DenHaagOrg

Puur Haags

 • Meest recente berichten: Haagspraak

  De beeldenstorm is in aantocht

  Het is alweer een tijd geleden dat ik foto’s maakte op het Burgemeester De Monchyplein. Het was mooi weer met de zon uit de goede hoek. Nadat ik de gebouwen had vastgelegd viel mijn oog op de grote reliëfs aan de muur. Ik kende ze wel maar het licht viel nu anders. Het reliëf dat […]

  Ferd en Fem: Het komisch duo

  De aanleiding voor deze post is de anti racisme demonstratie op de dam op tweede pinksterdag. Ik plaatste dit op FaceBook: Het gaf aanleiding tot een paar felle reacties van medestanders en van tegenstanders. Wat volgde vind ik ontluisterend. Het Ministerie van Justitie maakt een een whatsapp communicatie hierover tussen Fem en Ferd openbaar: Wanneer […]

  Twee reebruine ogen die keken mij aan

  Het was mooi weer en ik zou op de fiets naar het Belgisch Park gaan. Halverwege – bij het Catshuis – zag ik een paar mensen staan wijzen richting Sorghvliet. Ineens schoot mij een twitterbericht te binnen van Mariëlle Ernst; zij had een hert gezien bij het hek van Sorghvliet. Ik zette mijn fiets op […]

 • Recent Comments

 • Follow DenHaagOrg on WordPress.com
 • Archives

Radio Tonka in de problemen

Posted by ingezonden mededeling on 21 April, 2010

Studio in “De Illusie” dreigt ontruimd te worden

Radio Tonka, het befaamde Haagse alternatieve en culturele radiostation, dreigt haar studio in culturele broedplaats De Illusie kwijt te raken. Na 16 jaar dreigt hierdoor een einde te komen aan de uitzendingen van het legendarische radiostation.

Radio Tonka zendt uit vanuit de kelder van de culturele broedplaats aan de Schouwburgstraat. Na de ontruiming van de Blauwe Aanslag in 2003 werd Radio Tonka opgevangen door “De Illusie”. De piratenzender vormde zich in 2004 om tot legale zender en zendt tegenwoordig s-nachts uit op Den Haag FM. Meer dan 30 programmamakers presenteren iedere nacht –behalve zaterdag- gevarieerde culturele muziekprogramma’s van 00.00 tot 3.00 uur op 92.0 MhZ.

De gemeente Den Haag heeft besloten dat de Illusie plaats moet maken voor de uitbreiding van de Campus Den Haag, de Haagse vestiging van de Leidse Universiteit. Protesten van 40 culturele organisaties waaronder Theater aan het Spui, de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Stroom Den Haag, het Today’s Art Festival en de Vrije Academie, mochten niet baten.

Radio Tonka is verbijsterd over de lamlendige houding van de gemeente Den Haag als het gaat om het behouden van belangrijke culturele voorzieningen voor de stad. Men heeft de mond vol van Den Haag Culturele Hoofdstad 2018
en over de belangrijke innovatieve en stimulerende rol van culturele broedplaatsen, maar als het er echt op aan komt geeft de gemeente niet thuis.

“De Illusie” is de oudste en meest actieve broedplaats van Den Haag, en ook de laatste broedplaats in de binnenstad. Hoe het verder moet met Radio Tonka en de vele andere initiatieven die hun thuisbasis hebben in “De Illusie” is onduidelijk. Een alternatieve plek is niet voorhanden en gevreesd moet worden dat Radio Tonka zal verdwijnen uit de ether.

Radio Tonka

One Response to “Radio Tonka in de problemen”

 1. Frans said

  We hebben de komende 10 jaar geen cent meer aan kunst en cultuur te besteden als die cultuurtoren doorgaat aan het Spui.
  Wel een “mooi” onpraktisch gebouw waar je niet blij mee hoeft te zijn.
  Denk alleen maar aan het feit dat je de decorstukken en allerlei andere zaken moet opdelen in allemaal stukjes die in de lift passen.
  Weer en stukje zichtvervuiling,(sorry Maarniks) eh, welkome aanvulling (?) op de Haagse Skyline.

  http://denhaagtekijk.blog-city.com/haagse_cultuurterreur_van_de_minderheid.htm

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: