DenHaagOrg

Puur Haags

 • Meest recente berichten: Haagspraak

  Expositie Haags Bakkie and Friends

  1 maart 2020 is het zover, zet in uw agenda! Een aantal leden van de Flickr groep Haags Bakkie en friends mogen dan in de bijzonder leuke Galerie Studio Lissabon starten (om 13.00 uur) met een expositie die duurt tot en met 29 maart en alleen op zaterdagen en zondagen ‘s-middags te bezoeken is. Ik […]

  Eerste bemande ballonvaart vanuit de Paleistuin

  Het is alweer een tijdje geleden dat ik door de Paleistuin wandelde. Wat opviel was het ballonbeeld. Meestal zijn de struiken rondom het beeld hoger en vol met blad maar door snoei en herinrichting was het beeld goed zichtbaar. Ik liep er naartoe en omheen en zag ineens dat er een tekst op de sokkel […]

  Hofstijl is echt Deaud! Kan dat zomaar?

  Hofstijl Stopte In een laatste post. (te vinden via deze url ) zegt het: Oktober 2007 begonnen we, Maurits en ik, Hofstijl. Nu 5 jaar later stoppen we ermee, een keuze die vaker heeft gespeeld. Je moet niet op een dieptepunt stoppen en dat doen we ook niet. Het ging niet slecht met Hofstijl maar […]

 • Recent Comments

 • Follow DenHaagOrg on WordPress.com
 • Archives

Spookfietsen tegen levensgevaarlijke verkeerssituatie

Posted by ingezonden mededeling on 15 July, 2009

Om aandacht te vragen voor de levensgevaarlijke verkeerssituatie op het kruispunt Emmakade/Waldeck Pyrmontkade/Elandstraat in Den Haag, heeft een actie-groep van woon- en werkpand ‘de Grote Pyr’ (gelegen aan de kruising) witte spookfietsen rond het kruispunt geplaatst. De bewoners en bedrijven zijn al jaren keer op keer getuige van (bijna) ongelukken die veelal worden veroorzaakt door te snel rijdende en door rood rijdende auto’s. Na een heftig ongeluk twee weken terug is nu de maat vol en is het tijd voor actie en aandacht!

Sinds de nacht van dinsdag op woensdag (14/15 juli) is het kruispunt Emmakade/Waldeck Pyrmontkade/Elandstraat het decor van witte spookfietsen met stripballonnen. Bewoners en bedrijven van de woon- en werkgemeenschap ‘de Grote Pyr’ willen hiermee de aandacht vragen van gemeente, politie en wegbeheerder om iets aan de levensgevaarlijke verkeerssituatie te doen. Daarnaast is de actie bedoeld om de verkeersdeelnemers op het kruispunt aan het denken te zetten.

Het pand ‘de Grote Pyr’ ligt aan het gevaarlijke kruispunt waardoor bewoners en bedrijven te vaak getuige zijn van ongelukken, net-niet ongelukken, paaltjes en verkeerslichten die omver worden gereden, te hard rijdende auto’s en auto’s die door rood rijden. Fietsers en voetgangers zijn vaak het slachtoffer van de onoverzichtelijke situatie en automobilisten die het lange rechte stuk ‘s-avonds vaak als racebaan gebruiken.

Twee weken geleden vond er nog een heftig ongeluk plaats, waarbij de dader (die veel te hard door rood reed) zelfs doorreed nadat hij een fietser had geschept. Er wordt veel over gepraat door mensen die in ‘de Grote Pyr’ wonen en/of werken. In gesprekken worden talloze voorbeelden aangedragen als het onderwerp aan wordt gekaart.

Een van de actievoerders vertelt: “Deze actie richt zich niet specifiek op een bepaald ongeluk, het gaat om de levensgevaarlijke verkeerssituatie op het kruispunt. Maar het ongeluk waarbij twee weken geleden de fietser werd geschept, was wel de druppel die de emmer deed overlopen bij een aantal mensen in het pand. Vandaar deze actie.”

Naast het plaatsen van spookfietsen op het kruispunt worden er ook via het ‘Meldpunt Onveilige Verkeerssituaties’ op de website van de gemeente Den Haag berichten gestuurd. Ook hoopt men middels dit persbericht (dat ook aan de wethouder van verkeerszaken is gericht!) de nodige aandacht te krijgen.
De actie-groep denkt dat de oplossing ligt in het plaatsen van duidelijk aanwezige flitspalen die controleren op snelheid én op door rood rijden. Ook zou er wel een en ander aan de afstelling van de verkeerslichten kunnen gebeuren waardoor fietsers veiliger over kunnen steken.

De actie is vorige week spontaan ontstaan. Bewoners en bedrijven in en om ‘de Grote Pyr’ hebben gelijk belangenloos medewerking verleend. Zo sponsorde Gerritse (op de Elandstraat) direct witte lak en heeft ColorWorks de grote prints van de tekstballonnen verzorgd.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: