DenHaagOrg

Puur Haags

 • Meest recente berichten: Haagspraak

  André

  Helaas is André van Velzen (hier links) een paar weken geleden overleden. Het was een prettig mens en wij zagen hem graag op de Opûh Koffie. Hij observeerde en luisterde ook meer dan dat hij zei. We weten dat hij goed voor zijn moeder zorgde. Rust in Vrede Andre.

  Chuck Deely is back in town

  Nadat ik op 28-7-21 tijdens het wandelen richting Centraal Station liep keek ik ter hoogte van de sokkel met het beeldje van Chuck Deely en zag dat het beeldje verdwenen was . Bij thuiskomst direct via twitter richting de Gemeente Den Haag er melding van gemaakt.  De gemeente reageerde dat het in reparatie is ivm beschadigen/vandalisme.  Onlangs Melde Gerard […]

  Aprochestraat in Den Haag

  Aprochestraat Vernoemd naar de herberg met de naam Aproche van Hulst. Ik vermoed dat een Sappeur(soldaat ) die na de belegering  van Hulst is terug gekeerd op deze plek een herberg is begonnen. In zijn meest traditionele betekenis was een sappeur iemand die gespecialiseerd was in het aanleggen van “sappen”.  Een sappe of approche is een aanvals- of […]

 • Recent Comments

 • Follow DenHaagOrg on WordPress.com
 • Archives

Offensief tegen overlast en criminaliteit

Posted by ingezonden mededeling on 11 July, 2009

CDA-offensief tegen overlast en criminaliteit
Pieter van Geel overhandigt ‘Toolkit’ aan Karsten Klein
Het CDA heeft de aanval geopend tegen overlast en criminaliteit in de steden en dorpen. Vanaf vandaag zal het CDA burgemeesters aanspreken op de vele bevoegdheden die zij hebben om dit tegen te gaan. Hiervoor is een overzicht opgesteld van vijftien maatregelen die gemeenten met grote overlast vaker zouden moeten nemen. Deze ‘Toolkit’ overhandigt fractievoorzitter Pieter van Geel vandaag aan Karsten Klein, CDA-fractievoorzitter in de Haagse gemeenteraad.

Het gaat in het overzicht onder meer om cameratoezicht, gebiedsverboden
en preventief fouilleren. Van Geel wil dat alle lokale
CDA-vertegenwoordigers in hun eigen stad of dorp de maatregelen onder de
aandacht brengen. ‘Burgemeesters zijn de afgelopen jaren voorzien van
een ruim gevulde gereedschapskist om de openbare orde en veiligheid in
hun gemeente te handhaven. Het CDA vindt dat burgemeesters deze
mogelijkheden meer moeten gebruiken’, aldus Van Geel.

Haags CDA-raadslid Karsten Klein is blij met het overzicht. ‘Het
geeft duidelijk weer waar we bijvoorbeeld in Den Haag nog steken laten
vallen. Ik zal burgemeester Van Aartsen de toolkit onder de aandacht
brengen en erop toezien dat we veel effectiever gaan afrekenen met
bijvoorbeeld jeugdbendes op straat.’ Vandaag werd bekend dat er in Den
Haag tien grote jeugdbendes zijn die de politie grote zorgen baren.
‘Als we alle vijftien punten van het CDA-offensief bij langs lopen,
zullen we zien dat we op dit moment al veel meer kunnen dan we soms
denken.’

13 Responses to “Offensief tegen overlast en criminaliteit”

 1. Frans said

  Wat heb je aan een ruim gevulde gereedschapskist als je twee linkerhanden hebt? In dit geval 2 linkerpartijen in dit flut college. Goed gereedschap is het halve werk, maar als je er niet mee om kunt gaan, zal het toch echt niet lukken.
  Vooralsnog hanteren ze alleen de botte bijl om het crapuul een kopje kleiner te willen maken.

  http://snipurl.com/mjx6r

 2. Wil Vonk said

  De twee linkse partijen hebben 18 zetels. Ik ben hoopvol dat nu met de verkiezingen in het vooruitzicht, de burgemeester meer zal gaan handelen. Een meerderheid in de raad kan de burgemeester steunen om op te houden met het gepamper.

 3. He ja, laten we lekker onberedeneerd dingen gaan roepen. Wat bedoel je precies, Frans? Geef eens aan welke zaken uit het CDA-document volgens jou niet of onvoldoende worden ingezet?

  En Wil, welk pamperen bedoel je? Of is dit weer een losse verkiezingsflodder van je. Wel even feitelijk graag. En als het kan met bronvermelding.

 4. Frans said

  @David Rietveld

  Het ware beter dat je niet als een soort Cerberus naast je RSS feed lag te bivakkeren om bij elke negatieve opmerking direct de verdediging in te schieten.
  En wat betreft je vraag van wat ik bedoel. Het gaat om het feit dat de pvda en GroenLinks met het in 2006 gesloten duivelspact, eh coalitieakkoord, in wezen het grootste gedeelte van de kiezers buitenspel hebben gezet. Daarmee is ook elk door een ander aangereikt stuk gereedschap bij voorbaat nutteloos geworden want GL en de pvda hadden elkaar beloofd er niets mee te doen. Omdat jullie alleen maar met je uit de tijd zijnde stenen gereedschap en tondeldoos door willen blijven modderen.

  Normaal zou het zo moeten zijn dat de 2 of 3 grootste partijen samen in de coalitie gaan zitten. En daar behoorde GL dus zeker niet bij. Wat dat betreft deed en doet deze coalitie totaal geen recht aan de kiezers. Dat alleen al verklaart de valse start en het wantrouwen dat er vanaf het begin af aan is geweest toen jullie bij elkaar kropen. Want de ommezwaai van het CDA in dat perverse drugsbeleid wat men hanteerde deed de pvda besluiten om het CDA uit te sluiten en GL er met de haren bij te slepen om maar aan de meerderheid te kunnen komen.

  En Groenlinks heeft zichzelf in die positie gemanoeuvreerd als het k…., het pekineesje van mevrouw Klijnsma. Zodat bij de kiezer ook het idee leeft dat Bert van Alpen alleen maar in het college is gekomen omdat hij moest beloven dat drugsbeleid van de pvda ongewijzigd door te zetten. En met name wat betreft die idiotie van het Vennepark. Als die tent niet gesloten wordt vóór de verkiezingen, dan zullen we er alles aan blijven doen om die voorstanders van die drugsholen de voet dwars te blijven zetten.

  En het zou ook wel aardig zijn om eens objectief te bekijken hoe de kaarten op het ogenblik liggen. Want je hoeft je helemaal niet te schikken naar die crapuulbestrijdende machtswellustelingen. GroenLinks is inmiddels groot genoeg geworden om zelfs zonder pvda in het college plaats te gaan nemen. En dat zou voor iedereen beter zijn want dan ben je ook van het stigma af dat alles wat GL hier doet, wordt gesouffleerd door die pvda.

  En heel, heel misschien dat je dan eens het lef hebt om die drugsholen te sluiten want GL moest natuurlijk heel gedwee beloven dat ze daar niets aan zouden doen, want anders waren ze sámen met het CDA als onbetrouwbaar afgeserveerd.
  Het feit dat GL en de pvda door de bevolking als onbetrouwbaar worden gezien, ketst af op de grote borden die ze voor hun arrogante regentenkoppen hebben.
  Maar je kan natuurlijk ook je ogen sluiten voor de realiteit en aan die kool-erezooi blijven hangen die terecht gedecimeerd c.q in zijn geheel weggevaagd gaat worden.

  http://www.denhaagtekijk.nl/prognose-19-6-09/opkomst-per-wijk.htm

 5. Frans said

  En dan nog even over die 10 jeugdbendes.
  Maak er maar 11 van.
  Op het ogenblik woedt er in de Schilderswijk een soort drugsoorlog tussen Turkse en Marokkaanse 12 minners die op hun fietsje ge(mis)bruikt worden als drugskoerier omdat die juridisch niet vervolgd kunnen worden.

  En je hoort de helft niet, want alles wordt onder de pet gehouden.
  De politie staat op scherp in die buurt want hoe wou je anders verklaren dat bij die vechtpartij aan het Hobbemaplein de politie er direct bij was. Met de hondenbrigade nog wel.
  Die heb je toch echt niet direct bij de hand. Dan moet je dus weten dat het elk moment tot een confrontatie kan komen.

  En het begint aardig uit de hand te lopen rondom dat drugshol aan het Vennepark.
  “Maandag 20 april. 10 politiebusjes, 6 “donkerblauwe wagens” bij het Vennepark en Honthorststraat. Schoten en kogelvrije vesten. Niemand gearresteerd, mensen durven niets te vertellen. Rivaliserende Turken en Mocroos die het dealerterritorium opeisen? Niets in de media te vinden. Het bestuur wil dat drugshol niet sluiten en niet toegeven dat de bewoners met hun kinderen in ernstig gevaar verkeren”

  http://www.ad.nl/denhaag/stad/3166128/rsquoLik_op_stuk_voor_jeugd_Brueghelstraatrsquo.html

 6. Frans said

  En nog even als (voorlopig) laatste. Gebleken is dat je vaak maar 1 link tegelijk kan plaatsen op deze site, dus vandaar.

  Dat je bijna niks negatiefs leest in de Haagse media over die pvda heeft met het volgende te maken;

  De Volkskrant, Trouw, AD en NRC (en indirect het Parool) zijn via de Stichting Democratie en Media (lang tijd eigenaar van meer dan 90 procent van PCM) totaal in handen van de PvdA. Deze uitgever kan dan uiteindelijk niet anders dan regelmatig steun verlenen aan diezelfde PvdA en breekt daarvoor regelmatig alle journalistieke codes die er zijn. De PCM kranten zijn inmiddels verworden tot niet veel meer dan een spreekbuis voor de regeringspartij PvdA.

  Lees het volledige artikel.
  http://snipurl.com/l4k9g

  En áls je wat negatiefs leest over die pvda, dan is dat bewust vanuit het ijspaleis geregisseerd om iemand een hak te zetten.

 7. Herbert said

  Niet zoveel blowen Frans, je wordt paranoia. De pers in handen van de PvdA? Tuurlijk, vandaar dat Wilders zoveel aandacht krijgt. En dat gehuil over het van der Vennepark weten we nou ondertussen wel.

 8. Frans said

  @ Herbert
  Is dat alles wat u te melden heeft?
  U werkt bij Michael Borgs Media en wordt waarschijnlijk betaald om hier te posten om de pvda uit de wind te houden?
  .
  http://www.denhaagtekijk.nl/vragen_sp.doc

 9. Vennebewoner said

  Als je het niet eens bent met Henk Kool maakt hij je uit voor crapuul.
  En nu worden wij als bewoners ook nog weggezet als huilers.
  Hier lopen de junks bier te drinken voor de spelende kinderen. Hier lopen de junks met een mes onder hun jas. Hier vernielt een junk auto’s op een rij, en slaapt een klein meiske die dat meemaakte niet meer rustig volgens haar moeder. Hier treffen bewoners een junk met een schroevendraaier op het speelplein, terwijl er veel kinderen waren. Hier ziet een jongen van 10 hoe een junk spuit in de lift.Hier wordt de folie met drugs opgewarmd bij het keukenraam van bewoners, en de zoon des huizes keek toe. Hier zaten 2 junks onlangs te spuiten op het speelplein, toen de kleine kinderen hun toeschreeuwden, renden ze hen achterna
  Ik wens niemand een drugshol naast zijn huis. Ook Herbert niet.
  Zet ons niet neer als huilers. PVDA ruim je rotzooi op en sluit dat pand.

 10. Herbert said

  Wel de antwoorden erbij zetten, Frans.

  Click to access RIS152947.PDF

  Ik weet nu zeker dat je totaal paranoia bent.

  Er zijn vele zaken die ons door de strot geduwd zijn door de Haagse politiek. Iedere discussie hier weer terugkomen op het Vennepark gaat me een beetje de keel uithangen. Kijk ‘ns wat verder dan je park breed is.

 11. jan said

  Het probleem van criminelen is dat ze de wet Minachten! Ze weten wat ze doen!

  Het probleem van de wetshandhavers is dat zij alles volgens het boekje moeten doen opdat er gecontroleerd kan worden of de criminelen gestraft kunnen worden zoals de wet zegt!

  Daar zit een gigantisch gat!!!!!!!
  Want aan de handhavingskant wordt steeds bezuinigd!
  Aan de handhavinskant wordt daardoor bijv. een politieorg. doodgemanaged!

  In plaats van veel handhavers t.o. de criminelen te zetten ( massa t.o individu! levert grotere pakkans op!) gaan we hier via gedogen en zo te werk!

  Daarnaast is het de politiek en de ambtenaar welke allerlei zaken verzinnen waarbij niet goed nagedacht is of het feitenlijk wel gehandhaafd kan worden!

  En het is de politiek die in heel veel een hand heeft!!!!

  Maar nog altijd lopen de criminelen geen direct gevaar! Ze handelen sneller, kunnen wel geheimen bewaren enz. enz.

  En laten we eerlijk zijn en zeggen dat het “gecontroleerd” vrijgeven/gedogen van soft drugs door de kwaadwilligen in die markt ( en dus de planten “verslavender” maakten om maar koploper in geld verdienen te blijven) heeft gefaald!!!!!!!!!

  Maar hoed het dan wel moet???????????

  beginnen met meer blauw en meer middelen!!!!!!

  en daar gaan we dan alweer!!!!

 12. Frans said

  @Herbert
  Mijn horizon is veel breder dan u ooit voor mogelijk zou houden. Kijk eens op de website zou ik zeggen. Maar dit heeft mijn bijzondere aandacht vanwege de tentoongespreide minachting van dit bestuur voor ons eenvoudige burgers.

  En ach, die antwoorden van Mw. Bertram. Ik heb ook wel eens zo’n antwoord gekregen waarin ze je gewoon met een kluitje in het riet sturen n.a.v. van enige vragen. En het is natuurlijk wel de oppositie die de vragen had gesteld. Die hoef je toch helemaal niet serieus te nemen? Ze liegen niet, maar ze vertellen gewoon niet alles. Hier in Den Haag durft men nooit iets toe te geven, laat staan dat ze een fout terugdraaien. Maar u bent waarschijnlijk met hetzelfde euvel behept en jaagt liever mensen de gordijnen in, dan dat u stappen onderneemt om aan iets onwelvoeglijks een einde te (laten) maken. Huizinga durfde wel toe te geven dat de taxiwet niet deugde en probeerde die fout te herstellen. Of misschien moeten we net als met die taxi’s wachten tot er doden vallen voordat men inziet dat er iets moet veranderen.

  En wees nou maar blij dat ik het hier nog afreageer, want juist dat soort opmerkingen zoals u die maakt, doen mensen in razernij vervallen en zetten aan tot geweld door te moeten constateren dat je voortdurend tegen een muur van onbegrip loopt.
  Het wegzetten als NIMBY, voor een voldongen feit geplaatst te worden. Dat zelfs het laatste beetje empathie dat die mensen voor die verslaafden nog hadden, dankzij die bestuurlijke doordrammerij geheel verdwenen is. Dan ben je dus echt goed bezig.

  En met die instelling hebben we straks niet minder maar juist méér jeugdbendes.
  Gaat u die kinderen even vertellen dat ze goed hun best moeten doen, zodat ze straks per maand minder gaan verdienen dan die dealers in een paar uur doen? Dealers die, die omwonenden de godganse dag én nacht voor hun neus zien langsrijden?
  Paranoia is waanvoorstellingen hebben voor bedreigingen die er niet zijn. Dit is er wel dégelijk. Of wou u dat ook nog ontkennen.?

  Maar gaat u vooral door met het schofferen van mensen die zich inzetten om de waanzin te stoppen. Het is typisch des Haags ijspaleis om de problemen weg te kijken. Als je het niet ziet of wil zien, dan is het er niet. Blijf maar achter verkeerde besluiten staan en dan hoop ik voor u dat u zelf nooit met dit soort situaties wordt geconfronteerd. Iets dat u anderen blijkbaar wel gunt terwijl die mensen u daar geen aanleiding toe hebben gegeven. Of is klagen over iets onrechtvaardigs ook al een reden om gestraft te moeten worden?
  En kijk eens naar deze uitzending van 10 juli 2009 hoe ze dat in Valkenburg hebben gedaan en ze op het einde nog durven te zeggen dat de democratie zijn loop heeft gehad. Het is een gotspe.

  http://player.omroep.nl/?aflid=9772454
  Schuif naar 11.35 minuut

 13. Wil Vonk said

  @David, uit gesprekken met mensen die voor een gesubsidieerde instelling werken, weet ook ik dat de drugsbendes aardig aan de slag zijn. 12 Minners worden niet meer alleen op de uitkijk gezet maar ingezet om te dealen. Tenslotte kan je ze niet vervolgen. Ik hoop dat de burgemeester met de handvatten door het Rijk gegeven, inderdaad gaat doorpakken. Alles zet jij weg als verkiezingsretoriek. Jammer, ik ben niet voor een ijzeren hand maar helaas zie ik jongeren totaal naar de knoppen gaan. Deze kinderen, die opgevoed worden door de straat tot criminelen, hebben het recht om aangepakt te worden en als het moet tot achter de voordeur.Ik wacht nog op antwoord van Bert van Alphen hoeveel bezoekers de gebruikersruimte aan het van der Vennepark gebruiken. Met het concept, Den Haag onder dak, is het misschien wel mogelijk deze gebruikersruimte te sluiten. Wegen succes gesloten; dat zou toch mooi zijn.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: