DenHaagOrg

Puur Haags

Terre des Hommes winnaar Goede Doelenprijs

Posted by ingezonden mededeling on 12 December, 2009

Terre des Hommes is de winnaar van de tweede editie van de ANBO/MAX Goede Doelen Prijs. Met 43% van de stemmen won de kinderhulporganisatie van negen andere genomineerde doelen. Deze tien goede doelen waren geselecteerd uit de ruim 16.000 goede doelen in Nederland.

Terre des Hommes mag zich nu een jaar lang ‘Het Goede Doel van het Jaar’ noemen. Daarnaast krijgt de organisatie gratis zendtijd op televisie en radio om haar werk tegen kinderuitbuiting in ontwikkelingslanden toe te lichten. Patrick Krens, hoofd Marketing & Communicatie van Terre des Hommes: ‘Wij zien de titel als een beloning voor jarenlang hard werken. We zijn enorm blij met de waardering die het Nederlandse publiek heeft voor het werk dat wij doen voor kansarme kinderen wereldwijd’.

Op 8 december j.l. was Patrick Krens te gast in het programma Tijd voor Max, dat op Nederland 2 elke dinsdag wordt uitgezonden om 17.35 uur, om het goede werk van Terre des Hommes te promoten. Hij werd vergezeld door Thea Haverkort, vrijwilliger bij de winkel in Utrecht, om het belang van de vrijwilligers in het werk van Terre des Hommes te benadrukken.

De ANBO/MAX Goede Doelen Prijs is een gezamenlijk initiatief van ouderenbond ANBO en publieke omroep Max. Van 1 juni tot 13 november konden Nederlanders hun stem uitbrengen. In totaal zijn bijna 20.000 stemmen uitgebracht, van wie bijna de helft op Terre des Hommes. De vrijwilligers van Terre des Hommes hebben een belangrijke rol gespeeld in het verzamelen van de stemmen via de Terre des Hommes winkels.

Terre des Hommes helpt de uitbuiting van kinderen te stoppen in ontwikkelingslanden. Met ruim driehonderd projecten op het gebied van onderwijs, gezondheid en microkrediet maakt de organisatie kansarme kinderen weer kansrijk.

Onze winkel op de Apeldoornselaan 175 te Den Haag steunt het project “Cambodia Women’s Crisis Centre” en, alhoewel de winkel nog maar 7 maanden bestaat, voorziet die in een duidelijke behoefte. De winkel, die geheel door vrijwilligers wordt gerund, verkoopt tweedehands kleding en curiosa. Om te zorgen dat de winkel elke dag open kan zijn voor een enthousiast publiek, hebben wij altijd vrijwilligers nodig. Als het je wat lijkt, meldt je aan! Dat kan bij onze winkelcoördinator, Renate Litwinczuk op 06-16910127.

Advertisements

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: