DenHaagOrg

Puur Haags

 • Meest recente berichten: Haagspraak

  Onbekende held

  Wandelend over de Mauritskade besloot ik de Nassaulaan over te gaan. Ik wandelde Takma’s bruggetje op en liep aan de huizenkant verder. Mijn aandacht werd getrokken door een koperen bord aan de gevel van Nassaulaan 1. Ik had het bord wel eerder gezien maar dacht dat het een naambord van het in dit huis gevestigde […]

  Knurft

  Dit is de afbeelding die ik krijg op Twitter wanneer ik Knurft Dijkshoorn aanklik. Ik was het alweer vergeten, maar medeauteur Roel zette een tweet Naakt met een brandende frituurpan – voortgetrokken door 12 sledehonden – dwars door een gletsjer rijden terwijl je het verzameld werk van Gerard Joling luistert is prettiger dan 5 minuten […]

  Den Haag op pelgrimroutes Santiago de Compostella

  Onlangs zag ik een klassieke Amerikaanse bus op het Kerkplein staan. Ik liep om de bus heen om hem rondom te kunnen bezien toen mijn oog viel op een bronzen Jacobsschelp die op het trottoir was bevestigd. Bij verder kijken zag ik dat er meer schelpen waren bevestigd … De Grote of Sint-Jacobskerk is onderdeel […]

 • Recent Comments

 • Follow DenHaagOrg on WordPress.com
 • Archives

Dertigste editie Club 3voor12 Den Haag

Posted by ingezonden mededeling on 17 February, 2013

Het zesde lustrum. Het paarlen jubileum. Het is maar net hoe je het wilt noemen. Feit blijft dat Club 3voor12 Den Haag op zaterdag 2 maart voor de 30e keer plaats gaat vinden in het Paardcafé aan de Prinsegracht. Speciaal voor deze gelegenheid staan er dit keer vier acts op het programma die kunnen zorgen voor een feestje en meteen de lente in je bol laten nestelen. Soul, funk, regge en pop is wat je kunt verwachten met de optredens van Mama Franko, Bombilate, Project Bongo en Kreatones. De avond begint om 20.00 uur en de entree is zoals altijd gratis.

De avond wordt geopend door de vierkoppige band Kreatones. Dignée, Roos, Kasper en Felix ontmoeten elkaar op school en besluiten medio 2010 samen een band op te richten. De muziek van Kreatones is een mix van funk, pop en (blues)rock. Hiermee werd de Grote Prijs van Monster gewonnen en werden de finales van Talent Event en de High School Music Competition bereikt. In 2012 kwam bovendien de debuut-EP ‘Tapeaway’ uit.

Een gloednieuwe band is Project Bongo. Onlangs gaf de band tijdens de Versafdeling in de SuperMarkt het eerste Haagse optreden. En dit wordt de tweede. Project Bongo maakt dansbare indiepop beïnvloed door acts als MGMT, Miike Snow en Two Door Cinema Club. De band bestaat uit Jorik Ottes op bas en beats, Cornel Sier op toetsen, Jonathan Maridjan op gitaar en Arthur Stoker op gitaar en zang en is ontstaan aan de Herman Brood Academie in Utrecht.

Eén van de verrassingen van de Haagse Pop Week 2012 was Bombilate. De band maakt een mix van soul, rock en reggae met af en toe zelfs een kleine uitstap richting hiphop. Dit alles gestoeld op een solide funkbasis. Met de eerste twee demo’s kreeg de band onder andere al airplay bij Giel Beelen tijdens zijn programma GielJazz op Radio 6. Plannen heeft de band ook genoeg, waaronder een nieuwe EP en een videoclip.

De afsluiter van deze editie van Club 3voor12 Den Haag belooft een echte knaller te worden. De achtkoppige formatie Mama Franko zette eerder al de Pavlov tijdens de Haagse Pop Week op zijn kop, en zal dat in het Paardcafé nog even dunnetjes over doen. Beukende beats, pompende bas, manische gitaren, dwaze blazers, hypnotiserende fluitsolo’s, rapfilosofieën en ferme zang zijn de ingrediënten van deze explosieve muzikale cocktail. Een must-see!

Tijdschema Club 3voor12 Den Haag #30
19.00 uur zaal open
20.00 uur Kreatones
21.00 uur Project Bongo
22.10 uur Bombilate
23.20 uur Mama Franko
00.00 uur eind

Advertisements

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: