DenHaagOrg

Puur Haags

Filmhuis Den Haag gaat Frans

Posted by Interniek on 30 September, 2014

Vanaf nu iedere maand: Franse voorpremières mét nabespreking in het Frans bij Filmhuis Den Haag

Wie van Franse films houdt én zijn Frans wil verbeteren kan vanaf nu iedere eerste zondag van de maand terecht in Filmhuis Den Haag. Er zijn dan namelijk Ciné Premières, speciale voorpremières van Franse films avec, par la suite, Q&R en français!

Ciné Premières is een landelijk initiatief, mede mogelijk gemaakt door Tv5Monde en Institut Francais, uit liefde voor de Franse film. Elke 1e week van de maand is er een exclusieve avant-première van een Franstalige film in meerdere theaters in Nederland. Filmhuis Den Haag werkt hierin samen met L’Alliance Française de La Haye. Zij organiseren een informeel nagesprek over de film in het Frans, dat ook goed te volgen is voor beginners. Een mooie kans om als eerste de beste Franse films te zien én tegelijkertijd Frans te oefenen!

Komende zondag 5 oktober om 15.00 uur met de film:

Gemma Bovery

Anne Fontaine / F 2014 / 100’ / Fr.gespr. Ned.ondert.

Martin Joubert is bakker in een dorpje op het Normandische platteland. Het enige wat herinnert aan de ambities uit zijn jeugdperiode als hippe Parijzenaar is een ongebreidelde fantasie en een passie voor literatuur, speciaal Gustave Flaubert.
Op een dag betrekt het echtpaar Bovery uit Londen een vervallen boerderijtje in de buurt. Zij betekenen voor hem een ontsnapping uit de routine wanneer hij naast het dagelijks brood ook het lot van deze vleesgeworden romanpersonages begint te kneden.

Humor, drama en romantiek in deze film van de regisseur van Coco avant Chanel.

Trailer en kaartverkoop via filmhuisdenhaag.nl.

Volgende Ciné Premières:
Zondag 2 november 15.00 uur: 3 Coeurs (Benoît Jacquot, 2014) met Catherine Deneuve en Charlotte Gainsbourg.
Zondag 7 december 15.00 uur: Une nouvelle amie (François Ozon, 2014) met Romain Duris en Anaïs Demoustier.

Advertisements

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: