DenHaagOrg

Puur Haags

 • Meest recente berichten: Haagspraak

  Onbekende held

  Wandelend over de Mauritskade besloot ik de Nassaulaan over te gaan. Ik wandelde Takma’s bruggetje op en liep aan de huizenkant verder. Mijn aandacht werd getrokken door een koperen bord aan de gevel van Nassaulaan 1. Ik had het bord wel eerder gezien maar dacht dat het een naambord van het in dit huis gevestigde […]

  Knurft

  Dit is de afbeelding die ik krijg op Twitter wanneer ik Knurft Dijkshoorn aanklik. Ik was het alweer vergeten, maar medeauteur Roel zette een tweet Naakt met een brandende frituurpan – voortgetrokken door 12 sledehonden – dwars door een gletsjer rijden terwijl je het verzameld werk van Gerard Joling luistert is prettiger dan 5 minuten […]

  Den Haag op pelgrimroutes Santiago de Compostella

  Onlangs zag ik een klassieke Amerikaanse bus op het Kerkplein staan. Ik liep om de bus heen om hem rondom te kunnen bezien toen mijn oog viel op een bronzen Jacobsschelp die op het trottoir was bevestigd. Bij verder kijken zag ik dat er meer schelpen waren bevestigd … De Grote of Sint-Jacobskerk is onderdeel […]

 • Recent Comments

 • Follow DenHaagOrg on WordPress.com
 • Archives

Den Haag klimaatneutraal kletskoek?

Posted by richarddemos on 25 March, 2010

PVV vindt Den Haag klimaatneutraal kletskoek!

Het is PVV-raadslid De Mos een doorn in het oog dat de gemeente Den Haag blijft volhouden dat de stad Den Haag in 2050 klimaatneutraal moet zijn. Om dat te bereiken onderneemt de gemeente allerlei zinloze acties, zoals nu het laten rondrijden van twee ‘klimaat-neutrale’ bussen, vanwege een kunstexpositie over het klimaat.

De Mos: ‘Het is verschrikkelijk om te zien dat de gemeente Den Haag nog steeds gelooft in het klimaatsprookje en daarom wagonladingen met geld uit blijft geven aan onzinnige projecten. Dat geld kan veel beter besteed worden, bijvoorbeeld aan zorg en veiligheid’.

Aan de voorzitter van de gemeenteraad

25 maart 2010

1) Bent u bekend met het bericht “Catch the bus naar klimaatneutrale expositie”?*

2) Klopt het dat de medeorganisator van dit project, Klimaatfonds Den Haag, subsidie krijgt van de gemeente Den Haag en zo ja hoeveel bedraagt die subsidie?

3) Deelt u de mening dat het kletskoek is om de gemeente Den Haag klimaatneutraal te maken, omdat er geen door de mens veroorzaakt klimaatprobleem is? Zo neen, kunt u mij dan de correlatie laten zien tussen de veronderstelde temperatuurstijging en de door de klimaatalarmisten bestempelde aartsvijand CO2, een atmosferische meststof waar plantjes prima door groeien?

4) Bent u het, zeker ook gezien het feit dat de mondiale temperatuur al sinds 1998 aan het dalen is, met ons eens dat de subsidie aan het Klimaatfonds Den Haag, dat uitgaat van onwerkelijke doemscenario’s zoals metershoge zeespiegelstijgingen, direct stopgezet moet worden? Zo nee, waarom niet?

5) Deelt u de mening dat de gemeente Den Haag het geld, dat nu uitgegeven wordt aan de klimaathysterie, beter uit kan geven aan écht belangrijke zaken zoals zorg en veiligheid? Zo nee, waarom niet?

* “Catch the bus naar klimaatneutrale expositie”, HaagWestNieuws, 24 maart 2010

Advertisements

3 Responses to “Den Haag klimaatneutraal kletskoek?”

 1. Superknor said

  Wil je wat bereiken, of andere partijen meekrijgen in je mening, dan zul je toch een iets ander jargon moeten gebruiken.
  De PVV zou met haar standpunten veel meer mensen voor zich winnen, als ze zich wat minder aan grof taalgebruik zouden te buiten gaan.
  Dit soort formuleringen (‘kletskoek’, ‘klimaathysterie’) daarmee schep je afstand tot je mensen, die een eind meegaan in je mening en werk je juist de opinie waartegen je afzet in de kaart.
  Je moet de mogelijk scheppen voor enige sympathie – ook van je tegenstanders, anders kom je er echt niet.

 2. Tim said

  Wat leuk dat we nu naast alle vragen van de HSP nu ook alle raadsvragen van de PVV op deze site kunnen lezen. Kunnen we meteen zien wat ze bereiken.

 3. Niek said

  @Superknor Helemaal mee eens en je ziet wat voor effect het heeft.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: