DenHaagOrg

Puur Haags

Cultuurpaleis Spuiforum zal en moet er komen

Posted by Interniek on 11 July, 2013

Misschien is de Kuip in Rotterdam een goede vergelijking. Daar gaat tenminste het plan voor een compleet nieuwe Kuip niet door.

DenHaagTeKijk

Adam Grant, hoogleraar organisatiepsychologie aan de University of Pennsylvania Wharton School, legt in Quartz uit waarom mensen met grote ego’s maar tijd en geld blijven investeren in mislukte projecten, die vervolgens nog meer kosten. De schade kan in de miljoenen euro’s (of meer) lopen.

Mensen met een groot ego durven hun fouten niet te erkennen en gaan liever door met het redden van mislukte projecten, ook als dat veel tijd en geld kost. Grant biedt vier tips om escalatie van mislukte projecten te voorkomen die zijn gebaseerd op recente wetenschappelijke onderzoeken.
1. Scheid de initiatiefnemer van degene die het project evalueert. De initiatiefnemer mag niet beslissen of een (mislukt of mislukkend) project voortgezet mag worden.
2. Zorg voor accountability voor beslissingsprocedures, niet alleen voor resultaten.
3. Denk minder aan jezelf. Initiatiefnemers moeten aan de gevolgen voor anderen denken als een mislukt project nog meer mislukt raakt. (Een recent voorbeeld: bij…

View original post 54 more words

Advertisements

2 Responses to “Cultuurpaleis Spuiforum zal en moet er komen”

  1. Hier in Den Haag gaan de kuiperijen gewoon door.

  2. interniek said

    Soberheid is hen volkomen vreemd.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: