DenHaagOrg

Puur Haags

Vier Haagse acts treden op tijdens The Great Escape in Brighton (UK)

Posted by Interniek on 17 April, 2013

Vier Haagse acts treden op tijdens The Great Escape festival in Brighton (UK)
Bombay Show Pig, Soul Sister Dance Revolution, Torus en Filosofische Stilte vertegenwoordigen Music City The Hague op showcase festival in Brighton (UK).

Van 16 tot 18 mei 2013 vindt het internationale showcase festival The Great Escape plaats in Brighton (UK), het belangrijkste showcase festival van Europa voor nieuwe muziek voor de internationale popsector. Nieuwe acts, boekers, professionals en andere belanghebbenden uit de muziekindustrie verzamelen zich jaarlijks op dit steeds groter wordende festival. Na het succes van Music City The Hague tijdens het Reeperbahn Festival in Hamburg zal popstad Den Haag ook tijdens The Great Escape goed vertegenwoordigd worden.

In september 2012 reisde een Haagse delegatie af naar het Reeperbahn Festival in Hamburg voor een showcase met vier Haagse acts (Organisms, Woot, Bombay Show Pig en DI-RECT). Deze reis resulteerde in een Duitse platendeal bij Robot Robot Records en clubtour door Duitsland voor DI-RECT en Duitse platendeal bij Pop-Up Records en Duitse tour voor Bombay Show Pig. In 2013 is het Britse festival The Great Escape aan de beurt en zullen vier Haagse acts daar optredens geven voor een breed en internationaal publiek. De Haagse delegatie bestaat uit Haagse Pop Prijs winnaar Bombay Show Pig, rockband Soul Sister Dance Revolution en producers Torus en Filosofische Stilte.

Op donderdagmiddag 16 mei staat het Queens Hotel aan de boulevard van Brighton volledig in het teken van de Haagse (pop)muziek. Het programma van The Hague Music City Showcase Matinee is als volgt:
12:00 – deuren open
13:00 – Filosofische Stilte
14:00 – Soul Sister Dance Revolution
15:00 – Bombay Show Pig

Bombay Show Pig geeft in het Queens Hotel op donderdagavond 16 mei een tweede optreden om 20:30 uur.
Op vrijdag 17 mei geeft Torus een optreden in de Brighthelm om 01:30 uur.
Daarnaast geeft Soul Sister Dance Revolution een tweede optreden in de nacht van zaterdag 18 mei om 00:45 uur in Stick Mike’s Frog Bar.
Filosofische Stilte geeft in de nacht van zaterdag 18 mei om 02:00 uur een optreden in de Green Door Store.

De Haagse vertegenwoordiging tijdens The Great Escape 2013 is een initiatief van de Gemeente Den Haag in samenwerking met AT Events en The Hague Music Export.

Advertisements

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: