DenHaagOrg

Puur Haags

 • Meest recente berichten: Haagspraak

  Onbekende held

  Wandelend over de Mauritskade besloot ik de Nassaulaan over te gaan. Ik wandelde Takma’s bruggetje op en liep aan de huizenkant verder. Mijn aandacht werd getrokken door een koperen bord aan de gevel van Nassaulaan 1. Ik had het bord wel eerder gezien maar dacht dat het een naambord van het in dit huis gevestigde […]

  Knurft

  Dit is de afbeelding die ik krijg op Twitter wanneer ik Knurft Dijkshoorn aanklik. Ik was het alweer vergeten, maar medeauteur Roel zette een tweet Naakt met een brandende frituurpan – voortgetrokken door 12 sledehonden – dwars door een gletsjer rijden terwijl je het verzameld werk van Gerard Joling luistert is prettiger dan 5 minuten […]

  Den Haag op pelgrimroutes Santiago de Compostella

  Onlangs zag ik een klassieke Amerikaanse bus op het Kerkplein staan. Ik liep om de bus heen om hem rondom te kunnen bezien toen mijn oog viel op een bronzen Jacobsschelp die op het trottoir was bevestigd. Bij verder kijken zag ik dat er meer schelpen waren bevestigd … De Grote of Sint-Jacobskerk is onderdeel […]

 • Recent Comments

 • Follow DenHaagOrg on WordPress.com
 • Archives

Boottochten van Scheveningen naar Haagse binnenstad

Posted by ingezonden mededeling on 31 May, 2010

Er is een boottocht mogelijk tussen Scheveningen Bad en de Binnenstad. Na een dag uitwaaien aan de kust of (12 juni) een bezoek aan Vlaggetjesdag, is het goed toeven aan de Haagse grachten en kunt u het Jazz’in de Gracht festival bezoeken. Het is een gratis Jazzfestival waar artiesten op zogenaamde platbodems optreden. Zie voor meer informatie en tijden www.jazzindegracht.nl.

De gemeente Den Haag heeft op verzoek van het nieuwe Haagse Rondvaartbedrijf Stichting “Haagse Willemsvaart” (www.willemsvaart.nl) bij de dam in de Koninginnegracht (ter hoogte van de Dr. Kuyperstraat) twee aanlegplaatsen laten maken. Daardoor is het vanaf dit jaar mogelijk om rondvaarten van de diverse rondvaartbedrijven die actief zijn in Den Haag met elkaar te combineren en kan er voor het eerst in bijna 50 jaar weer gevaren worden tussen Scheveningen dorp en de Haagse binnenstad.

Op 11 juni aanstaande vaart de Willemsvaart om 16.30 uur en op zaterdag 12 juni om 15.45 uur vanaf de Haringkade (opstapplaats ter hoogte van de Vijzelstraat) naar de Koningskade. Door bij de dr Kuyperstraat over te steken kan worden overgestapt op een platbodem van de Ooievaart. Deze brengt de passagiers vervolgens naar de Zuid Singelsgracht (Dunne Bierkade), alwaar die avonden het festival Jazz in de Gracht wordt georganiseerd.

De Ooievaart, sinds 2002 actief op de Haagse Singelsgracht, was een initiatief van drie Hagenaars die vonden dat het Haagse water beter gebruikt moet worden; Peter Duivesteijn, Wilma van Leeuwen en Chris Schram. Peter Duivesteijn is nu directeur van de Ooievaart, Wilma van Leeuwen is initiatiefnemer van Jazz in de Gracht en Chris Schram is initiatiefnemer en voorzitter van de Willemsvaart.

Opgeven voor deze unieke gecombineerde boottocht vanuit Scheveningen naar de Bierkade (via Het Kanaal, de Koninginnegracht en de Prinsessegracht naar de Bierkade) kan via info@willemsvaart.nl.

De kaarten kosten 9 euro per persoon. Er kunnen maximaal 18 personen mee per vaart.

Indien zich meer dan 18 personen opgeven kan er extra worden gevaren om 18.00 uur (vanaf de Haringkade). Na de Willemsvaart stapt u dan bij de Koningskade over op tram 9, omdat de boten na 17.00 uur in gebruik zijn bij het festival.

Advertisements

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: