DenHaagOrg

Puur Haags

AH

Posted by Interniek on 7 July, 2009

Albert Heijn heeft mooi praten dat er een ‘evenwichtige verdeling’ is tussen de AH-vestigingen en C1000 in Den Haag. Maar ook mijn C1000 is een AH geworden. Sterker nog, ze hebben van de kleinste C1000 die de vestiging op de Laan van Meervoort was, een middelgrote AH-vestiging proberen te maken. Alle gangpaden zijn daarom versmald.

De karretjes zijn in feite rijdende frames die je bij binnenkomst zelf met een, twee of drie niveaus in elkaar moet zetten. Dat zie ik trouwens niemand meer doen. De mandjes zelf hebben wieltjes gekregen en een lang handvat waarmee je het achter je aan kunt slepen voor als het te zwaar wordt. En dat wordt het al snel voor oudere mensen.

Bij de kassa’s aangekomen zie ik een vrouw staan wachten op het moment dat haar inmiddels veel te zware mandje op stahoogte in het kassarek moet worden geplaatst.

‘Oh, moet ik dat zelf doen’, is haar reactie als ik het voor haar doe. Zelf is zij er absoluut niet toe in staat. Weer een klant minder, denk ik dan.

Terwijl ik bij C1000 bijna blindelings mijn mandje kon vullen, moet ik nu eerst mijn geheugen wissen. Niets staat meer op ‘mijn’ plaats. Alle A-merken worden op een slinkse wijze AH-merken. Dat gaat als volgt.

Alle productverpakkingen worden uiterlijk gekopieerd in de hoop dat de klant het maar niet merkt. Ik verdenk AH er zelfs van dat haar vakkenvullers opgeleid worden om op de plek van A-merken op een zeker moment AH-merken neer te zetten. Hoe dom kan marketing werken? Steeds meer originele (mijn favoriete) producten worden zo vervangen voor surrogaat, AH-producten.

Zelfs de AH-vuilniszakken hebben het uiterlijk van Komo-vuilniszakken. En de kwaliteit is navenant. Want als je ze gebruikt, merk je meteen de mindere kwaliteit. Ja en als een vuilniszak scheurt tijdens het toch al niet favoriete werkje dan zijn in ieder geval mijn rapen gaar.

Inmiddels heb ik een standaard boodschappenlijstje C1000 gemaakt waarmee ik wekelijks boodschappen doe bij een ‘evenwichtig over de stad verdeeld’ C1000-filiaal. Daarvoor moet ik wel een knap eind fietsen. En dat heb ik er graag voor over.

Ik zeg niet om welke boodschapppen het gaat want dan staan die weer voor even in het AH-schap om wanneer je even niet oplet te worden omgeruild van A naar AH-merk …

Niek

Eerder verschenen columns

Advertisements

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: