DenHaagOrg

Puur Haags

Open Plein Festival

Posted by Interniek on 27 June, 2013

Plein Open festival licht uit: Plein Binnen

Plein Open is niet compleet zonder Plein Binnen. Het binnenfestival zal dit jaar in de Pavlov, Filmhuis Den Haag en in het Paardcafé plaatsvinden. Voor de echte diehards die er geen genoeg van kunnen krijgen, zullen verschillende artiesten optreden vanaf 23.00 uur tot in de late avonduren. Plein Binnen begint vanaf 23.00 uur. De volgende acts treden op tijdens Plein Binnen: Sascha & the Sharp 5, Andere Koek!, DocuConcert 27 en Dagga Dagga Special.

Het wordt dansen en swingen in de Pavlov. Funkjazzformatie Sascha & the Sharp 5 en skaband Andere Koek! zullen daar een optreden verzorgen. Sascha & the Sharp 5 heeft begin deze maand hun gelijknamige debuut-cd uitgebracht. Alles over deze band is samen te vatten met de uitspraak van Sascha van Loenen: “Ik ben deze band begonnen omdat ik de ballen terug in de jazz wil gooien. Mijn visie met deze band is: als we spelen, moet iedereen uit zijn dak gaan!” Andere Koek! is een achtkoppige ska/punk-formatie uit Delft en timmert al sinds eind 2007 aan de weg In 2010 stond de band zelfs in de finale van de Make More Music bandwedstrijd in de Melkweg. Hun muziek kan tegenwoordig omschreven worden als “Oerhollandse wereldmuziek met een vuig randje”.

In het Filmhuis vindt dit jaar een bijzonder project plaats. ’27’ is een DocuConcert over de leeftijd 27. Robert Johnson, Brian Jones, Janis Joplin, Jimi Hendrix, Jim Morrison, Kurt Cobain en Amy Winehouse stierven allemaal op 27 jarige leeftijd. Wat gaat er om in het hoofd van 27-jarigen? Theatermaker Robbert Klein gaat met zijn voorstelling op zoek naar antwoorden op deze vraag. Hij brengt met zijn band een ode aan de zogeheten ‘27 Club’. De documentaire portretten van Eline Schellenkens laten een kwetsbaar beeld zien van 27’ers die vertellen over hun verleden, hoe ze nu in het leven staan en over de toekomst. Wat zijn hun dromen? Waar twijfelen ze over en voor welke keuzes staan ze?

Dagga Dagga Special in het Paardcafé gaat door tot in de late uurtjes. Dagga Dagga is een DJ crew van 2 vrienden, gebonden door een muzikale liefde: World Ghetto Beats. Op onder andere Loos, Rauw, Rewire, Shoot Me en State-X hebben ze dak er al af gedraaid. De twee heren hebben ook een eigen World Ghetto Beats nacht en ze zijn de presentatoren van een twee-wekelijkse radioshow, Radio Tonka genaamd. Tijdens deze Dagga Dagga Special zullen verschillende artiesten die overdag al op Plein Open hebben opgetreden hun opwachting maken. Benieuwd wie deze special guests zijn? Kom dan vooral een kijkje nemen in het Paardcafé.

Plein Open is gratis toegankelijk en vindt plaats zaterdag 20 juli 2013 vanaf 13.00 uur. Plein Binnen gaat van start vanaf 23.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.pleinopen.nl

Advertisements

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: