DenHaagOrg

Puur Haags

Programma Bevrijdingsfestival Den Haag 2013

Posted by @interniek on 5 May, 2013

Het Haagse Malieveld is de plek waar dit jaar het Bevrijdingsfestival plaats vindt.
Het programma van het Bevrijdingsfestival bestaat uit concerten, lezingen, voordrachten en debatten.
De Haagse formatie WOOT, winnaar van de Grote Prijs van Nederland, opent het festival met een eenmalig concert waaraan onder andere wordt meegewerkt door de Indiase sitarspeler Pandit Ashok Pathak. De geboren Canadese met Jamaicaanse roots Leona Phillipo zal als één van de topartiesten optreden op het hoofdpodium. De Nederlandse rapper Dio (echte naam: Diorno Braaf) zal als Ambassadeur van de Vrijheid in Den Haag optreden. Woodstock-Papendorp is een uniek project van DJ DNA (Urban Dance Squad) in samenwerking met leden van Kyteman’s Hiphop Orkest en rappers uit Zuid-Afrika. Muzikanten van de Britse groep Simple Minds geven een concert met zanger Owen Paul. En Rilan & The Bombardiers, een band rond zanger Rilan Ramhane die begin dit jaar Noorderslag platspeelde, zal z’n combinatie van funk, rock, soul, hiphop en jazz ten gehore brengen op het Malieveld.
Op het programma voor dit jaar staan ook de Haagse bands Splendid en Kernkoppen, het BNN Golden Oldies Koor, City Band, Songs of Freedom, Puur Gelul met onder andere Martijn Oosterhuis, 1000Wishes met onder andere Frits Lambrechts, Joris Voorhoeve, Dudettes en het ProDemos debat.
Laatst toegevoegde namen zijn Ruben Nicolai, Howard Komproe, Joris Linssen & Caramba, Hero Brinkman, Johan Fretz, Small Time Crooks, Lucas Dols & Lotte Van Dijck, David Savage, Daimy Lotus, The Sissies, Bram Van Ojik, Tanja Jadnanansing, Nafsi Acrobats & Flow Performing Arts, Maurizio Pina, Fa Fa International Showdancers en Henk Hoen.
Daarnaast is er voor kinderen van alles te doen. Er is ook weer straattheater, het Plein van de Vrijheid met een grote informatiemarkt, een expositie van oude legervoertuigen en een plek waar deelnemers van de The Hague Beijing Rally zich presenteren. Kortom: een gezellig festival dat voor elke leeftijd een leuk programma biedt!

Bron Haags Uitbureau

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: