DenHaagOrg

Puur Haags

Haagse Stadspartij op 5 moties

Posted by ingezonden mededeling on 5 November, 2009

Tijdens de begrotingsbehandeling voor 2010 door de gemeenteraad van Den Haag zijn vijf moties van de Haagse Stadspartij aangenomen.

Motie 1 Scharrelvlees

Deze motie roept het college op om het gebruik van scharrelvlees in de gemeentelijke kantines te stimuleren.

Motie 2 Willemsvaart

De Willemsvaart is een rondvaart per boot van de stad naar Scheveningen. De motie werd samen met PvdA en VVD ingediend en wordt het college opgedragen om de route te verbeteren met meer aanlegplaatsen, het zichtbaar maken van de wapenschilden op de Wittebrug en een aantal andere verbeteringen.

Motie 3 Regentenkamer

De Culturele Broedplaats de Kombinatie aan de Lange Beestenmarkt met o.a. de Regentenkamer dreigt volgend jaar ontruimd te worden door de WOM (Wijkontwikkelingsmaatschappij). Met de motie wordt het college opgeroepen om de culturele broedplaats te behouden en een haalbaar plan te ontwikkelen.

Motie 4 Peukenbakken

De Haagse Stadspartij stelde voor om vuilnisbakken in de stad te voorzien van asbakken en speciale asbakken voor het strand te ontwikkelen. De motie werd unaniem aangenomen.

Motie 5 Tramtunnel Koninginnegracht

De Haagse Stadspartij wil meer samenspraak met de bevolking over de mogelijke tramtunnel onder de Koninginnegracht. De raad steunde deze motie.

Een aantal andere moties van de Haagse Stadspartij zijn aangehouden. Het betreft een motie om het braakliggende terrein aan de Dr. Lelykade tijdelijk in te richten voor de buurt, meer fietsbeugels bij het stadhuis, en een deskundig onderzoek naar de achtergrond van overlast van dieren. Het college zegde toe dat deze zaken aangepakt worden.

Advertisements

4 Responses to “Haagse Stadspartij op 5 moties”

 1. herman van der helm said

  Motie 1 Scharrelvlees

  Deze motie roept het college op om het gebruik van scharrelvlees in de gemeentelijke kantines te stimuleren.

  Als vegetarier kan ik hier niet zo goed mee uit de voeten

 2. Tim said

  En welke moties zijn er afgewezen?? Als potentiële stemmer op de haagse stadspartij zou ik toch ook graag willen weten hoe hoog zijn normaal gesproken inzetten bij het indienen van moties. Want over het bovenstaande resultaat sta ik niet echt te juichen…

 3. Herbert said

  Twee moties van de HSP haalden geen meerderheid. De motie om de Derde Haven in Scheveningen niet te dempen en een motie om leegstand te bestrijden. Een aantal andere moties zijn aangehouden. Het betreft een motie om het braakliggende terrein aan de Dr. Lelykade tijdelijk in te richten voor de buurt, meer fietsbeugels bij het stadhuis, en een deskundig onderzoek naar de achtergrond van overlast van dieren. Het college zegde toe dat deze zaken aangepakt worden.

 4. Petert said

  Kijken op http://www.haagsestadspartij.nl geeft ook wat meer inzichten.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: