DenHaagOrg

Puur Haags

“Verder van huis parkeren voor dezelfde prijs”

Posted by ingezonden mededeling on 21 January, 2010

Karsten Klein: “Verder van huis parkeren voor dezelfde prijs”.

In tegenstelling tot VVD-wethouder Smit is het CDA niet tevreden over het parkeerbeleid in Den Haag. De invoering van het betaald parkeren brengt nogal wat problemen met zich mee. Afgelopen week kwamen er weer diverse klachten binnen nadat de rekening voor de bezoekerspas op de deurmat viel. Karsten Klein, lijsttrekker CDA Den Haag, vindt het onbegrijpelijk dat parkeeruren in rook opgaan, pincodes van bezoekerspassen gewijzigd worden en bewoners verder van huis moeten parkeren tegen dezelfde prijs.

Het college bedacht een systeem waarin bewoners van Den Haag een bezoekerspas aan konden schaffen die recht geeft op 85 parkeeruren. Aan het eind van het jaar zijn bewoners de ongebruikte uren kwijt. Elk jaar krijgen Hagenaars een nieuwe pas toegestuurd en daarbij een nieuwe pincode. Het is duidelijk dat dit veel gebruikersvriendelijker en goedkoper kan. Het CDA is van mening dat het mogelijk moet zijn om ongebruikte uren mee te nemen naar het volgende jaar. “Hagenaars betalen voor een bezoekerspas en hebben dan ook recht op alle parkeeruren”, aldus Klein.

Dat de wethouder zo tevreden is over het parkeerbeleid is dan ook onbegrijpelijk. De wethouder geeft in het AD (vandaag red.) vier voorbeelden van kleine gebieden waarin parkeeroverlast is afgenomen. Wat er niet bij wordt vermeld is dat het probleem is verplaatst. Karsten Klein: “De wethouder heeft gemeten hoe de parkeerdruk tussen de Mient en de Volendamlaan is afgenomen. Tuurlijk is die afgenomen aangezien de auto’s nu aan de andere kant van de Thorbeckelaan staan. De wethouder moet daar nu gaan meten, dan kom ik tot een andere conclusie over het parkeerbeleid”. De overlast is waar te nemen doordat auto’s daar nu op de middenberm in het gras staan geparkeerd. “Onbegrijpelijk dat de wethouder tevreden is”.

Een andere klacht van Hagenaars is dat het college straten tot winkelstraat verklaard. Het gevolg hiervan is dat bewoners en bezoekers niet meer kunnen parkeren in de nabije omgeving van de woning. Karsten Klein wil dan ook dat het college in actie komt: “Dit college neemt geen maatregelen om parkeren bij de woning mogelijk te maken. Met andere woorden: met dit college bent u verder van huis voor dezelfde prijs!”

Advertisements

2 Responses to ““Verder van huis parkeren voor dezelfde prijs””

 1. Ton said

  We hebben in het Zeeheldenkwartier ook betaald parkeren.
  De te betalen uren zijn van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.
  In de winkelstraten, Piet Heinstraat, Zoutmanstraat en Prins Hendrikstraat dienen de parkeermeters gevuld te worden van 9.00 tot 18.00 uur en op koopavond (donderdag) tot 21.00 uur.
  We hebben echter géén koopavond. Behalve de cafés en de snackbars is er niemand open.
  Het gevolg is wel dat de bewoners van die winkelstraten op donderavond hun auto’s in de zijstraten parkeren en de bewoners van de zijstraten in knel komen.
  Je kan op donderavond die lege parkeervakken in de winkelstraten als extra rijbaan gebruiken want klanten komen er niet.
  Verder is het vreemd dat je in de Stationsbuurt zowel voor de Stationsweg en de overige straten een kaartje met de aanduiding Stationsbuurt krijgt en in Zeehelden allemaal aparte kaartjes met Piet Heinstraat, Zoutmanstraat en Prins Hendrikstraat.
  Waarom geen Zeehelden?
  Ik heb eens een enquête gehouden onder die 200 ondernemers in dat gebied.
  Er waren er zegge en schrijven slechts 4 die op “koopavond” achter dat betaald parkeren stonden.
  Volgens mij is het zelfs onwettelijk, dat de gemeente een willekeurige koopavond instelt.
  Gezien de gewijzigde winkelsluitingswet, waarbij de winkelier zelf bepaalt wanneer hij open is mits hij het maximum aantal uren niet overschrijdt, gaat die vlieger gewoon niet meer op.

 2. Rick Oosterling said

  Inmiddels is heel het zeeheldenkwartier 7 dagen per week van 9:00 tot 24:00 betaald parkeren geworden, resultaat is dat het zeehelden kwartier NOG drukker is geworden omdat niet meer in de omliggende wijken geparkeerd mag worden.

  Bedankt parkeerbeheer, nu komt er in de avond helemaal niemand meer langs!

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: