DenHaagOrg

Puur Haags

 • Meest recente berichten: Haagspraak

  Inval bij Haagspraak

  Bij een politieinval op het kantoor van Haagspraak zijn mogelijk belastende documenten gevonden die wijzen op een manipulatie van de burgemeesterspoll van Omroep West in november 2016. Alles wijst erop dat blaffende blogger Tommy van B. stemmen gekocht heeft om in deze poll op gelijke hoogte te eindigen met coryfeeën als Erika Terpstra. Naar verwachting […]

  Onbekende held

  Wandelend over de Mauritskade besloot ik de Nassaulaan over te gaan. Ik wandelde Takma’s bruggetje op en liep aan de huizenkant verder. Mijn aandacht werd getrokken door een koperen bord aan de gevel van Nassaulaan 1. Ik had het bord wel eerder gezien maar dacht dat het een naambord van het in dit huis gevestigde […]

  Knurft

  Dit is de afbeelding die ik krijg op Twitter wanneer ik Knurft Dijkshoorn aanklik. Ik was het alweer vergeten, maar medeauteur Roel zette een tweet Naakt met een brandende frituurpan – voortgetrokken door 12 sledehonden – dwars door een gletsjer rijden terwijl je het verzameld werk van Gerard Joling luistert is prettiger dan 5 minuten […]

 • Recent Comments

 • Follow DenHaagOrg on WordPress.com
 • Archives

VCP; Ondernemers wanhoop nabij!

Posted by richarddemos on 30 March, 2010

Haags verkeerscirculatieplan; Ondernemers wanhoop nabij!

Afgelopen zaterdag heeft de Partij voor de Vrijheid een klachtenmeldpunt geopend voor het tegengaan van de verdere invoering van een megaproject in de Haagse binnenstad; het verkeerscirculatieplan genaamd. Dit plan moet de binnenstad van Den Haag autoluw maken.

Met het meldpunt “VCP KAPNÂH” wil de PVV bewijzen dat er geen enkel Haags draagvlak is voor dit ridicule plan en dat dit speeltje zo snel mogelijk moet worden ‘geprullemandeerd’.

Doordat de binnenstad nauwelijks meer te bereiken is voor zowel winkelend publiek als voor leveranciers, komen winkeliers zwaar in de problemen. Zowel de Wagenstraat als de Gedempte Gracht liggen in ‘het rampgebied’. Ondernemers daar spreken van een omzetdaling van respectievelijk 50 en 30 procent. Er zijn al ondernemers die personeel hebben moeten ontslaan.
Dit alles ten faveure van de zittende politieke elite, die dit prestigeproject, waar nu al 50 miljoen euro in omgaat, als speeltje zien.

Zogenaamd ten gunste van het milieu, zo stelt GroenLinks. Maar om de binnenstad te bereiken maken automobilisten nu veel meer kilometers omdat zij gigantisch moeten omrijden. De gevestigde partijen doen waar ze zin in hebben, terwijl organisaties zoals de Kamer van Koophandel en het MKB alsook een burgerpetitie VCP Nee luid en duidelijk zijn geweest in hun oordeel; Geen verkeerscirculatieplan in Den Haag.

Het zijn niet alleen de Haagse ondernemers die steen en been klagen over het VCP. De boodschappenbegeleidingsdienst, die ouderen voorziet in hun boodschappen, kan de binnenstad ook niet meer in. Hierdoor kunnen oude mensen, die voor hun sociale contacten van deze dienst afhankelijk zijn, niet meer worden opgehaald en thuisgebracht. Bovendien is het wachten op de eerste ambulance die door de omhoog staande paaltjes in geval van de nood de binnenstad niet in kan. Een ervaring die de Haagse dierenambulance al heeft.

“Het VCP is een kwestie van wennen”, zo stellen de gevestigde partijen. Ja, dank je de koekoek; ga dat eens vertellen aan al die Haagse ondernemers bij wie het water tot aan de lippen staat. Daarom beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald: De stekker uit het zoveelste geldverslindende en niets oplossende megaproject.

Richard de Mos is namens de PVV Tweede Kamerlid en Gemeenteraadslid in Den Haag.
Wilt u reageren op het VCP KAPNÂH Meldpunt: vcp_kapnah@hotmail.com

Advertisements

5 Responses to “VCP; Ondernemers wanhoop nabij!”

 1. Ton said

  —– Original Message —–
  To: vcp_kapnah@hotmail.com
  Sent: Tuesday, March 30, 2010 10:40 PM
  Subject: Verkeerd circulatieplan

  Stichting Komp u ter hulp
  Piet Heinstraat 42
  2518 CJ Den Haag

  Zie de webpagina met onze klachten

  http://www.denhaag4u.net/vcp_kapnah/onwerkbare_situatie.htm

 2. Niek said

  De door het WOS opgezette actie Verkeerd Circulatie Plan (zwartboek verkeer) is een groot succes en voorziet blijkbaar in een behoefte. Velen hebben reeds schriftelijk of per e-mail gereageerd op de oproep hun ervaringen met betrekking tot de huidige verkeerssituatie op Scheveningen met het WOS te delen. U kunt uw opmerkingen, reactie, foto’s enz. nog tot 30 april 2010 insturen via ons e-mailadres WOS@scheveningendorp.nl of per post Badhuisstraat 177, 2584 HH Scheveningen. Uiteraard zijn ook positieve reacties en voorstellen tot verbetering van harte welkom. Na 30 april zal het WOS de reacties bundelen en een delegatie van betrokkenen zal het VCP zwartboek aan de nieuwe Wethouder Verkeer en overige betrokkenen aanbieden. Waar en wanneer dit precies zal gebeuren wordt op een later tijdstip bekend gemaakt.
   

 3. R.Steegen said

  L.S.,
  denkt u vooral niet dat iedereen ontevreden is over het VCP. Ik als bewoner van het centrum ben er zeer content mee. Het VCP is tevoren, zonder de PVV, tot in de treure besproken, iedereen heeft z’n zegje kunnen doen en het is vervolgens aangenomen. In andere steden-centra kan zoiets ook, en hier zogenaamd niet. Laat me niet lachen. Het werd hoog tijd dat er iets gedaan werd; de enorme verkeersstroom dagelijks door het hart van het oude centrum, ontstaan door het afsluiten jaren geleden al van de grote Marktstraat was een grote schande! In wijken met veel oude mensen en gezinnen met kinderen. Weg met de PVV; Ga zo door, gemeente!

 4. Anonymous said

  Ik mis de onderbouwing met cijfers. Iets roepen is natuurlijk altijd gemakkelijk!

 5. Alexander said

  Kom nou mijnheer het ex-schoolhoofd, kijkt u eens hoe druk het iedere dag is in de binnenstad, en kijkt u vooral eens op zondagen, veel winkelend publiek komt dan uit de gemeentes om ons heen, zij weten de de binnenstad klaarblijkelijk prima te bereiken.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: