DenHaagOrg

Puur Haags

Movies that Matter Festival gestart aan het Spui

Posted by ingezonden mededeling on 24 March, 2010

Mensenrechtenhelden in de hoofdrol op Movies that Matter Festival 2010

Het Movies that Matter Festival stelt deze editie bijzondere mensenrechtenactivisten centraal in tien documentaires binnen het hoofdprogramma A Matter of ACT. Deze activisten, te gast op het festival, zijn van cruciaal belang in de verdediging van mensenrechten wereldwijd. Hun werk brengt vrijwel altijd grote persoonlijke risico’s met zich mee. A Matter of ACT is het programmaonderdeel van Amnesty International en is dit jaar fors uitgebreid dankzij een speciale bijdrage van de Nationale Postcode Loterij. Het Movies that Matter Festival vindt van 25 tot en met 31 maart 2010 plaats in Filmhuis Den Haag en het Theater aan het Spui in Den Haag, stad van vrede en recht.

Naast het hoofdprogramma A Matter of ACT presenteert het festival Camera Justitia: films en debatten over internationale rechtspraak en de strijd tegen straffeloosheid. Ook biedt het festival een uitgebreid jongeren- en studentenprogramma. Ter afsluiting van een week films en debatten worden de Movies that Matter Vlinders uitgereikt waaronder de Gouden Vlinder aan de meest inspirerende mensenrechtenverdediger en de Zilveren Vlinder aan de maker van de beste documentaire in het Matter of ACT programma.

Het Movies that Matter Festival biedt een gevarieerd programma met meer dan vijfenveertig human rights speelfilms en documentaires en een uitgebreid verdiepingsprogramma. Het festival is een ontmoetingsplaats waar het publiek met filmmakers, mensenrechtenactivisten en politici uit de hele wereld in gesprek kan gaan. Het biedt naast filmvertoningen, debatten, talkshows met internationale gasten, exposities en muziekoptredens.

Het volledige festivalprogramma verschijnt op zaterdag 13 maart als bijlage van dagblad Trouw en op http://www.moviesthatmatterfestival.nl.

Het festival wordt georganiseerd door Stichting Movies that Matter, een initiatief van Amnesty International.

Hoofdpartners zijn Amnesty International, Stichting DOEN, Hivos-NCDO Cultuurfonds,Gemeente Den Haag en het Ministerie van Justitie. VARA en dagblad Trouw hebben zich als mediapartners aan het festival verbonden.

Advertisements

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: