DenHaagOrg

Puur Haags

 • Meest recente berichten: Haagspraak

  Gespot: Schavuit van Oranje 2

  Sinds een paar jaar ben ik verslingerd aan  een dagje foto’s maken van een elite gebeuren in Italie. De Mille Miglia. Ieder jaar in mei (vanwege covid vorig jaar in oktober en dit jaar in Juni) wordt de re enactment van de legendarische Italiaanse wegrace van Brescia in het noorden tot Rome en weer terug, […]

  Anna Blaman een lesbische schrijfster

  Kreeg  onlangs de  de vraag voorgelegd of ik het Anna Blaman plein wist. Ik kon dat bevestigend antwoorden want ik heb een aantal jaren als fotograaf voor de Haagse Hopjes op diverse pleinen in Transvaal foto’s gemaakt waaronder ook het Blamanplein. Toen kwam de vraag of ik wist dat ze een lesbische schrijfster was want […]

  Habtamu haalde het

  Met veel genoegen heb ik gezien dat Habtamu, of, zoals ik hem gedoopt heb Happy, de Hoop een zetel behaald heeft voor de PVDA in de Tweede Kamer. Vanmorgen zag ik hem in de ontbijtshow op WNL en bedacht ik mij dat ik hier nog niet eens bericht had dat hij verkozen is. Op 31 […]

 • Recent Comments

 • Follow DenHaagOrg on WordPress.com
 • Archives

Sluit gebruikersruimte Van der Vennepark

Posted by ingezonden mededeling on 5 November, 2009

Gebruikersruimte aan het Zieken heeft genoeg capaciteit

Het CDA en D66 hebben tijdens de begrotingsbehandeling een motie ingediend om de gebruikersruimte aan het Van der Vennepark te sluiten. Buurtbewoners klagen over tippelaars en rondhangende junks. Marjolein de Jong, fractievoorzitter D66 Den Haag: “Dergelijke overlast in zo’n kinderrijke buurt is ongewenst en kan het beste worden aangepakt door de ruimte te sluiten”. CDA-raadslid Wil Vonk maakt zich zorgen om mogelijk dealen door kinderen: “Kinderen worden verleid om ‘runner’ te worden en voor een paar euro’s drugs te gaan halen voor gebruikers”.Uit antwoord op schriftelijke vragen die de twee fracties stelden blijkt dat beide gebruikersruimten 20 unieke bezoekers per dag krijgen. Klein: “Dit getal zegt ons niet zoveel. Wij willen van de wethouder weten hoeveel gebruikers er op piekmomenten aanwezig zijn. Onze verwachting is dat er geen twintig mensen tegelijk zijn en dus kun je de gebruikersruimten samenvoegen”. De kosten van de gebruikersruimte aan het Van der Vennepark bedragen c.a. € 557.000,-. Door de gebruikersruimten samen te voegen kan volgens CDA en D66 flink wat geld bespaard worden.

2 Responses to “Sluit gebruikersruimte Van der Vennepark”

 1. Ton said

  DE KOSTEN VAN DE GEBRUIKERSRUIMTE
  Wat betreft die kosten van die gebruikersruimte.

  “Voor zorg en opvang in de gebruikersruimte Van der Vennestraat 85, is in 2008 is € 557.408,00 aan gemeentelijke middelen ingezet.”

  Dat bedrag dat genoemd wordt, is de gemééntelijke bijdrage aan Vennepark
  Dan hebben we het dus nog niet gehad van wat er verder via de AWBZ en dergelijke naar toe gaat. Ook het feit dat sinds 2004 de WOZ waarde van de woningen niet meer is gestegen wordt niet genoemd. De gemeente stelt dat de WOZ waarde niet gezakt is door die gebruikersruimte.
  Dat klopt. Maar ook niet, net als in de rest van Den Haag met 25% gestegen de afgelopen 5 jaar. En nu wéér een probleem.
  Met de huidige bankcrisis krijgen mensen geen of maximaal 75% van de WOZ waarde gefinancierd aan hypotheek, zeker in de Schilderswijk.

  http://www.beetjehulp.nl/woning_nieuws_makelaar.php?nieuws=Vogelaarwijken_zonder_hypotheek

  Dat houdt in, dat men nu niet kan overstappen naar een ándere hypotheekverstrekker.
  Want je had toen 100 procent hypotheek, de waardestijging is 25 procent achtergebleven en derhalve zit je vast aan je huidige hypotheekverstrekker.
  Je kan niet overstappen en je hebt de rente maar te slikken die ze je nu en straks dicteren.
  Wederom lijden de mensen schade.
  Verder kost het de gemeente extra geld, want omdat de waarde niet is gestegen komt er minder WOZ belasting binnen en is dat ook nog een verkapte subsidie op die gebruikersruimte.

  MOTIE AANGEHOUDEN
  De motie heeft het echter niet gehaald.
  In zoverre dat deze is aangehouden omdat men duidelijkheid wil over het aantal bezoekers.
  Iedere voorstander voor het openhouden van het drugshol is blij dat de hete aardappel is doorgeschoven.

  Bij een stemming had de doorslaggevende factor de VVD moeten zijn.
  Het CDA was inmiddels al óm toen het nog in de coalitie van voor 3 maart 2006 zat.
  Dat werd ze door de PvdA niet in dank afgenomen want er was afgesproken dat de gebruikersruimte niet meer ter discussie zou staan.
  Toen dat toch gebeurde werd het CDA als onbetrouwbare partner weggezet en uitgesloten van de toen nieuw te vormen coalitie

  Sander Dekker had tegen de Venneparkers gezegd, dat als er overlast was, dat hij de stekker er uit zou trekken. Maar die VVD, geil op macht, heeft desondanks wel beloofd dat, hoe dan ook, dus zelfs bij overlast, die gebruikersruimte niet ter discussie zou komen te staan en werd derhalve liefdevol in de coalitie opgenomen.
  Inmiddels kan de VVD misschien intern wel óm zijn, maar zoals Anne Mulder het bij een ander onderwerp verwoordde;

  ‘Wij houden ons aan onze afspraken tot 9 uur op 3 maart 2010. Maar dat kan om 1 minuut over 9 wel direct totaal anders zijn”

  Het komt er dan ook op neer, dat bij een nieuw te vormen coalitie er voor gewaakt moet worden dat dit soort afspraken wederom gemaakt worden en de gebruikersruimte de verbindende factor is.
  Hoe gek wil je het hebben?
  Dat een coalitie straks net als nu, haar hele bestaansrecht laat afhangen van het handhaven van dat drugshol?

  NRC
  Er was woensdagavond 4 nov. een journalist van het NRC aan het Vennepark.
  Die is een artikel aan het schrijven over Klijnsma.
  En Vennepark is natuurlijk een aardige vlek op haar blazoen.
  De man kon de klachten over het dealen niet plaatsen.
  Wants als ze drugs krijgen dan zou die noodzaak er niet zijn.
  Het blijkt dus dat, dit misverstand, dat natuurlijk niet tegengesproken wordt door de verantwoordelijken, algemeen verbreid is.
  Verslaafden krijgen geen drugs, ze moeten zelf scoren. Roven en stellen om drugs te kunnen kopen die ze in de gebruikersruimte gebruiken.
  Toen we de man even hadden uitgelegd hoe de vork werkelijk in de steel zat, was hij werkelijk helemaal ontdaan.
  Dat komt mooi uit, want met die wetenschap gaat hij dan straks Klijnsma zelf interviewen.
  Ook had hij van mij gehoord, maar ik werd weggezet als iemand die per definitie tegen gebruikersruimtes is.
  Dus maar even uitgelegd dat ik in de directe omgeving 200 pc’s heb staan bij kinderen, die ik dan mag gaan vertellen dat ze hun uiterste best moeten gaan doen om straks net zoveel in een maand te verdienen als een dealer in een middag verdiend.

  Dat als die zorgmaffia staat te vertellen dat die gebruikersruimte zo succesvol is, dat er dan eigenlijk gezegd wordt, dat die verslaafden zo succesvol zijn in het roven en stelen, dat ze voldoende budget weten te genereren om die gebruikersruimte te bezoeken.
  Dat de omwonenden met de schade van hun opengebroken auto’s en woningen zitten, mag natuurlijk niet genoemd worden.
  Dat jongeren in de buurt steeds meer en vaker meegezogen worden in die criminele draaikolk wordt ook angstvallig verzwegen.
  Ze hebben inmiddels ook de camera’s van de lantaarnpalen verwijderd.
  Hoe minder je ziet en registreert, hoe minder je in de raad hoeft te verantwoorden.

 2. Aantallen gebruikers Vennepark

  U wou cijfers? U krijgt cijfers.

  http://www.denhaag4u.net/ovhg/cijfers.htm

  Met video

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: