DenHaagOrg

Puur Haags

Nieuw filmfestival over Haagse popscene

Posted by ingezonden mededeling on 28 August, 2009

Den Haag krijgt komend najaar een nieuw filmfestival waarbij documentaires en andere producties over de Haagse popscene centraal staan. Het initiatief voor dit unieke evenement is genomen door de R.G. Ruijs Stichting, die in Den Haag al een groot aantal andere succesvolle evenementen heeft georganiseerd. Het nieuwe tweedaagse festival gaat heten:

PopDox Filmfestival Den Haag

De films worden vertoond op zaterdag 17 en zondag 18 oktober in de filmzaal van het Nutshuis aan de Riviervismarkt 5. Alle films zijn gratis te bekijken.

Gerard van den IJssel van de R.G. Ruijs Stichting licht de ontstaansgeschiedenis van het festival toe: “We zijn het afgelopen jaar in contact gekomen met verschillende jonge filmmakers die we graag een podium willen bieden. Een festival als dit kan alleen in Den Haag, dé popstad van Nederland.”
Zijn collega Robert-Jan Rueb van de R.G. Ruijs Stichting weet meer over de programmering. “Er zitten enkele zeer bijzondere producties tussen. Het programma wordt begin september bekend gemaakt, maar zeker is in ieder geval dat de film ‘Ja, Dat is Den Haag’ van filmmaker Mink Pinster in première gaat op zaterdag 17 oktober. Een dag later is er een voorvertoning van een deel uit een nieuwe documentaire over de legendarische Haagse band Q65. Overigens is er nog beperkt ruimte voor andere films over de Haagse muziekscene, dus filmmakers kunnen contact met ons opnemen.”

Het PopDox Filmfestival Den Haag valt in het eerste weekend van de Haagse Popweek. Dit door het Haags Pop Centrum georganiseerde evenement zet Den Haag een week lang in het teken van Haagse popmuziek. In dezelfde week start ook het Haagse filmfestival Shoot-Me. Het PopDox Filmfestival Den Haag, dat met beide organisaties samenwerkt, is de verbindende schakel tussen deze evenementen, die elkaar daarmee perfect aanvullen.

De R.G. Ruijs Stichting is in Den Haag vooral bekend van producties als het 5 Mei Festival. Poëzie op Pootjes, Talent Event, Haags Pop Podium en het Haags Zwingfestival.

Het PopDox Filmfestival Den Haag wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag en Fonds 1818.

Advertisements

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: