Fem: Het komisch duo

  De aanleiding voor deze post is de anti racisme demonstratie op de dam op tweede pinksterdag. Ik plaatste dit op FaceBook: Het gaf aanleiding tot een paar felle reacties van medestanders en van tegenstanders. Wat volgde vind ik ontluisterend. Het Ministerie van Justitie maakt een een whatsapp communicatie hierover tussen Fem en Ferd openbaar: Wanneer […]

  Twee reebruine ogen die keken mij aan

  Het was mooi weer en ik zou op de fiets naar het Belgisch Park gaan. Halverwege – bij het Catshuis – zag ik een paar mensen staan wijzen richting Sorghvliet. Ineens schoot mij een twitterbericht te binnen van Mariëlle Ernst; zij had een hert gezien bij het hek van Sorghvliet. Ik zette mijn fiets op […]

 • Recent Comments

 • Follow DenHaagOrg on WordPress.com
 • Archives

Metalcon III festival in Musicon

Posted by @interniek on 8 May, 2015

Op zaterdag 23 en zondag 24 mei organiseert Musicon voor de derde keer het Metalcon festival en dit maal duurt het niet één dag, maar twee dagen. De vorige twee edities van dit festival waren beiden uitverkocht en ook nu verwachten we weer een volle tent. Op deze editie zullen zestien metalbands acte de presence geven, waarvan Sinister en Dew-Scented op respectievelijk zaterdag en zondag als headliner zullen fungeren.

Sinister is afkomstig uit Rotterdam en behoort al sinds het begin van de jaren negentig van de vorige eeuw tot één van de meest toonaangevende bands in het deathmetal genre. Ondanks vele bezettingswisselingen is de band zeer stabiel gebleven en het in 2014 verschenen album ‘’Post-Apocalyptic Servant” laat horen dat de band nog niets aan brutaliteit heeft ingeboet.

Dew-Scented is van oorsprong een Duitse thrashmetal band maar bestaat tegenwoordig uit zowel Duitse als Nederlandse bandleden. De sound ligt ergens tussen deathmetal en thrashmetal in. De band heeft inmiddels al negen albums uit en de tiende (‘’Intermination”) verschijnt in juni.

Voor informatie over de andere veertien bands verwijzen wij graag naar de website van Metalcon:

www.metalcon.org.

Tijdschema

Zaterdag 23 Mei

22:00 Sinister

20:40 The Monolith Deathcult

19:25 Dictated

18:20 Ethereal

17:15 Cliteater

16:10 Spartan

15:05 Grim Ordeal

14:00 Variscythe

13:00 Deuren open

Zondag 23 Mei

22:00 Dew-Scented

20:40 Izegrim

19:25 Magnacult

18:20 Divine Sins

17:15 Xanathos

16:10 Teethgrinder

15:05 The Ulex

14:00 By Demons Be Driven

13:00 Deuren open

Toevoeging aan het festival

Naast de bands die op het festival spelen zal ook voor de 3e keer de aanwezigheid van de Hasan Burger niet ontbreken. Deze hamburgers zijn al door het hele land bekend en niet meer van het festival weg te denken! Als toevoeging om het steeds meer een festival gevoel te geven zal er een stand komen met CD’s en LP’s van ‘Doctor Steel Mailorder’ met een ruime collectie van 1000 artikelen zit er vast wat tussen voor de bezoeker!

Prijsvraag

Voor de 3e editie heeft Metalcon de handen ineen geslagen met Attitude Holland. Attitude Holland is al sinds 1999 1 van de grootste alternatieve kleding winkels van Nederland. Samen met deze partner hebben zij voor het publiek een prijsvraag verzonnen waarbij 2×2 combitickets voor het festival gewonnen kan worden. ( link : http://www.missalternative.nl/events.aspx?id=266 )

Metalcon vindt plaats op zaterdag 23 en zondag 24 mei vanaf 13.00 uur. Kaarten kosten 22 euro per dag of 35 euro voor twee dagen. Kaarten zijn verkrijgbaar via: www.musicon.nl/tickets

Metalcon is een samenwerking tussen Musicon en Bazart Presents. Musicon is gevestigd aan de Soestdijksekade 345 te Den Haag.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: