DenHaagOrg

Puur Haags

 • Meest recente berichten: Haagspraak

  Gespot: Schavuit van Oranje 2

  Sinds een paar jaar ben ik verslingerd aan  een dagje foto’s maken van een elite gebeuren in Italie. De Mille Miglia. Ieder jaar in mei (vanwege covid vorig jaar in oktober en dit jaar in Juni) wordt de re enactment van de legendarische Italiaanse wegrace van Brescia in het noorden tot Rome en weer terug, […]

  Anna Blaman een lesbische schrijfster

  Kreeg  onlangs de  de vraag voorgelegd of ik het Anna Blaman plein wist. Ik kon dat bevestigend antwoorden want ik heb een aantal jaren als fotograaf voor de Haagse Hopjes op diverse pleinen in Transvaal foto’s gemaakt waaronder ook het Blamanplein. Toen kwam de vraag of ik wist dat ze een lesbische schrijfster was want […]

  Habtamu haalde het

  Met veel genoegen heb ik gezien dat Habtamu, of, zoals ik hem gedoopt heb Happy, de Hoop een zetel behaald heeft voor de PVDA in de Tweede Kamer. Vanmorgen zag ik hem in de ontbijtshow op WNL en bedacht ik mij dat ik hier nog niet eens bericht had dat hij verkozen is. Op 31 […]

 • Recent Comments

 • Follow DenHaagOrg on WordPress.com
 • Archives

Gebruikersruimte Vennepark gaat dicht.

Posted by Haagse Zaken on 22 May, 2010

De harddrugsgebruikersruimte gaat definitief dicht, zie blz. 26 van het coalitieakkoord

De gemeente kent twee locaties voor dagopvang van harddrugsverslaafden. Het cliëntenbestand vertoont een dalende lijn. Een kleine groep van naar schatting enkele tientallen personen zal over enkele jaren resteren. De problematiek van overlastgevende zelfstandig wonende verslaafden is beheersbaar via “Den Haag onder dak” Gelet op de daling van het aantal cliënten dat gebruik maakt van de dagopvang, zullen wij in deze raadsperiode de opvang aan het Van der Vennepark sluiten.

Eindelijk verdwijnt die schandvlek en het toonbeeld van ondemocratische regentencultuur uit de buurt. In zoverre dat het nu hopelijk een educatief centrum gaat worden, waar jaarlijks 200-240 ongediplomeerde voortijdige schoolverlaters alsnog hun startkwalificatie kunnen behalen. Alle mensen die vanwege hun voortdurende inzet meegewerkt hebben en er uiteindelijk in geslaagd zijn om die sluiting te bewerkstelligen en dat vooral met steun van D66 en CDA, mogen ook wel eens in het zonnetje gezet worden. Want 6 jaar oorlog met een dwarsliggend gemeentebestuur gaat niemand in zijn koude kleren zitten.

Meer informatie op DenHaagTeKijk

6 Responses to “Gebruikersruimte Vennepark gaat dicht.”

 1. Lindafacebook said

  Gefeliciteerd bewoners met de sluiting van dit hol!

 2. Ellen said

  De omwonenden Zieken zijn verheugd dat het Vennepark dicht gaat en de gebruikers blijkbaar ergens onder dak komen. Voor alle duidelijkheid: de gebruikersruimte Zieken is niet beschikbaar voor (voormalig) gebruikers Vennepark. Wij gaan er van dat de gebruikers hier binnenkort via dezelfde procedure opgevangen zullen worden.

 3. hy-po-teek-er said

  ….. en dat de ruimte aan het Zieken dus ook dicht kan. Aan het aantal clienten hier zal het ook niet liggen.

  Overigens vind ik de geciteerde afspraak “in deze raadsperiode” rijkelijk vrijblijvend geformuleerd, dan kan de sluiting over 3 jaar 11 maand en 29½ dag gepland worden volgens deze text….. wat jammer, de coalitie is al gevallen.

 4. Wil Vonk said

  Ben nog bezig om het college-accoord te bestuderen.Het eerste punt wat mij opvalt is de voorgenomen sluiting van de gebruikersruimte aan het van der Vennepark.Het is goed dat eindelijk de rede het wint. Belangrijk is het wel dat er duidelijkheid komt wannneer de gebruikersruimte gesloten wordt.Voor de bewoners aan het Zieken waar ook een gebruikersruimte is neergezet blijft het belangrijk dat er niet gesjoemeld wordt met de voorwaarden welke verslaafden gebruik mogen maken van de gebruikersruimte. Ik dank Ton Mertens voor zijn inzet om mij aan de gang te houden.Mijn opvolgers geef ik het advies om de verslavingszorg te blijven volgen. Een tak van sport waar veel geld in omgaat zonder dat er afgerekend wordt op effectiviteit.

 5. Ton said

  @Wil Vonk
  “Ben nog bezig om het college-accoord te bestuderen”

  Dat is best, maar we zijn alvast begonnen als je het niet erg vindt.

  http://www.denhaag4u.net/Vennepark_dicht/Komp-u-ter-hulp.htm

 6. Peter said

  En waar gaan de gebruikers van het vennepark nu dan naartoe????

  Jullie zeggen dat ze niet bij het Zieken terecht kunnen. Gaan ze dan nu weer gewoon in de portieken zitten gebruiken of breken ze mijn auto open om erin te slapen????
  Ik kan me niet voorstellen dat ze nu in plaats van drugs gebruiken ergens koffie gaan zitten drinken… Dus ik ben erg benieuwd wat de oplossing is voor dit probleem. Ellen, je zegt dat de gebruikers blijkbaar ergens onder dak komen. Waar is dat precies????

  (Ikzelf heb overigens nooit last gehad van het pand aan de Van der Vennestraat. Ik heb ze liever daar dan in mijn portiek!)

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: