DenHaagOrg

Puur Haags

 • Meest recente berichten: Haagspraak

  Gespot: Schavuit van Oranje 2

  Sinds een paar jaar ben ik verslingerd aan  een dagje foto’s maken van een elite gebeuren in Italie. De Mille Miglia. Ieder jaar in mei (vanwege covid vorig jaar in oktober en dit jaar in Juni) wordt de re enactment van de legendarische Italiaanse wegrace van Brescia in het noorden tot Rome en weer terug, […]

  Anna Blaman een lesbische schrijfster

  Kreeg  onlangs de  de vraag voorgelegd of ik het Anna Blaman plein wist. Ik kon dat bevestigend antwoorden want ik heb een aantal jaren als fotograaf voor de Haagse Hopjes op diverse pleinen in Transvaal foto’s gemaakt waaronder ook het Blamanplein. Toen kwam de vraag of ik wist dat ze een lesbische schrijfster was want […]

  Habtamu haalde het

  Met veel genoegen heb ik gezien dat Habtamu, of, zoals ik hem gedoopt heb Happy, de Hoop een zetel behaald heeft voor de PVDA in de Tweede Kamer. Vanmorgen zag ik hem in de ontbijtshow op WNL en bedacht ik mij dat ik hier nog niet eens bericht had dat hij verkozen is. Op 31 […]

 • Recent Comments

 • Follow DenHaagOrg on WordPress.com
 • Archives

Alle oude en nieuwe bewoners Transvaal

Posted by ingezonden mededeling on 9 November, 2009

Oproep aan alle oude en nieuwe bewoners van Transvaal

Kees Balm, een oud bewoner van de Steijnlaan heeft een theaterstuk gemaakt ‘Eens een Hagenees …’. In een prachtig en groots decor, dat een kopie is van een portiekwoning in de Steijnlaan, zien we hoe het leven er aan toe ging in Transvaal maar dan vijftig jaar geleden. Het contact met de buren, de bakker die aan huis kwam, het touwtje uit de brievenbus, de solex voor de deur … Kleurrijk en afwisselend door sketches, zang en dans wordt een schitterend tijdsbeeld neergezet. Dit moeten wij in onze eigen wijk Transvaal zien!

Op zaterdag  21 november staan twee voorstellingen gepland. Eén in de ochtend en één in de middag. Tussen de voorstellingen in is er gelegenheid voor een lunch met ontmoeting. Dit alles zal plaatsvinden in de Julianakerk aan de Schalkburgerstraat. Een ‘straat’ in een kerk!  Dat gaat heel speciaal worden. Er komt een tentoonstelling met oude en nieuwe foto’s van de wijk Transvaal, waar zoveel gebeurd is en nog steeds grote veranderingen plaatsvinden. U kunt ook een rondleiding/ -tour door de wijk krijgen en met de andere bewoners in contact komen.

Het project heet De Grote Herinnering en wordt georganiseerd door bewoners in samenwerking met BOT Bewonersorganisatie Transvaal, Werkgroep Passiepower (multiculturele vrouwenwerkgroep), Buurthuis de Loods Vrouwenwerk, Julianakerk, Ouderenwerk Welzijnsorganisatie Zebra. Website en Digitale muurkrant Transvaal. Steeds meer groepen werken mee.

De kaarten verkrijgbaar in de Julianakerk aan de Schalkburgerstraat 117.

Een kaartje kost 5 euro, dit is inclusief lunch. Als u de kortingscoupon uit de wijkkrant / flyer van Transvaalkwartier knipt en invult kunt u 2,50 euro korting krijgen. De coupons zullen meedoen als loten en aan het eind van tweede voorstelling om 17:00 uur zal de trekking plaatsvinden.

Heeft u belangstelling om mee te denken of mee te helpen om dit project een succes te laten worden, of heeft u foto’s of een goed verhaal, laat het ons weten. U kunt zich aanmelden bij Kimm tel. 070-22 06 222  en tel. 06 – 478 414 38  of per e-mail: info@transvaal.info.

Meer info … www.keesbalm.nl

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: