DenHaagOrg

Puur Haags

Wethouder moet niet langer wegkijken!

Posted by ingezonden mededeling on 21 January, 2010

Geschokt door het zoveelste incident in een verpleeg- verzorgingshuis

Een uitzending van RTVWest maakt wederom duidelijk dat er misstanden zijn in Haagse zorginstellingen. Dit wordt ook onderschreven door het Nationale Ouderenfonds. Meerdere keren heeft de SP aan de wethouder zorg van Alphen (Groen Links) door middel van schriftelijke vragen gevraagd of hij zich hier (moreel) verantwoordelijk voor voelde. Steevast was het antwoord dat de

verantwoordelijkheid bij de instellingen, de financier en inspectie voor volksgezond ligt. Op zich heeft hij wettelijk gelijk. In de Tweede Kamer zijn door de SP fractie vragen aan Staatssecretaris Bussemaker (PvdA) gesteld. “Wanneer je met deze misstanden in je stad geconfronteerd wordt dan zou je je als wethouder direct moeten informeren en actie ondernemen. Ik verwacht daarom op zeer korte termijn hierover een brief. De tijd van wegkijken is voorbij”, aldus Tymen Colijn, SP raadslid. De SP in de gemeenteraad in Den Haag wil klip en klaar van wethouder van Alphen (Groen Links) weten welke actie hij onderneemt om de situatie in de zorginstellingen in beeld te krijgen.

De SP zal binnenkort een actie opstarten om te inventariseren wat de meningen zijn van organisaties, cliënten/familieleden en werkers in de zorg. “Het is over twaalven. Er moet nu samen met belanghebbenden gezocht worden naar oplossingen om de zorg weer kwalitatief en aangenaam te maken. We kunnen wel over de mensen praten, maar het is veel beter om met ze te praten”.

Advertisements

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: