DenHaagOrg

Puur Haags

Den Haag klimaatneutraal kletskoek?

Posted by richarddemos on 25 March, 2010

PVV vindt Den Haag klimaatneutraal kletskoek!

Het is PVV-raadslid De Mos een doorn in het oog dat de gemeente Den Haag blijft volhouden dat de stad Den Haag in 2050 klimaatneutraal moet zijn. Om dat te bereiken onderneemt de gemeente allerlei zinloze acties, zoals nu het laten rondrijden van twee ‘klimaat-neutrale’ bussen, vanwege een kunstexpositie over het klimaat.

De Mos: ‘Het is verschrikkelijk om te zien dat de gemeente Den Haag nog steeds gelooft in het klimaatsprookje en daarom wagonladingen met geld uit blijft geven aan onzinnige projecten. Dat geld kan veel beter besteed worden, bijvoorbeeld aan zorg en veiligheid’.

Aan de voorzitter van de gemeenteraad

25 maart 2010

1) Bent u bekend met het bericht “Catch the bus naar klimaatneutrale expositie”?*

2) Klopt het dat de medeorganisator van dit project, Klimaatfonds Den Haag, subsidie krijgt van de gemeente Den Haag en zo ja hoeveel bedraagt die subsidie?

3) Deelt u de mening dat het kletskoek is om de gemeente Den Haag klimaatneutraal te maken, omdat er geen door de mens veroorzaakt klimaatprobleem is? Zo neen, kunt u mij dan de correlatie laten zien tussen de veronderstelde temperatuurstijging en de door de klimaatalarmisten bestempelde aartsvijand CO2, een atmosferische meststof waar plantjes prima door groeien?

4) Bent u het, zeker ook gezien het feit dat de mondiale temperatuur al sinds 1998 aan het dalen is, met ons eens dat de subsidie aan het Klimaatfonds Den Haag, dat uitgaat van onwerkelijke doemscenario’s zoals metershoge zeespiegelstijgingen, direct stopgezet moet worden? Zo nee, waarom niet?

5) Deelt u de mening dat de gemeente Den Haag het geld, dat nu uitgegeven wordt aan de klimaathysterie, beter uit kan geven aan écht belangrijke zaken zoals zorg en veiligheid? Zo nee, waarom niet?

* “Catch the bus naar klimaatneutrale expositie”, HaagWestNieuws, 24 maart 2010

Advertisements

3 Responses to “Den Haag klimaatneutraal kletskoek?”

 1. Superknor said

  Wil je wat bereiken, of andere partijen meekrijgen in je mening, dan zul je toch een iets ander jargon moeten gebruiken.
  De PVV zou met haar standpunten veel meer mensen voor zich winnen, als ze zich wat minder aan grof taalgebruik zouden te buiten gaan.
  Dit soort formuleringen (‘kletskoek’, ‘klimaathysterie’) daarmee schep je afstand tot je mensen, die een eind meegaan in je mening en werk je juist de opinie waartegen je afzet in de kaart.
  Je moet de mogelijk scheppen voor enige sympathie – ook van je tegenstanders, anders kom je er echt niet.

 2. Tim said

  Wat leuk dat we nu naast alle vragen van de HSP nu ook alle raadsvragen van de PVV op deze site kunnen lezen. Kunnen we meteen zien wat ze bereiken.

 3. Niek said

  @Superknor Helemaal mee eens en je ziet wat voor effect het heeft.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: