DenHaagOrg

Puur Haags

 • Meest recente berichten: Haagspraak

  Expositie Haags Bakkie and Friends

  1 maart 2020 is het zover, zet in uw agenda! Een aantal leden van de Flickr groep Haags Bakkie en friends mogen dan in de bijzonder leuke Galerie Studio Lissabon starten (om 13.00 uur) met een expositie die duurt tot en met 29 maart en alleen op zaterdagen en zondagen ‘s-middags te bezoeken is. Ik […]

  Eerste bemande ballonvaart vanuit de Paleistuin

  Het is alweer een tijdje geleden dat ik door de Paleistuin wandelde. Wat opviel was het ballonbeeld. Meestal zijn de struiken rondom het beeld hoger en vol met blad maar door snoei en herinrichting was het beeld goed zichtbaar. Ik liep er naartoe en omheen en zag ineens dat er een tekst op de sokkel […]

  Hofstijl is echt Deaud! Kan dat zomaar?

  Hofstijl Stopte In een laatste post. (te vinden via deze url ) zegt het: Oktober 2007 begonnen we, Maurits en ik, Hofstijl. Nu 5 jaar later stoppen we ermee, een keuze die vaker heeft gespeeld. Je moet niet op een dieptepunt stoppen en dat doen we ook niet. Het ging niet slecht met Hofstijl maar […]

 • Recent Comments

 • Follow DenHaagOrg on WordPress.com
 • Archives

Lichtroute op Valentijnsavond

Posted by @interniek on 13 February, 2015

Laak geeft licht op zaterdag 14 februari! Ga op Valentijnsdag mee op een van de drie gratis lichtroutes, die Laak van een heel andere kant laten zien dan je gewend bent. Quartier Laak – een initiatief van Laakbewoners Sandra van de Waart, Petra Hiemstra en Jurienne Hollaar – trakteert deelnemers op een leuke dag.

Tijdens de route kan iedereen zelf ervaren wat duurzame verlichting voor de wijk kan betekenen: een veiliger en fraaier woonomgeving. Alle routes staan uitgebreid beschreven op www.quartierlaak.nl. Daar kunnen deelnemers zich ook aanmelden.

Ondernemers lichten routes spectaculair uit
Veel plaatsen in de wijk waar de routes langs komen, gebouwen, straten, pleinen, worden die dag spectaculair uitgelicht door bedrijven. Ondernemers laten met trots zien wat zij aan duurzame ver- en uitlichting in huis hebben en wat dit kan betekenen voor straten, gevels en groenstroken. Bijna al het materiaal wordt ook door hen gesponsord. Zo licht The Green Energy Company onder meer het plein voor De Haagse Hogeschool uit, laten zij het licht schijnen op Drijfkracht aan de Waldorpstraat en zetten zij spotlights op o.a. kunstenaarsatelier Maakhaven aan de 1e Lulofsdwarsstraat, het Laaktheater aan de Ferrandweg en de Laakweg.

Familie-, wandel- en fietsroute
Er valt niet alleen veel moois te zien, er is ook steeds iets te beleven, of iets te eten en drinken. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk en beginnen vanaf 15.15 uur. Er zijn ook activiteiten buiten de drie routes. Deelnemers kunnen meedoen aan een familieroute door Spoorwijk, met veel workshops en
activiteiten voor kinderen. Er is ook een wandelroute vanaf het Jonckbloetplein, en een fietsroute die start aan de Komeetweg in de Binckhorst. Deelnemers aan alle routes komen rond 20.30 uur aan bij de fraai verlichte Galleria op het Slachthuisplein voor het slotfeest.

Waarom lichtroutes?
Bewoners, ondernemers en ook bezoekers van Laak geven herhaaldelijk aan dat de doorgangsroutes door Laak nu niet uitnodigen om de wijk te bezoeken of om er langer te blijven. Sommigen ervaren zelfs een gevoel van onveiligheid en fietsen het liefst snel door de wijk. Met deze lichtroutes op 14 februari wil Quartier Laak, laten zien hoe anders het kan zijn. Hoeveel veiliger en fraaier Laak is als het duurzaam wordt verlicht. Quartier Laak werkt bovendien samen met andere partijen aan een permanente, duurzame lichtroute.

Een breed gedragen idee
Een lichtroute in Laak is een idee uit de wijk zelf. Ondernemers en bewoners uit de wijk sloten aan om samen tot uitvoering te komen. De lichtroutes zijn zo ‘in co-creatie’, en met financiële ondersteuning van de gemeente Den Haag, Fonds 1818, Stichting DOEN en HABO GWW vormgegeven. Het is de manier waarop Quartier Laak graag al haar ideeën en projecten uitvoert.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: