DenHaagOrg

Puur Haags

Moord op de Laan van Meerdervoort

Posted by ingezonden mededeling on 16 December, 2011

20111216-133913.jpg

De gemeente Den Haag wil 167 bomen kappen op de Laan van Meerdervoort. De Haagse Stadspartij is faliekant tegen. Het gaat om het gedeelte tussen Azaleaplein en Thorbeckelaan.

Het college wil de Laan van Meerdervoort herinrichten om vrijliggende fietspaden aan te leggen. Prima. Maar de herinrichting wordt ook aangegrepen om een zogenaamd parkeerprobleem in de Vruchtenbuurt op te lossen. Voorgesteld wordt om 266 parkeerplaatsen in de middenberm van de Laan van Meerdervoort toe te voegen, waarvoor 167 huizenhoge bomen gerooid moeten worden. De 126 jonge sprietjes die worden teruggeplant hebben zeker 20 jaar nodig om dezelfde omvang te krijgen. Fractievoorzitter Joris Wijsmuller: “De Laan van Meerdervoort is een mooie, brede allee met mooie, imposante bomen in de middenberm. Met dit plan wordt de laan gedegradeerd tot verkeersriool en afvoerputje voor het blik.”

Buurtbewoners stellen bovendien dat er in de Vruchtenbuurt voldoende parkeerplaatsen beschikbaar zijn. De Laan van Meerdervoort heeft nu al twee parkeerstroken aan beide zijdes van de weg. Wanneer daar nog eens twee stroken in de middenberm bijkomen, dreigen opstoppingen door in- en uitparkerende auto’s. Wijsmuller: “Dit gaat leiden tot meer luchtvervuiling. De kosten van 1,6 miljoen worden betaald uit een potje wat bedoeld is om de luchtkwaliteit te verbeteren. Het is een gotspe.” De Haagse Stadspartij houdt de vinger aan de pols als het plan binnenkort in de raad besproken wordt.

Hofstijl reacties

Advertisements

2 Responses to “Moord op de Laan van Meerdervoort”

 1. interniek said

  Toen wij in de ‘eighties’ aan de Laan van Meerdervoort ter hoogte van de Huishoudschool kwamen wonen, werd er in het midden aan twee kanten geparkeerd en aan de beide kanten langs de huizen en er stonden grote bomen in het midden van de laan. Het verkeer was twee maal tweebaans en bestond uit trams, auto’s en fietsen. De keuze van de bewoners voor een vrij liggend fietspad en later het doorgedrukte RandstadRail hebben ervoor gezorgd dat het middenberm parkeren niet meer mogelijk is.

 2. bewoner lvm said

  Een ieder die zich wil aansluiten bij de oprichting van een actiegroep kan dit doen dmv van een mailtje naar:

  actiegroepbehoudkarakterlvm@gmail.com

  Deze wil op korte termijn een bijeenkomst organiseren.
  De inspraakperiode van dit project van de gemeente loopt tot 25 januari.
  Dus graag uw goed ideeen, bezwaren & andere zaken naar bovenstaand mailadres .

  Bewoner LvM

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: