DenHaagOrg

Puur Haags

 • Meest recente berichten: Haagspraak

  Expositie Haags Bakkie and Friends

  1 maart 2020 is het zover, zet in uw agenda! Een aantal leden van de Flickr groep Haags Bakkie en friends mogen dan in de bijzonder leuke Galerie Studio Lissabon starten (om 13.00 uur) met een expositie die duurt tot en met 29 maart en alleen op zaterdagen en zondagen ‘s-middags te bezoeken is. Ik […]

  Eerste bemande ballonvaart vanuit de Paleistuin

  Het is alweer een tijdje geleden dat ik door de Paleistuin wandelde. Wat opviel was het ballonbeeld. Meestal zijn de struiken rondom het beeld hoger en vol met blad maar door snoei en herinrichting was het beeld goed zichtbaar. Ik liep er naartoe en omheen en zag ineens dat er een tekst op de sokkel […]

  Hofstijl is echt Deaud! Kan dat zomaar?

  Hofstijl Stopte In een laatste post. (te vinden via deze url ) zegt het: Oktober 2007 begonnen we, Maurits en ik, Hofstijl. Nu 5 jaar later stoppen we ermee, een keuze die vaker heeft gespeeld. Je moet niet op een dieptepunt stoppen en dat doen we ook niet. Het ging niet slecht met Hofstijl maar […]

 • Recent Comments

 • Follow DenHaagOrg on WordPress.com
 • Archives

Radio Tonka in de problemen

Posted by ingezonden mededeling on 21 April, 2010

Studio in “De Illusie” dreigt ontruimd te worden

Radio Tonka, het befaamde Haagse alternatieve en culturele radiostation, dreigt haar studio in culturele broedplaats De Illusie kwijt te raken. Na 16 jaar dreigt hierdoor een einde te komen aan de uitzendingen van het legendarische radiostation.

Radio Tonka zendt uit vanuit de kelder van de culturele broedplaats aan de Schouwburgstraat. Na de ontruiming van de Blauwe Aanslag in 2003 werd Radio Tonka opgevangen door “De Illusie”. De piratenzender vormde zich in 2004 om tot legale zender en zendt tegenwoordig s-nachts uit op Den Haag FM. Meer dan 30 programmamakers presenteren iedere nacht –behalve zaterdag- gevarieerde culturele muziekprogramma’s van 00.00 tot 3.00 uur op 92.0 MhZ.

De gemeente Den Haag heeft besloten dat de Illusie plaats moet maken voor de uitbreiding van de Campus Den Haag, de Haagse vestiging van de Leidse Universiteit. Protesten van 40 culturele organisaties waaronder Theater aan het Spui, de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Stroom Den Haag, het Today’s Art Festival en de Vrije Academie, mochten niet baten.

Radio Tonka is verbijsterd over de lamlendige houding van de gemeente Den Haag als het gaat om het behouden van belangrijke culturele voorzieningen voor de stad. Men heeft de mond vol van Den Haag Culturele Hoofdstad 2018
en over de belangrijke innovatieve en stimulerende rol van culturele broedplaatsen, maar als het er echt op aan komt geeft de gemeente niet thuis.

“De Illusie” is de oudste en meest actieve broedplaats van Den Haag, en ook de laatste broedplaats in de binnenstad. Hoe het verder moet met Radio Tonka en de vele andere initiatieven die hun thuisbasis hebben in “De Illusie” is onduidelijk. Een alternatieve plek is niet voorhanden en gevreesd moet worden dat Radio Tonka zal verdwijnen uit de ether.

Radio Tonka

One Response to “Radio Tonka in de problemen”

 1. Frans said

  We hebben de komende 10 jaar geen cent meer aan kunst en cultuur te besteden als die cultuurtoren doorgaat aan het Spui.
  Wel een “mooi” onpraktisch gebouw waar je niet blij mee hoeft te zijn.
  Denk alleen maar aan het feit dat je de decorstukken en allerlei andere zaken moet opdelen in allemaal stukjes die in de lift passen.
  Weer en stukje zichtvervuiling,(sorry Maarniks) eh, welkome aanvulling (?) op de Haagse Skyline.

  http://denhaagtekijk.blog-city.com/haagse_cultuurterreur_van_de_minderheid.htm

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: