DenHaagOrg

Puur Haags

The Hague Music Export sluit 2013 af

Posted by ingezonden mededeling on 24 December, 2013

The Hague Music Export (THME) heeft weer een succesvol jaar achter de rug. Meerdere tours van toonaangevende Haagse bands, optredens op belangrijke showcase festivals en benoemingswaardige spin-off, maken van 2013 wederom een geslaagd jaar voor THME.

The Hague Music Export is een populair project onder vooruitstrevende Haagse muzikanten en bands. Sinds 2008 heeft het fonds talloze aanvragen behandeld en ruim 90 Haagse acts werden financieel ondersteund bij optredens in het buitenland. Bands reisden af naar landen zowel binnen Europa, zoals Engeland, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Hongarije, Servië en Kroatië, als buiten Europa, zoals Canada, Verenigde Staten, Australië, Thailand, Indonesië, Japan en Zuid-Afrika. Marcel crowdsurfend

Sinds 2011 is THME ook actief bezig met het presenteren van Haags talent op internationale showcase festivals, zoals het Reeperbahn Festival in Hamburg (DE) en The Great Escape in Brighton (UK). Deze bezoeken hebben geresulteerd in waardevolle spin-off voor de deelnemende bands en artiesten. Zo heeft The Great Escape in 2013 voor Soul Sister Dance Revolution meerdere optredens opgeleverd in Ierland als voorprogramma van de bekende Amerikaanse band Imagine Dragons. Daarnaast heeft hun optreden op Reeperbahn geleid tot contacten met interessante Duitse platenlabels en boekers, waardoor er in het voorjaar van 2014 een Duitse tour gepland staat. Ook Monomyth reisde mee naar Reeperbahn, wat voor een boeking heeft opgeleverd op Eurosonic Noorderslag, Nederlands grootste en bekendste showcase festival, en een nieuwe uitnodiging voor Reeperbahn van Dutch Impact. Een andere act die hoge ogen gooide in Hamburg was FilosofischeStilte: de jonge Haagse producer werd ter plekke gevraagd voor een tweede optreden in Hamburg.

Naast de presentaties op de internationale showcase festivals, heeft THME ook een aantal succesvolle buitenlandse tours ondersteund. Bombay Show Pig schopte het zelfs naar de Verenigde Staten met optredens in New York, Los Angeles en als hoogtepunt een optreden op South by Southwest (SXSW) in Austin, het meest prestigieuze showcase festival van de wereld. Ook bewonderingswaardig te noemen is dat muzikantencollectief Jam de la Crème voor de tweede keer uitgenodigd werd door het Sziget festival in Budapest (Hongarije), één van de grootste zomerfestivals van Europa. Met vijf jamsessies over vijf dagen is wederom een zeer positieve indruk achtergelaten.

Het volledige budget voor 2013 is uitgegeven en vanaf 2014 kunnen bands weer aanvragen indienen voor ondersteuning van THME.

Advertisements

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: