DenHaagOrg

Puur Haags

 • Meest recente berichten: Haagspraak

  Gespot: Schavuit van Oranje 2

  Sinds een paar jaar ben ik verslingerd aan  een dagje foto’s maken van een elite gebeuren in Italie. De Mille Miglia. Ieder jaar in mei (vanwege covid vorig jaar in oktober en dit jaar in Juni) wordt de re enactment van de legendarische Italiaanse wegrace van Brescia in het noorden tot Rome en weer terug, […]

  Anna Blaman een lesbische schrijfster

  Kreeg  onlangs de  de vraag voorgelegd of ik het Anna Blaman plein wist. Ik kon dat bevestigend antwoorden want ik heb een aantal jaren als fotograaf voor de Haagse Hopjes op diverse pleinen in Transvaal foto’s gemaakt waaronder ook het Blamanplein. Toen kwam de vraag of ik wist dat ze een lesbische schrijfster was want […]

  Habtamu haalde het

  Met veel genoegen heb ik gezien dat Habtamu, of, zoals ik hem gedoopt heb Happy, de Hoop een zetel behaald heeft voor de PVDA in de Tweede Kamer. Vanmorgen zag ik hem in de ontbijtshow op WNL en bedacht ik mij dat ik hier nog niet eens bericht had dat hij verkozen is. Op 31 […]

 • Recent Comments

 • Follow DenHaagOrg on WordPress.com
 • Archives

Snoeihard rechts college

Posted by ingezonden mededeling on 23 May, 2010

“Werken voor je uitkering en minder steun voor de armste. Het is duidelijk dat de PvdA-fractie bakzeil heeft gehaald en dat de stad door rechts geregeerd zal worden” aldus SP fractievoorzitter Ingrid Gyömörei. Ook de afspraak om minimaal 30% betaalbare woningen te bouwen bij nieuwbouw is door het nieuwe college van PvdA, VVD, D66 en CDA losgelaten. De belasting voor huiseigenaren zal wel lager worden (OZB). Er wordt 10% op cultuur gekort maar wel wordt er een peperdure cultuurpuist aan het Spui gebouwd. “De koers van het nieuwe college is duidelijk: prestige in plaats van prestaties voor de inwoners van Den Haag” aldus Gyömörei.

Verontwaardigt is Gyömörei over het breken van de verkiezingsbelofte om de stad te besturen met minder wethouders. “Tijdens de campagne buitelden partijen over elkaar heen om te verklaren dat de klus geklaard moest gaan worden met minder wethouders. Het zijn en blijven er echter gewoon acht. Ook bij de portefeuilleverdeling blijkt uit niets dat er lessen uit de verkiezingsnederlaag van PvdA en VVD geleerd zijn. De afgestrafte wethouders Norder (PvdA), Henk Kool (PvdA) en Peter Smit (VVD) houden grotendeels hun oude portefeuille.
“Wethouder Norder zal de problemen in de wijken dus weer niet gaan oplossen en alleen in bakstenen gaan investeren” aldus Gyömörei.

Er zal ¤ 3.4 miljoen minder beschikbaar zijn voor de armste in de stad. Honderden mensen zullen verplicht moeten gaan werken voor hun uitkering. Ook de voorwaarden om in aanmerking te komen voor armoedevoorzieningen wordt fors aangescherpt zodat nog meer mensen niet rond zullen kunnen komen. Gyömörei: “”Juist die groep mensen die in slechte economische tijden het eerst door het ijs zakken, worden direct gekort. Dit nieuwe college laat de mensen met een klein inkomen de rekening betalen en gooit aan de andere kant het geld over de balk aan prestige projecten.”

Ook de kroonjuwelen blijven niet onaangetast: zo wordt het handelsdeel Eneco verkocht wanneer de marktomstandigheden gunstig zijn. De opbrengsten van de verkoop zal benut worden voor ‘projecten van blijvende betekenis’. Volgens Gyömörei zou het zo maar kunnen dat Eneco verkocht wordt om een exorbitant duur cultuurforum te realiseren. “Dit college gaat ‘aan de slag’ met de verkeerde keuzes”.

One Response to “Snoeihard rechts college”

 1. Frans said

  Ze kunnen het van de SP niet laten om de hardwerkende burger een rad voor ogen te draaien.

  http://denhaagtekijk.blog-city.com/haagse_sp_is_de_weg_kwijt.htm

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: