DenHaagOrg

Puur Haags

Wandel mee met de Haagduinwandeling

Posted by ingezonden mededeling on 10 May, 2010

Op zondag 23 mei organiseert het Haags Milieucentrum i.s.m. Haagse natuur- en milieuorganisaties de Haagduinwandeling. Deze 7,5 kilometer lange wandeling voert door de Puinduinen, het Hyacintenbos, Ockenburg en over het strand. Deelname is gratis.

De komende jaren zal het gebied waar de route doorheen voert flink veranderen als gevolg van de kustversterking en het Masterplan Kijkduin. De deelnemers steken veel op over deze veranderingen, over de natuur, het landschap, klimaatverandering, waterwinning, de rol van recreatie en andere wetenswaardigheden. Dit niet alleen dankzij het fraaie routeboekje, maar ook dankzij de boeiende verhalen van zes gidsen die verspreid over de route staan. Behalve beschreven, wordt de route ook aangegeven met pijlen.

Mensen kunnen de wandeling alléen lopen of samen met anderen, en vertrekken tussen 12.00 en 15.00 uur. Zowel start- als eindpunt is de parkeerplaats aan de Machiel Vrijenhoeklaan bij het restaurant De Haagsche Beek. Deze plek is per openbaar vervoer goed te bereiken via bus 29 (uitstappen halte Kijkduinpark); de lijnen 23, 14 en 26 liggen op korte afstand.
Op het start- en eindpunt staat een milieumarkt waar de Haagse natuur- en milieuorganisaties informatie geven over onderwerpen die samenhangen met de wandeling.

Iedere wandelaar krijgt een fraaie brochure met daarin een routebeschrijving en leuke opdrachten; voor kinderen is er een speciale herinnering.

Meer informatie: info@haagsmilieucentrum.nl of www.haagsmilieucentrum.nl.

Advertisements

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: