DenHaagOrg

Puur Haags

Crossing Border en nagenieten

Posted by ingezonden mededeling on 23 November, 2012

Enkele quotes:

‘Dan is er altijd nog een krachtig met gospel doordrenkt optreden van spacerockers Spiritualized, of een opnieuw zeer fascinerende Andrew Bird die met zijn viool bijna net zo veel kabaal maakt als Kyteman met zijn hele orkest een dag eerder. En dan ga je toch weer met een boeken- en cd-lijstje naar buiten.’ – De Volkskrant

‘Nog vroeg op de zaterdagavond hypnotiseert Lisa Hannigan het publiek in de grote zaal van de Koninklijke Schouwburg. Haar warme stem, die met gemak van de ene naar de andere toon gaat, brengt haar thuisland Ierland even heel dichtbij.
(…)
De literatuur gonst in een krans van kleinere zalen rond de grote podia. Thomas Rosenboom vertelt vrijdag over zijn nieuwste boek De rode loper en strooit met scherpe observaties’ – AD Haagse Courant

Die stem! Op het moment dat het uit duizenden herkenbare stemgeluid van Paul Buchanan vrijdagavond in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag klonk, ging er iets door de zaal. (…) Teksten als miniatuurtjes.
Ieder woord op een gouden schaaltje gewogen. Bijna haiku’s. De zaal is muisstil. Een karakteristiek Crossing Borderconcert.
(…)

Neem Saul Williams. De Amerikaanse dichter en muzikant droeg vrijdagavond in spervuurvorm zijn gepassioneerde teksten voor en er was geen instrument nodig om het muziek te laten zijn. Groots in de traditie van de legendarische ‘oerrappers’ The Last Poets.
Of de Britse groep Spiritualized op zaterdagavond. Een heel ander verhaal. ‘Dronende trancemuziek’ waarbij de minimaltraditie van de jaren zestig in een rockvorm gegoten wordt. Onontkoombaar en tijdloos.’ – Het Parool

De eerste editie van Border Sessions was zeer geslaagd. Het was een inspirerende en drukbezochte dag waar zeer uiteenlopende onderwerpen werden besproken. Van Ap Verheggen die vertelde over zijn project SunGlacier, dat een gletsjer in de woestijn mogelijk moet maken, tot de filosoferende Jan Staman over het leven in een Technotoop. Internetcriticus Andrew Keen waarschuwde voor de grote internetbedrijven en Robert D. Kaplan intrigeerde met zijn verhaal over de invloed van geografie op machtsverhoudingen in de wereld.

NAGENIETEN VAN CROSSING BORDER

Om het festivalgevoel nog even vast te houden heeft Crossing Border een selectie gemaakt van leuke artikelen en mooie opnamen:

De VPRO en 3voor12 deden live verslag vanaf Crossing Border. Lees alle recensies en bekijk de 3voor12 sessies hier.

Lydia Davis en Thomas Rosenboom waren bij Wim Brands te gast in zijn programma Boeken. De uitzending is hier te bekijken.

Ook De Avonden was bij het festival, zowel op vrijdag als zaterdag deden zij live verslag vanaf Crossing Border. Luister de afleveringen, waarin onder anderen Jens Christian Grøndahl, Marnix Peeters, Andrew Bird, Marek Šindelka en Paul Buchanan te gast waren, hier terug.

Bron: Crossing Border

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: