DenHaagOrg

Puur Haags

Internationale Conferentie over Vrije Wegenkaart

Posted by ingezonden mededeling on 7 July, 2009

Meer dan 30 internationale sprekers verzamelen zich op 10, 11 en 12 juli in Amsterdam voor de conferentie State of The Map. State of the Map is de jaarlijkse internationale conferentie van OpenStreetMap, de vrije Wiki-wereldkaart. Onder de sprekers zijn Steve Coast, de oprichter van OpenStreetMap, genomineerd door Directions Magazine als “Most influential geospatial technologist”, Aaron Cope van Flickr en Arie Duindam van Grontmij.
“Er zijn al ruim 200 aanmeldingen vanuit de gehele wereld binnen. Ook bedrijven als TomTom, Navteq, Yahoo! en Google zijn aanwezig”, aldus Martijn van Exel van het organisatie comité.De vrijdag is gericht op professionele gebruikers van digitale kaartbestanden: overheden, ingenieursbureaus, softwareontwikkelaars en makers van navigatiesystemen. Zij komen te weten waarom OpenStreetMap nu een volwaardig alternatief kan zijn voor de bestaande, commerciële digitale kaarten. Deze dag biedt ook de kans om direct van de makers te leren hoe vrije kaarten gebruikt kunnen worden. Bedrijven die al voor OpenStreetMap gekozen hebben laten horen hoe succesvol die overstap kan zijn.

Het weekend zal in het teken staan van de OpenStreetMap-community.
Afgevaardigden uit de hele wereld brengen elkaar op de hoogte van de stand van zaken in hun land, presenteren nieuwe ideeën en discussiëren over de toekomst van de kaart.

In minder dan vijf jaar is OpenStreetMap uitgegroeid van een wild idee van iemand uit London, naar een wereldwijde community van meer dan 100.000 vrijwilligers die allemaal werken om OpenStreetMap de meest gedetailleerde kaart ter wereld te maken. “Doordat er mensen over de hele wereld actief zijn hebben we niet alleen kaarten van landen als Nederland, Engeland of de Verenigde Staten maar ook van de onder andere de Gazastrook en steden als Bagdad en Pyongyang. Gebieden waar professionele kaartenleveranciers geen of
zeer weinig informatie over hebben.” zegt Henk Hoff, bestuurslid van de OpenStreetMap Foundation.

Advertisements

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: