DenHaagOrg

Puur Haags

 • Meest recente berichten: Haagspraak

  Onbekende held

  Wandelend over de Mauritskade besloot ik de Nassaulaan over te gaan. Ik wandelde Takma’s bruggetje op en liep aan de huizenkant verder. Mijn aandacht werd getrokken door een koperen bord aan de gevel van Nassaulaan 1. Ik had het bord wel eerder gezien maar dacht dat het een naambord van het in dit huis gevestigde […]

  Knurft

  Dit is de afbeelding die ik krijg op Twitter wanneer ik Knurft Dijkshoorn aanklik. Ik was het alweer vergeten, maar medeauteur Roel zette een tweet Naakt met een brandende frituurpan – voortgetrokken door 12 sledehonden – dwars door een gletsjer rijden terwijl je het verzameld werk van Gerard Joling luistert is prettiger dan 5 minuten […]

  Den Haag op pelgrimroutes Santiago de Compostella

  Onlangs zag ik een klassieke Amerikaanse bus op het Kerkplein staan. Ik liep om de bus heen om hem rondom te kunnen bezien toen mijn oog viel op een bronzen Jacobsschelp die op het trottoir was bevestigd. Bij verder kijken zag ik dat er meer schelpen waren bevestigd … De Grote of Sint-Jacobskerk is onderdeel […]

 • Recent Comments

 • Follow DenHaagOrg on WordPress.com
 • Archives

31 Haagse gemeenteraadsleden namen afscheid

Posted by ingezonden mededeling on 11 March, 2010

Op woensdag 10 maart namen 31 Haagse raadsleden afscheid van de raad. In een bijzondere raadsbijeenkomst sprak de burgemeester zijn dank uit aan de vertrekkende politici. Ook de nestor van de raad, Rob van de Laar, sprak de raad toe. Hij ontving een gouden vroedschapspenning en het ereburgerschap. Op donderdag 11 maart installeert de burgemeester de nieuwe raadsleden.

Grote wissel

De grote wissel in de raad is het gevolg van de uitkomst van de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart j.l. De grootste verandering in de raad is de komst van de PVV-fractie en de verdriedubbeling van de D66-fractie. De grootste groep vertrekkende raadsleden bestaat uit leden van de PvdA, met 11 raadsleden uit een fractie van 15 leden. Deze fractie behoudt in de nieuwe raad 10 zetels.

Vroedschapspenningen

Een groot deel van de vertrekkende raadsleden kreeg een vroedschapspenning als dank voor hun gediende jaren in de raad. Raadsleden die zich 4 volle jaren inzetten in de raad ontvingen een bronzen vroedschapspenning en raadsleden die 8 jaar als raadslid dienden ontvingen een zilveren vroedschapspenning. Rob van de Laar, die voor een periode van 29 jaar raadslid was, ontving een gouden vroedschapspenning. Hij werd daarna ook verrast met het ereburgerschap. Ook Michel Santbergen ontving de gouden vroedschapspenning.

Geschenken

De vertrekkende raadsleden kregen ook een geschenk van de burgemeester, namelijk een prent van de alle raadsleden in de raadzaal. Het kunstwerk is gemaakt door Pia Sprong. Daarbij ontvingen zij een presse-papier van de raadzaal en een klein fotoboekje met foto’s van werkbezoeken en hoogtepunten van de afgelopen raadsperiode.

Installatie

Op donderdag 11 maart vindt de installatie plaats van de nieuwe raad. Dit vindt om 19:30 uur plaats in de raadzaal van het stadhuis. De bijzondere raadsbijeenkomst is live te zien via Den Haag TV en via stream op www.denhaag.nl/mijnraad.

Toegang tot de bijzondere raadsbijeenkomst is alleen op uitnodiging, vanwege de beperkte hoeveelheid ruimte.

Advertisements

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: