DenHaagOrg

Puur Haags

 • Meest recente berichten: Haagspraak

  Gespot: Schavuit van Oranje 2

  Sinds een paar jaar ben ik verslingerd aan  een dagje foto’s maken van een elite gebeuren in Italie. De Mille Miglia. Ieder jaar in mei (vanwege covid vorig jaar in oktober en dit jaar in Juni) wordt de re enactment van de legendarische Italiaanse wegrace van Brescia in het noorden tot Rome en weer terug, […]

  Anna Blaman een lesbische schrijfster

  Kreeg  onlangs de  de vraag voorgelegd of ik het Anna Blaman plein wist. Ik kon dat bevestigend antwoorden want ik heb een aantal jaren als fotograaf voor de Haagse Hopjes op diverse pleinen in Transvaal foto’s gemaakt waaronder ook het Blamanplein. Toen kwam de vraag of ik wist dat ze een lesbische schrijfster was want […]

  Habtamu haalde het

  Met veel genoegen heb ik gezien dat Habtamu, of, zoals ik hem gedoopt heb Happy, de Hoop een zetel behaald heeft voor de PVDA in de Tweede Kamer. Vanmorgen zag ik hem in de ontbijtshow op WNL en bedacht ik mij dat ik hier nog niet eens bericht had dat hij verkozen is. Op 31 […]

 • Recent Comments

 • Follow DenHaagOrg on WordPress.com
 • Archives

Maak plaats voor Windows 7 of toch maar even niet?

Posted by Den Haag 4u on 25 July, 2009

Microsoft waarschuwt dat toepassingssoftware voor XP bij gebrek aan belangstelling bij de leveranciers ervan straks niet langer wordt gemoderniseerd.
En dat is nu precies waar de schoen wringt.  Je als ondernemer gek laten maken, want je concurrent heeft ook Windows 7 en hopelijk trappen die leveranciers niet in die opgeklopte verhalen van Windows.
Terwijl ze zelf toegeven dat Vista eigenlijk niets meer of minder is dan een soort Milennium second edition (ME, mistake edition) en Windows 7 eigenlijk Vista wat áf is, blijven ze maar doorgaan op die ingeslagen weg.
Heeft het bedrijfsleven Vista links laten liggen vanwege de technische problemen, gaan ze ook nog eens geheel voorbij aan een heel ander aspect en wel de enorme schade vanwege de ontstane productieverliezen die hun “vernieuwende” producten veroorzaakten.
Ten eerste was er de overgang naar het veel meer vermogen kostende Vista. En dat het een vermogen kostte, bleek als snel duidelijk.
Ten eerste had je pc’s nodig met een processor van minimaal 2,4 ghz en 2048 mb intern. Het meest ergerlijke is dat al die rekenkracht alleen al nodig is om het operating system (os) zelf te laten werken. Maar als je een dergelijk os ontwikkelt dat alles wat de machine heeft al opslobbert voor zichzelf, dan moet je, je ernstig gaan afvragen of dat soort ontwikkelaars eigenlijk niet in een gesticht dienen te worden opgesloten.
Daarnaast werd ook Office 2007 gelanceerd.
Had je eindelijk je personeel zover weten te (laten) onderrichten dat ze in staat waren met Office 2003 (of 2000) om te kunnen gaan en ze eindelijk een beetje fatsoenlijke productie haalden met Word en Excel, kwamen ze met dat “dummie-lint” aan functies in Office 2007.
Je had ineens een hele andere interface voor Vista en Office en dan leek ook nog Outlook Express te zijn verdwenen en was daar Windows Live Mail voor in de plaats gekomen.
En dan moest je ook maar weer zien hoe je dat aan de praat kreeg.
En dat alles tegelijk zorgde er voor dat, als je zo dom was geweest om je systeembeheerder die drie zaken in één keer in je toko te laten installeren, de tent ineens geheel op zijn reet lag.
Geen brief die er meer uit ging, geen mail die nog op tijd er in of eruit ging en personeel dat helemaal gek werd, omdat ze gewoon hun ding niet meer konden doen.
Buiten de kosten van de hardware en dat waren niet alleen de computers maar ook de randapparatuur zoals centrale printers etc. bleken ineens hele organisaties vleugellam te zijn. En dachten ze nou echt dat, met dat schrikbeeld voor ogen, men zo maar even overgaat op Windows 7?
Allemaal mooi die verhalen van; het is 10 keer sneller!
Fijn, gaan de typegeiten nu ook 10 keer sneller typen?
Even niet aan gedacht zeker?
De gemiddelde Win-doos  kan je nog met Word Perfect 4.2 laten werken op een DOS machine van 10 mb. Ze doen echt helemaal niks méér, heden ten dage als toen in 1986.
En als er leveranciers in dat verhaal trappen dat je geen toepassingsoftware voor XP meer moet ontwikkelen, moeten ze maar eens bedenken, dat gezien het bovenstaande, je waarschijnlijk tot 2020 door kunt gaan met XP en dat het alleen anders wordt als Google of anderen, Windows XP weten weg te vagen met een beter systeem.
XP wordt tot 2014 ondersteund. Dat houdt alleen maar in, dat ze dan een keer kappen met die vervelende updates. Je kan het dan gewoon blijven gebruiken. Het houdt er echt niet ineens mee op.
Die updates hebben niet echt veel zin, want  ze leren het nooit. Windows en veiligheid zijn 2 onverenigbare zaken. Het is net een Franse auto. Heb je een sticker over de éne roestplek geplakt, valt er ergens anders wel weer een nieuw gat in.
En eigenlijk zijn ze helemaal gek.
Stel, je verkoopt een autootje dat voldoet aan alle eisen van dat ogenblik en dan komt er een crimineel die gaten schiet in het rechterportier van iemand die bewust zelf in allerlei louche omgevingen verkeert.
En dan ga je alle portieren van dat model gratis bepantseren en vervolgens wordt elk onderdeel van die auto door criminelen onder vuur genomen en je blijft dan al die reeds geleverde auto’s maar gratis verder bepantseren.
Dan moet je dus niet gek opkijken dat het motortje straks al dat extra gewicht niet meer vooruit weet te krijgen.
Als het zo doorgaat dan stort XP straks in elkaar door zijn eigen gewicht.
Ze mogen ook nu al met die updates ophouden, geen enkel probleem.
Geen zeikerige waarschuwingen meer van onveiligheid etc. Geen gezeur; van weet u het zeker? Weet u zeker dat u het zeker weet?
Wat een rust zal dat geven als ze kappen met die ondersteuning.
Maar ze hebben een team dat elke dinsdag voor updates móet zorgen, dus wat doen ze? Juist, updates versturen die je systeem verzieken. Weet jij wat je binnen krijgt? Hoe vaak hebben ze je een gare update in je maag gesplitst dat het CPU gebruik ineens naar de 100% vloog en je niet wist wat er aan de hand was? Het doet met die updates een beetje denken aan het malle (?) idee dat ontwikkelaars van anti-virus-programma’s bewust virussen verspreiden om op die manier hun producten te kunnen verkopen. Als je nu als ondernemer alles naar tevredenheid onder XP hebt draaien in je bedrijf, dan zou je in deze tijd toch wel gek zijn om over te stappen op Windows 7. Want wat is dan de toegevoegde waarde voor je bedrijf? Het heeft allen maar zin om te overwegen over te stappen als je toch al zover bent, dat je toch al zowat alles moet vernieuwen. Maar dan kies je natuurlijk niet meer voor een complete pc voor elke werknemer, met zijn eigen harddisk, voeding, processor en geheugen.
Dan ga je over naar een thin client systeem.
Je hebt dan een centrale server en de clients. Een client geeft alleen maar de toegang tot die server met je pasje. Geen voeding, geen eigen bronnen. Dat houdt dus in dat diefstal geen zin heeft, omdat ze buiten de server-omgeving waardeloos zijn.
Het energieverbruik van een client is dan nog maar 4 watt en zonder de kaart er in slechts 1 watt. En omdat je gebruik maakt van 1 server kan je ook een nieuw systeem installeren, hoewel je dan maar moet afwachten of al je bestaande randapparatuur zoals centrale printers en dergelijke, wel blijft werken.
Maar omdat je uiteindelijk maar 1 centrale pc hebt, kan je het er ook zo weer afgooien en terug naar je vertrouwde toen nog wel werkende systeem.

2 Responses to “Maak plaats voor Windows 7 of toch maar even niet?”

 1. peter vd berg said

  http://vetusware.com/download/Concurrent%20DOS%20XM%206.21/?id=3837

  In 1990 kon dit systeem 32 serieele terminals laten draaien op 1 80386. Werkt nog steeds prima. De dosversie van Wordperfect installeren en je hebt een zeer degelijk thin client systeem

 2. leoburger said

  Misschien wordt het toch tijd dat mensen eens serieus gaan kijken naar Open Source. Virusvrij, ook draaiend op oudere machines en een keur aan goede (legale) software. Misschien komt de grote boost daarvan in 2010 als Google zijn Open Source OS op de markt gaat brengen. De klant kan dan niet meer straffeloos als domme geldkoe door Microsoft beschouwd worden. Ik kan me voorstellen dat ze ‘m knijpen in Redmond. Klanten hoeven echter niet te wachten op het OS van morgen. Het is er al vandaag.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: