DenHaagOrg

Puur Haags

Deelnemers gezocht …

Posted by Interniek on 1 March, 2010

HAAGS GEMEENTEARCHIEF START PROEF ‘DIGITALISEREN OP VERZOEK’

Het Haags Gemeentearchief (HGA) wil sterk inzetten op online dienstverlening. Op 1 maart 2010 startte hiervoor het proefproject “Digitaliseren op verzoek”. Archiefstukken uit de collectie kunnen op verzoek online worden ingezien.

Het HGA is op zoek naar deelnemers aan dit proefproject. Aan hen wordt gevraagd het proces kritisch te volgen en, waar nodig, van commentaar te voorzien. Er zijn op dit moment nog 5 deelnemersplaatsen beschikbaar.

Deelnemers aan dit project krijgen de beschikking over een e-mailadres waarnaar zij hun verzoek kunnen sturen. De gevraagde stukken worden uit het depot gehaald en gescand. Vervolgens worden deze scans geüpload naar de internetomgeving, bereikbaar via onze homepage (www.gemeentearchief.denhaag.nl /collecties – archieven) of de landelijke website voor ontsluiting van archieven (www.archieven.nl). Zodra dit is gebeurd ontvangt de deelnemer een e-mailbericht met de melding dat het betreffende inventarisnummer online beschikbaar is. In aanmerking bij deze proef komt materiaal waarvan de toegangen al via internet beschikbaar zijn en waarvan de materiële staat het scannen toelaat.

Geïnteresseerden kunnen zich per e-mail aanmelden bij drs. H.C. (Henk) Duits, hoofd dienstverlening: h.c.duits@hga.denhaag.nl Behoort u tot de gelukkigen, dan ontvangt u na aanmelding de verdere informatie.

Advertisements

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: