DenHaagOrg

Puur Haags

Weg met de achterkamertjespolitiek!

Posted by ingezonden mededeling on 7 October, 2009

Of nu Jeltje van Nieuwenhoven als lijsttrekker door de PvdA wordt ingevlogen, of dat Marnix Norder de kar zal gaan trekken, het zal volgens de Haagse Stadspartij weinig uitmaken. De PvdA zal in Den Haag dé politieke partij blijven die, achter de rug van Hagenaars om, plannen smeedt om het Zuiderstrand te verpatsen aan bevriende projectontwikkelaars! Het openlijke pleidooi voor ‘achterkamertjespolitiek’ dat Jeltje van Nieuwenhoven dit voorjaar in de DWDD afstak baart de Haagse Stadspartij dan ook grote zorgen. Jeltje gaf in dit interview aan helemaal geen behoefte aan transparantie te hebben. Jan Mulder riep verbijsterd: “Maar dat is toch óude politiek, Jeltje!”. (zie link naar het DWDDprofiel van Jeltje van Nieuwenhoven: http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/Laatste-uitzending.619.0.html )

De Haagse gemeente politiek heeft juist een dringende behoefte aan transparantie. Wethouder Norder heeft namens de PvdA de afgelopen jaren verschillende omstreden (hoog)bouwplannen doorgedrukt waarvoor elk draagvlak onder Hagenaars ontbrak. Maar het plan voor een nieuwe kustlocatie waar projectontwikkelaars een cruiseterminal en meer dan 1200 duinvilla’s mogen bouwen, slaat alles. Fractievoorzitter Joris Wijsmuller: “Bijna het hele Haagse Zuiderstrand wordt verkwanseld aan projectontwikkelaars zoals AM-vastgoed waar oud PvdA-wethouder Noordanus nu directeur is.” Terwijl de dure haalbaarheidsonderzoeken al lopen, weten bezoekers van het Haagse Zuiderstrand niet eens dat ze over een paar jaar ergens anders naar het strand zullen moeten gaan. (zie video van de Haagse Stadspartij op youtube: http://www.youtube.com/watch?v=GP26rLDjp5M ). De Haagse Stadspartij heeft haar buik vol van dit soort achterkamertjespolitiek!

Advertisements

3 Responses to “Weg met de achterkamertjespolitiek!”

 1. DHTK said

  We hebben nog wel een ideetje om Marnix voldoende bouwblokjes te geven, zodat hij daarmee zoet in een hoekje kan gaan spelen.

  De totale jaarbegroting voor Amsterdam bedraagt 5,6 miljard euro en nog dreigen ze geld tekort te komen.

  http://bit.ly/4elnZu

  Op 31 mei 2009 telde de stad Amsterdam 761.395 inwoners en dat met een totaal budget van 5,6 miljard = 5.600 mijloen euro = 7.355 euro per inwoner

  Den Haag heeft een begroting van 2,6 miljard met 385.000 inwoners
  Per inwoner 6.753 euro, dat scheelt 602 euro per inwoner
  Met 385.000 inwoners is dat 231.7 miljoen.
  Als we dat zouden hebben, dan kan je elk jaar wel een cultuurpaleis bouwen van 240 miljoen en houdt Marnix hopelijk een keer op met zijn eigen projectjes.
  Problem solved

  We hebben echter maar 245.500 huishoudens, waarvan en 25.500 aan de geeuwhonger liggen. Blijven er nog 220.000 draagkrachtige (kuch) huishoudens over
  Dat betekent dan een verhoging van 1.053,- per huishouden.

  Als iedereen nu zijn ziektekostenpremie overmaakt naar Spui 70 is het probleem verholpen.
  En niet zeggen dat het niet mag, omdat de gemeente niet heeft te bepalen dat de ziektepremie naar hun moet. Want terwijl de centrale overheid over de hoogte van het BTW tarief gaat, vond een locale groenlinkser dat die BTW in Amsterdam wel 1 procent hoger mocht worden en zij dat in hun zak konden steken. Dus als u dacht dat men alleen mevrouw Vogelaar het predikaat knettergek op kon plakken, blijken er nog veel meer malloten rond te lopen. Zelfs nog steeds in functie.

  Als men dan toch het grote graaien propageert, ongeacht voor welk doel, zou ik zeker pleiten voor het beslag laten leggen op die ziektekostenpremie van dat Haagse crapuul. Ze worden tenslotte toch wel geholpen als het nodig mocht zijn. Ook die solidariteitsgedachte hebben we aan onze socia-list-en-bedrog (?) te danken.

 2. Hagenees said

  Of het nou Jeltje of Nortje wordt, wij Hagenezen zijn de PvdA zat.
  We zijn klaar met de PvdA. Hun stijl bevalt ons niet.
  De PvdA bedrijft met dichte ogen politiek over de ruggen van de hardwerkende burgers. Dat wordt afgestraft.
  Zie een Hamer, een Ploemen. Niet om naar huis over te schrijven.

 3. Jeltje is een mastodant, irritant.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: