DenHaagOrg

Puur Haags

Korten topsalarissen biedt toekomst kleine organisaties

Posted by Interniek on 8 September, 2012

Best een goed idee van Sander Dekker om de topsalarissen bij gesubsidieerde instellingen terug te brengen tot onder de Balkenende-norm (193.000 euro). Het korten van de betreffende subsidies moet daartoe leiden. Het gaat om bedragen tussen de 8.000 en 220.000 euro.
Bron RTV-west

Maar dan vind ik ook dat de vrijkomende gelden benut worden voor de slecht of niet betaalde directies van instellingen. Zo rekent DenHaagTeKijk (DHTK) ons weer eens voor dat die bedragen weleens het voortbestaan van kleinere organisaties kan betekenen.

En al die mensen bij instellingen, die zich het schrompes werken voor zowat niets? Krijgen die dan straks een aanvulling tot de Balkenende-norm van de gemeente in de vorm van extra subsidie? De meeste zouden al blij zijn met de zekerheid van het minimumloon.
Desondanks blijft de gemeente de kleinere organisaties het leven zuur maken.
Terwijl achter de rug van de raadsleden, het geld tegen de plinten klotst, gaan ze zitten praten over een mogelijke korting van 1.000 tot 5.000 euro op organisaties die vaak nog zelfs op het privé geld draaien van hun vrijwilligers.

Bron DHTK

Advertisements

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: