DenHaagOrg

Puur Haags

Smit (VCP) luistert wel, maar doet hij er ook wat mee?

Posted by @interniek on 23 February, 2012

20120223-012413.jpg

Bijna als één front klagen de bewoners aan de Laan van Meerdervoort ter hoogte van de ‘Bloemenbuurt’ (..) met raambiljetten hun nood tegen het omhakken van meer dan tweehonderd gezonde bomen ten behoeve van betaalde parkeerplaatsen tussen Azaleaplein en Thorbeckelaan! Betaald parkeren; waar de bewoners ook al tegen zijn. Net als op de De Lareyweg komt er in beide rijrichtingen een parkeerstrook bij; dan rijd je niet meer over een laan maar over een lange gang tussen geparkeerde auto’s en dat zien de bewoners en passanten met afschuw tegemoet. ‘Het kan niet anders, zegt verantwoordelijk wethouder Peter Smit in de Stadskrant. ‘En misschien mogen de bewoners wel meebeslissen over het soort bomen dat we terugplaatsen’, voegt hij er als doekje voor het bloeden in de Posthoorn aan toe.

Wat is dat toch met die door de bevolking gekozen bestuurders?

20120223-012646.jpg

Ook al zijn de meeste betrokkenen tegen deze bomenmoord en komt een ander met milieu vriendelijker plannen, met nagenoeg dezelfde opbrengst aan parkeerplaatsen; ‘Het kan niet anders’.

De nieuwe inrichting in beeld

3 Responses to “Smit (VCP) luistert wel, maar doet hij er ook wat mee?”

 1. Juan EA5HIY said

  Uw allen hebben gekozen voor een bepaalde politieke partij en die maakt nu de dienst uit, dus niet klagen !!! als ex inwoner van het Haagje, heb ik in 2005 mijn plan getrokken en ben vertrokken naar Spanje ! niet dat spanje heilig is, verre van dat, maar hier, luisterd men naar de burger, ook in deze tijden ! in concreto, als ex bestuurder van een taxi, in den Haag, kan ik mijn nauwelijks voorstellen, dat hat kappen van bomen en het op nieuw planten van bomen een oplossing is !! maak de trotoirs iets smaller, dan krijg je ruimte , als dat zonodig is !!!maar waarschijnlijker is, dat er bepaalde aannemers geld moeten verdienen, het eewige spelletje van de vriendjes politiek

 2. interniek said

  Dat is ook een manier: niet stemmen maar vertrekken en dan van daaruit met oplossingen komen waar je zelf niets meer aan hebt!?! Jammer.

 3. Juan EA5HIY said

  Beste Interniek,
  Het feit dat ik den Haag en Nederland heb verlaten heeft niets te maken met de huidige pòlitieke sfeer in Nederland ( althans niet helemaal), maar met het feit dat ondergetekende het algehele klimaar in NL zat was en op mijn leeftijd wordt je het vechten tegen ongerechtigheid op een bepaald moment zat !dat is jammer, maar mijnpractische oplossing, , daar hoef ik zelf niet van te genieten !! doen jullie dat maar, ik geniet hier van de zon !

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: