DenHaagOrg

Puur Haags

Alarm over bomenkap Nieuwe Kerk

Posted by ingezonden mededeling on 27 January, 2010

Geschrokken buurtbewoners uit de Haagse binnenstad hebben bij de Haagse
Stadspartij alarm geslagen over de mogelijke kap van 22 bomen die in de
historische tuin van de Nieuwe Kerk op het Spui staan.

De ommuurde tuin van de Nieuwe Kerk is een groene oase in hartje Haagse
binnenstad. De wereldberoemde filosoof Spinoza ligt er begraven en
het is een geliefde plek van buurtbewoners en bezoekers van de binnenstad.
De bomen, sommige meer dan 100 jaar oud, bepalen voor een niet gering deel
de rustieke sfeer van de tuin.

Haagse Stadspartij wil bomen redden
Joris Wijsmuller, fractievoorzitter van de Haagse Stadspartij wil
opheldering van het college van B&W over de aangevraagde kapvergunningen:
“De buurtbewoners zijn zich te pletter geschrokken. Dit is zo’n bijzondere
plek in het centrum, daar moet je zeer zorgvuldig mee om gaan. Wat mij
betreft blijven die bomen staan, desnoods gaan we boomhutten bouwen om de
kap te voorkomen”.

Advertisements

3 Responses to “Alarm over bomenkap Nieuwe Kerk”

 1. Lindaatje said

  De overblijfselen van Spinoza zorgen ervoor dat deze bomen zo prachtig tot wasdom zijn gekomen en zijn een duidelijk bewijs van zijn stelling “Deus suive natura”. De gezegende (Baruch, Benedictus) draait zich om onder de groene zoden van zijn monument!

 2. Don Quichote D Ypenb urg said

  Groen Links, van de voormnalige communisten heeft zich al die jaren al geen moet aangetrokken van de bomen in Den Haag. Zeker nu niet wanneer ze deel uitmaken van de nazerij over de ambtenaren. Politiekers willen geen bomen neerhalen wanneer het niet nodig is want dan komen hun stemgewin in gtevaar. Ambteanren daar en tegen , zeker als zij niet in de stad hoeven te wonen waar ze leven geven er geen zier om om bomen neer te halen. Want dan moeten ze die niet meer onderhouden en zo voorts. Als je niet je je gemeente-ambtenaren verplicht in de stad te wonen waar ze werken – zodat zij door de buurman kunnen aangesproken worden op hun onsociaal en inhuman handelen zullen die pluche ventjes en vrouwtjes in de gemeenteraad alleen maar kunnen rondspartelen en onzin uitkramen ten aanzien van de rechtvaardiging van neerhalen van bomen zonder een gegronde reden. We hebben nu rood Links … SP … zwart links … die hebben iets te maken met arbeid maakt vrij en het daaraan verbonden socialisme… en de appel blauw zee groen rood … noem het groen links … Allemaal necrofelie politiek uit de jaren 1800 … Nogmaals we leven al jarenlang niet meer in een democratie maar in een oligarchie die zich steeds meer maifesteert als een dictaruur van de gekozen meerderheid. Gelied door leiders die vooral handelen uit idee van na mijn tour of duty in de politiek ga ik eens lekker mijn zakken vullen met een graai-baan waartegen ik nu uiteraard niets tegen onderneem – integendeel. SLAAP VERDER ZOMBIE NEDERLAND !!! En als je bomen wil zien ga dan naar het bomenmuseum, bomenzoo of naar een laag lonenland. Er is slechts een echte democratie als er mer rede naar de wijsheid van de minderheid geluisterd wordt en vervolgens het handelen van de meerderheid er op bijgestuurd wordt. In hoeveel % is dit nog aanwezig in ons landje. Heeft daar over zich al eens een professor policologie gebogen …tuurlijk niet want het zou het faiet van onze democratie aantonen en dan krijgt zulke professortje geen subsidie meer. Het zal geen 10 % zijn , zelfs geen 5 % … In onze democratische landen wordt de minderheid automatisch de opossite en daar wordt in de meerderheid gewoon mee gelachen -want het zijn losers – niet meer en niet minder …en af en toe krijgen ze zoals een hond eens wat toegworpen .. in vorm van een goedgekeurd voorstelletje – als zij het kaste systeem – wij van de patijen maar mee insdtant houden….

 3. Lindaatje said

  Rabin Baldewsingh is de bedenker van bomenkappen bij de Nieuwe Kerk. Hij heeft ook gezorgd voor de kap van bomen aan het Drentheplantsoen, waarbij een hele vogelfauna teloor is gegaan.
  Wanneer wordt Baldewsingh gekapt? We zijn hem zat.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: