DenHaagOrg

Puur Haags

Beeldengalerij opnieuw in gevaar …

Posted by ingezonden mededeling on 11 February, 2010

Morgen, donderdag 11 februari, wordt in de Haagse gemeenteraad de herinrichting van de Grote Marktstraat besproken. In het Voorlopig Ontwerp is de Beeldengalerij (ook bekend als het ‘Sokkelplan’) van kunstenaar P. Struycken niet meer opgenomen. De stad die met veel bombarie verkondigt Culturele Hoofdstad te willen worden, staat op het punt dit belangrijke kunstproject in de openbare ruimte te verkwanselen. Een verbazingwekkend besluit, aldus Stroom Den Haag, dat dit project met werken van internationaal befaamde beeldhouwers als Karel Appel, Jan Snoeck, Tom Claasen, Carel Visser en Auke de Vries juist in opdracht van de Gemeente Den Haag realiseert. “Het is wrang om te moeten constateren dat juist op het moment dat de Beeldengalerij net als Stroom 20 jaar bestaat en haar ‘voltooiing’ nadert, de gemeente het goeddunkt om dit ongedaan te maken,” aldus Arno van Roosmalen, directeur Stroom Den Haag. Uitgerekend vandaag, werd pal voor het stadhuis een van de laatste beelden aan de galerij toegevoegd; ‘Veelhoofd’, een opvallend en -mede gezien de Haagse besluitvorming- veelzeggend werk van Atelier Van Lieshout.

Bron: Stroom

Advertisements

2 Responses to “Beeldengalerij opnieuw in gevaar …”

  1. interniek said

    Al eerder was de ‘Beeldenboulevard’ al in gevaar. Zelfs tijdens de onthulling van het beeld van Christien Rijnsdorp waar ik ook Peter Struycken sprak …

  2. Er zijn overigens ook elders in Den Haag plekjes waar meer aan Kunstobjecten gedaan zou kunnen. Denk hierbij aan de Masterplannen die uitgerold gaan worden. In het masterplan Knoop Moerwijk, dat onlangs werd vastgesteld, is hierover niets te lezen. Jammer toch wel. Heden is deze locatie een saaie plek en Marnis wil daar notaben leven in de brouwerij. Daar kan juist dus Kunst een mooie rol in spelen.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: