DenHaagOrg

Puur Haags

 • Meest recente berichten: Haagspraak

  Den Haag op pelgrimroutes Santiago de Compostella

  Onlangs zag ik een klassieke Amerikaanse bus op het Kerkplein staan. Ik liep om de bus heen om hem rondom te kunnen bezien toen mijn oog viel op een bronzen Jacobsschelp die op het trottoir was bevestigd. Bij verder kijken zag ik dat er meer schelpen waren bevestigd … De Grote of Sint-Jacobskerk is onderdeel […]

  Kaderock 24 groot succes door mooie weer

  Zaterdag 1 juni beleefde het festival bij muziekcentrum Musicon zijn 24ste editie. De zon scheen volop en het was erg gezellig aan de Soestdijksekade in Den Haag. Het festival trok ongeveer 6000 bezoekers. Elke Hagenaar/Hagenees is wel een keer op Kaderock geweest. De sfeer is altijd goed op dit rockfestival met een uiterst diverse mix […]

  Akbar Graffiti Jam 2019

  Graffiti gemaakt door Jim Het is alweer veertien dagen geleden dat Akbar Simonse, vriend en graffitifotograaf merkte dat er iets aan de hand was. De lust om te fotograferen ontbrak en reageren op Flickr en Facebook leverde problemen op. Na een aantal bezoeken bij de huisarts werd hij doorverwezen naar het MCH Westeinde. Na wat […]

 • Recent Comments

 • Follow DenHaagOrg on WordPress.com
 • Archives

Boottochten van Scheveningen naar Haagse binnenstad

Posted by ingezonden mededeling on 31 May, 2010

Er is een boottocht mogelijk tussen Scheveningen Bad en de Binnenstad. Na een dag uitwaaien aan de kust of (12 juni) een bezoek aan Vlaggetjesdag, is het goed toeven aan de Haagse grachten en kunt u het Jazz’in de Gracht festival bezoeken. Het is een gratis Jazzfestival waar artiesten op zogenaamde platbodems optreden. Zie voor meer informatie en tijden www.jazzindegracht.nl.

De gemeente Den Haag heeft op verzoek van het nieuwe Haagse Rondvaartbedrijf Stichting “Haagse Willemsvaart” (www.willemsvaart.nl) bij de dam in de Koninginnegracht (ter hoogte van de Dr. Kuyperstraat) twee aanlegplaatsen laten maken. Daardoor is het vanaf dit jaar mogelijk om rondvaarten van de diverse rondvaartbedrijven die actief zijn in Den Haag met elkaar te combineren en kan er voor het eerst in bijna 50 jaar weer gevaren worden tussen Scheveningen dorp en de Haagse binnenstad.

Op 11 juni aanstaande vaart de Willemsvaart om 16.30 uur en op zaterdag 12 juni om 15.45 uur vanaf de Haringkade (opstapplaats ter hoogte van de Vijzelstraat) naar de Koningskade. Door bij de dr Kuyperstraat over te steken kan worden overgestapt op een platbodem van de Ooievaart. Deze brengt de passagiers vervolgens naar de Zuid Singelsgracht (Dunne Bierkade), alwaar die avonden het festival Jazz in de Gracht wordt georganiseerd.

De Ooievaart, sinds 2002 actief op de Haagse Singelsgracht, was een initiatief van drie Hagenaars die vonden dat het Haagse water beter gebruikt moet worden; Peter Duivesteijn, Wilma van Leeuwen en Chris Schram. Peter Duivesteijn is nu directeur van de Ooievaart, Wilma van Leeuwen is initiatiefnemer van Jazz in de Gracht en Chris Schram is initiatiefnemer en voorzitter van de Willemsvaart.

Opgeven voor deze unieke gecombineerde boottocht vanuit Scheveningen naar de Bierkade (via Het Kanaal, de Koninginnegracht en de Prinsessegracht naar de Bierkade) kan via info@willemsvaart.nl.

De kaarten kosten 9 euro per persoon. Er kunnen maximaal 18 personen mee per vaart.

Indien zich meer dan 18 personen opgeven kan er extra worden gevaren om 18.00 uur (vanaf de Haringkade). Na de Willemsvaart stapt u dan bij de Koningskade over op tram 9, omdat de boten na 17.00 uur in gebruik zijn bij het festival.

Advertisements

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: