DenHaagOrg

Puur Haags

 • Meest recente berichten: Haagspraak

  Expositie Haags Bakkie and Friends

  1 maart 2020 is het zover, zet in uw agenda! Een aantal leden van de Flickr groep Haags Bakkie en friends mogen dan in de bijzonder leuke Galerie Studio Lissabon starten (om 13.00 uur) met een expositie die duurt tot en met 29 maart en alleen op zaterdagen en zondagen ‘s-middags te bezoeken is. Ik […]

  Eerste bemande ballonvaart vanuit de Paleistuin

  Het is alweer een tijdje geleden dat ik door de Paleistuin wandelde. Wat opviel was het ballonbeeld. Meestal zijn de struiken rondom het beeld hoger en vol met blad maar door snoei en herinrichting was het beeld goed zichtbaar. Ik liep er naartoe en omheen en zag ineens dat er een tekst op de sokkel […]

  Hofstijl is echt Deaud! Kan dat zomaar?

  Hofstijl Stopte In een laatste post. (te vinden via deze url ) zegt het: Oktober 2007 begonnen we, Maurits en ik, Hofstijl. Nu 5 jaar later stoppen we ermee, een keuze die vaker heeft gespeeld. Je moet niet op een dieptepunt stoppen en dat doen we ook niet. Het ging niet slecht met Hofstijl maar […]

 • Recent Comments

 • Follow DenHaagOrg on WordPress.com
 • Archives

31 Haagse gemeenteraadsleden namen afscheid

Posted by ingezonden mededeling on 11 March, 2010

Op woensdag 10 maart namen 31 Haagse raadsleden afscheid van de raad. In een bijzondere raadsbijeenkomst sprak de burgemeester zijn dank uit aan de vertrekkende politici. Ook de nestor van de raad, Rob van de Laar, sprak de raad toe. Hij ontving een gouden vroedschapspenning en het ereburgerschap. Op donderdag 11 maart installeert de burgemeester de nieuwe raadsleden.

Grote wissel

De grote wissel in de raad is het gevolg van de uitkomst van de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart j.l. De grootste verandering in de raad is de komst van de PVV-fractie en de verdriedubbeling van de D66-fractie. De grootste groep vertrekkende raadsleden bestaat uit leden van de PvdA, met 11 raadsleden uit een fractie van 15 leden. Deze fractie behoudt in de nieuwe raad 10 zetels.

Vroedschapspenningen

Een groot deel van de vertrekkende raadsleden kreeg een vroedschapspenning als dank voor hun gediende jaren in de raad. Raadsleden die zich 4 volle jaren inzetten in de raad ontvingen een bronzen vroedschapspenning en raadsleden die 8 jaar als raadslid dienden ontvingen een zilveren vroedschapspenning. Rob van de Laar, die voor een periode van 29 jaar raadslid was, ontving een gouden vroedschapspenning. Hij werd daarna ook verrast met het ereburgerschap. Ook Michel Santbergen ontving de gouden vroedschapspenning.

Geschenken

De vertrekkende raadsleden kregen ook een geschenk van de burgemeester, namelijk een prent van de alle raadsleden in de raadzaal. Het kunstwerk is gemaakt door Pia Sprong. Daarbij ontvingen zij een presse-papier van de raadzaal en een klein fotoboekje met foto’s van werkbezoeken en hoogtepunten van de afgelopen raadsperiode.

Installatie

Op donderdag 11 maart vindt de installatie plaats van de nieuwe raad. Dit vindt om 19:30 uur plaats in de raadzaal van het stadhuis. De bijzondere raadsbijeenkomst is live te zien via Den Haag TV en via stream op www.denhaag.nl/mijnraad.

Toegang tot de bijzondere raadsbijeenkomst is alleen op uitnodiging, vanwege de beperkte hoeveelheid ruimte.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: