DenHaagOrg

Puur Haags

 • Meest recente berichten: Haagspraak

  Expositie Haags Bakkie and Friends

  1 maart 2020 is het zover, zet in uw agenda! Een aantal leden van de Flickr groep Haags Bakkie en friends mogen dan in de bijzonder leuke Galerie Studio Lissabon starten (om 13.00 uur) met een expositie die duurt tot en met 29 maart en alleen op zaterdagen en zondagen ‘s-middags te bezoeken is. Ik […]

  Eerste bemande ballonvaart vanuit de Paleistuin

  Het is alweer een tijdje geleden dat ik door de Paleistuin wandelde. Wat opviel was het ballonbeeld. Meestal zijn de struiken rondom het beeld hoger en vol met blad maar door snoei en herinrichting was het beeld goed zichtbaar. Ik liep er naartoe en omheen en zag ineens dat er een tekst op de sokkel […]

  Hofstijl is echt Deaud! Kan dat zomaar?

  Hofstijl Stopte In een laatste post. (te vinden via deze url ) zegt het: Oktober 2007 begonnen we, Maurits en ik, Hofstijl. Nu 5 jaar later stoppen we ermee, een keuze die vaker heeft gespeeld. Je moet niet op een dieptepunt stoppen en dat doen we ook niet. Het ging niet slecht met Hofstijl maar […]

 • Recent Comments

 • Follow DenHaagOrg on WordPress.com
 • Archives

We gaan toch zeker allemaal PvdA stemmen?

Posted by @interniek on 31 May, 2009

Want wie zorgt er voor voldoende hoogbouw in beschermd stadsgebied?
Wie maakt van het knusse Kijkduin een tweede Scheveningen?
Wie bepaalt dat hoogbouw in Den Haag bij 50 meter begint en in de rest van Nederland 25 meter?
Wie komt met het innovatieve plan om theaters in een wolkenkrabber (met de lift naar het theater) te plaatsen?

Wie zorgde ervoor dat een voorbeeld voor de sociale woningbouw de Zwarte Madonna werd gebouwd en nauwelijks twintig jaar later weer werd afgebroken?
Wie zorgde ervoor dat in een kinderrijke buurt een verslaafdenopvang werd doorgedrukt en houdt verslaafden verslaafd?
Wie zorgde ervoor dat de voor amusement bedoelde Statenhal werd afgebroken om plaats te maken voor de politionele organisatie Europol?
Wie stelt een omstreden architect aan als hoofd stedenbouw van Den Haag?
Wie zorgt eerst dat de thuiszorg om zeep geholpen wordt en gaat nu controleren of iedereen wel vervanging krijgt?
Wie zorgt ervoor dat het populaire betaald parkeren wijk na wijk in Den Haag wordt ingevoerd?
Wie zorgde er voor de invoering, opheffing en weer invoering van die geweldige Werkbij?
Wie viert 20 jaar jubileum van de de Ooievaarspas, bedacht voor gezinnen in nood?
Wie bedacht het nuttige Burgermediaplan?
Wie bedacht voor de veiligheid dat surfen op de Zuid verboden moet worden?
Wie bedacht dat honden ook in het badseizoen los mogen lopen op het Zuiderstrand?

En dit betreft alleen nog maar Den Haag.

Zoek de antwoorden en vul de vragen aan. Er zijn er nog genoeg!

20 Responses to “We gaan toch zeker allemaal PvdA stemmen?”

 1. De vragen zijn niet aan mij gericht geloof ik, dus ik laat het even voor wat het is. Het is wel een selectief lijstje natuurlijk, en ik kan me toch niet voorstellen dat je vanaf nu tot aan de verkiezingen deze punten gaat herhalen? Zijn er dingen die je wél wil? Zijn er partijen – nieuwe misschien? die ervoor zorgen dat er over vier jaar een vrolijk lijstje te maken is? Welke dan? En ben je nog te overtuigen, of niet?

 2. interniek said

  Tuurlijk niet David. Ik bemoei me nooit met politiek. Kijk mijn site(s) er maar op na. Hoogstens ingezonden mededelingen. Maar dit kon ik ff niet laten.

 3. http://www.peterbreedveld.com/archives/00001904.html

  goede analyse van de zin van europarlementariers (vroeger: guldenparlementariers)

 4. Frans said

  …ik kan me toch niet voorstellen dat je vanaf nu tot aan de verkiezingen deze punten gaat herhalen?

  Dat hoeft Niek niet te doen, dat doen anderen wel.
  En de kracht van de herhaling is een goed middel om die slecht van geheugen zijnde Hagenaars er maar steeds weer op te attenderen dat ze met dit bestuur een heilloze weg zijn ingeslagen.

  Maar misschien wordt het nog wel wat.
  http://www.davidrietveld.nl/pivot/entry.php?id=1736

  PVV 9 zetels
  PvdA 8 zetels
  CDA 6 zetels

  Totaal 23 zetels.
  De 3 grootste partijen in de coalitie zoals het hoort,niet 2 grote en een kleintje die niks in te brengen heeft bij de PvdA om alleen maar het overwicht van 23 zetels te kunnen halen.
  Met de 3 grootste partijen in de coalitie doe je tenminste recht aan de verkiezingsuitslag.
  En niet dat we zo nodig Keert Wieldeurs in Den Haag willen, maar het is zo te zien de enige manier om de huidige partijen te dwingen eens wat te gaan doen aan de huidige onvrede in Den Haag.

  En die onvrede is bijna voelbaar.
  Dat hebben we eerder aangekaart.
  Dat de bewonersorganisaties het zat zijn om te moeten zuchten onder die (te strak gespannen) Boog en (niet zo ) Mooi.
  Die door Klijnsma opgerichte alles verstikkende “welzijns” Stasi afdelingen.
  Het is een godswonder dat er nog wat van de grond komt.
  Niet dankzij, maar óndanks de gemeente.

  Zolang die overkoepe(l)lende organisaties de zakken met geld toucheren om vervolgens alleen maar hun eigen toko overeind te houden en er een dusdanige eigen agenda op na houden, dat de wensen van de bevolking allang niet meer prevaleren, zal het nooit wat worden.

  Mij benieuwen wanneer de pleuris écht uitbreekt, dat kan nooit lang meer duren.
  Er was ooit eens een bewonersavond, waarbij Parnassia uit zou leggen wat er ging gebeuren met hun gebouw aan de Zoutkeetsingel, waarbij er de angst was dat daar het 3e drugshol zou komen. En mensen op die avond elkaar toefluisterden;
  “Voorzichtig er zijn mensen van Boog bij”
  Dan heb je echt draagvlak maar niet heus en blijkt het voor de angstige bewoners dus wel degelijk als een soort sicherheitspolizei te (dis)functioneren. Maar als je dit soort zaken aangeeft, dan blijkt dat ze vanuit dat ijspaleis misschien wel buiten lopen, maar dan wel als die ZHB knollen. Met de oogkleppen op.

  Verder hebben we informatie dat er een soort drugsoorlog aan de gang is tussen rivaliserende etnische minderheden, nou ja minder? (87,3% allochtonen)
  Die bedienen zich van 12 minners die met hun fietsjes als koerier fungeren. Die kan je juridisch niet aanpakken.
  Daar was altijd al voor gewaarschuwd. Maar Jetta heeft altijd staan te liegen dat “de kinderen geen junk zouden zien. Nou, die zien ze wel, tot vervelens toe.

  Niets van gemerkt zeker, ook niets gelezen in de media?
  Maandag 20 april 2009
  10 politiebusjes, 6 “donkerblauwe wagens” bij het Vennepark en Honthorststraat. Schoten en kogelvrije vesten. Niemand gearresteerd, mensen durven niets te vertellen. Rivaliserende Turken en Mocroos die het dealerterritorium opeisen? Niets in de media te vinden. Het bestuur wil dat drugshol niet sluiten en niet toegeven dat de bewoners met hun kinderen in ernstig gevaar verkeren.

  En die knokpartij op het Hobbemaplein heeft er natuurlijk ook niets mee te maken?
  De politie staat op scherp, dat merk je aan alles, ze waren er ook direct bij met hónden.
  Het wordt waarschijnlijk straks voordelig eten in die buurt met blauwe bonen en kogelbiefstuk.

  Reken er maar op dat wij wel degelijk de burger zullen en blijven confronteren met deze ellende waar het bestuur verantwoordelijk voor is.
  Misschien als er doden vallen, dat er toch nog rechtsvervolging ingezet kan worden, want Hirsch Ballin is daar druk mee bezig en dan gaat het Pikmeer arrest de prullenbak in.
  Dan krijgen we het Vennepark tribunaal.
  Kan Den Haag zich weer op de borst slaan als stad van (on)recht en (on)vrede.

  Ik moet er niet aan denken.
  Nou, éven dan.

 5. Toen Willem Drees lang geleden reeds de PvdA verliet was het duidelijk dat de partij uiteindelijk zou ontaarden in de Partij van de Academici. En verdomd hij en ook die Constant Martini kreeg gelijk. De partij van de huidige Middenklasse heeft reeds lang geleden afgerekend met haar feitelijke doelgroep namelijk de echte Arbeiders. De partij bedrijft tegenwoordig doelgroeppolitiek en gaf zich over aan marketingstrategieën om zo een stemkanon pogen te blijven. Na een aantal flinke verkiezingsnederlagen heeft de partij nog steeds niet geleerd dat zij het spoor volledig bijster is vanwege haar Wouteriaanse Draaikontenpolitiek.

  En een GroenLinks die ooit, bij monde van Femke Halsema, zei best wel te willen samengaan met die Liberale VVD, is al lang niet meer die alternatieve oppositionele doerak van een Groene actiepartij. Ze hebben de smaak van de Coalitie en bijbehorende zetels te pakken. Ze hebben in feite besloten hun duurzame principes in te ruilen voor de korte termijnpolitiek om zo met alle winden mee te kunnen draaien. Hun politiek getuigd al lang niet meer van het zuiverste idealisme nog enig practisch realisme.

  Het zijn allen vertegenwoordigers geworden van producten waar niemand om vroeg. Zij slijten hun producten op diezelfde wijze als de handelaren in onze huidige Consumeerdersmaatschappij. Want U heeft het nodig, verwen uzelf, want u bet het waard. De kiezer is verworden tot een tube tandpasta. Men knijpt hem leeg en vervolgens belandt hij bij het grootvuil. Wel mag hij bij aanschaf van dezelfde tube nog wel effe recyclebelasting betalen bedacht door diezelfde GroenLinks.

  Politiek lijkt steeds meer op het verkopen van auto’s. En als het effe kan SUV auto’s. Hoor ik daar nu ene Bert van Alphen of de echtegenoot van die Femke Halsema ???? Maar ik rij nog steeds op mijn fiets rond.

  En O Ja, die David Rietveld vond indertijd dat je die prijswinnende verkiezingsposter van GroenLinks maar in het museum moest ophangen. Te zonde toch om het zo maar te gaan opplakken tijdens de campagne ?!?

  Mag ik effe overgeven heren ?????

 6. Harry said

  Zo te zien heeft die David alle Haagse weblogs in zijn RSS feed staan en ligt hij als een soort Cerberus voor zijn pc. Zodat hij bij elk bericht dat maar enigszins nadelig uitpakt voor de pvda direct terug meent te moeten slaan. Treurig dat groenlinks als een door de pvda ingehuurd uitzendburootje denkt hun werkgever maar steeds te moeten verdedigen.
  Als er gewoon niks te verdedigen valt doe dat dan ook niet en maak je niet zo belachelijk. Wat hiermee naar voren komt is dat ze van groenlinks niet eens mogen poepen als de pvda dat niet wil.

  En nee, geen hoofdletters voor die partijen, sommige zaken kan je maar beter zo klein mogelijk zien te houden.

 7. Jongens, wat een onzin wordt hier allemaal verkocht. Jammer, want ooit was denhaag.org een plek waar je af en toe nog wel zinnige dingen tegenkwam.

  Het blijft ook jammer dat terwijl ik zo’n beetje als enige raadslid hier af en toe nog kom, maar daar telkens met beschimpingen op gereageerd wordt. Harry, jij bent wat mij betreft degene die zich belachelijk maakt door op de persoon te spelen en blijk te geven van ongeveer 0 kennis van hoe het er in de Haagse gemeenteraad aan toe gaat. Dat laatste geldt ook voor Maks. GroenLinks samengaan met de VVD? Mag ik een bron of roepen we hier gewoon maar wat. En welke Haagse GroenLinkser rijdt er in een SUV? Allemaal borrelpraat.

 8. Burger said

  Géén PvdA meer.

 9. Harry said

  @David Rietveld said
  1 June, 2009 at 13:28 .

  Geheel in de lijn der verwachtingen.
  Maar alleen je neus laten zien bij elke RRS melding wil nog niet zeggen dat er ook wat zinnigs valt te melden voor de door het beleid nogal cynisch geworden burger.
  Maar leuk dat je het toch steeds weer probeert.
  Troost je maar met de gedachte dat hoge bomen veel wind vangen.

 10. jan said

  David, wil je postitieve dingen?
  Okee, dan graag aandacht voor deze twee links!
  http://www.ons-scheveningen.nl/forum/index.php?topic=3881.0
  en
  http://www.ons-scheveningen.nl/forum/index.php?topic=3880.0

  Verkeersmaatregelen nemen voordat de discussienota is behandeld in al zijn facetten is “not done!” en instemmen met hoogbouw bovenop duinen is toegeven aan “hoogbouw”!

  ben je er tegen? en ben je ervoor dat 1 richtingsverkeer op de boulevard wordt ongevoerd ondanks mega verzet van bewoners, ondernemers, KVK, onafhankelijke verkeersdeskundigen?

  Wil je mede- verantwoordelijk zijn voor hoogbouw aan de kust en verkeerschaos?

  Het zijn je vriendjes binnen het college die dat willen namelijk!
  Dus zeg het maar!
  Ik wil wel inhoudelijk gaan hoor!
  Maar durf jij dat?

  ps. we moeten maar gauw eens elkaar ontmoeten. want respect voor je heb ik al jaren, en dat weet je.

  groet
  jan

 11. Harry said

  @Jan
  Ben bang dat hij eerst toestemming moet gaan vragen om een mening te mogen hebben.
  Maar ach wie ben ik, ik weet toch niet hoe het er in de gemeenteraad toegaat.
  Dat weet ik wel en dat is nu juist het probleem van dat arrogante zootje.
  De mening van de burgers interesseert ze helemaal niets alleen maar hun eigen ding door de strot duwen.
  Maar de tijd van de afrekening komt steeds dichterbij.
  Net als het feit dat uit zijn eigen prognoses blijkt dat de PVV de grootste zou worden blijft hij maar coalities in elkaar sleutelen waar dat groenlinks zijn valse deuntje mee denkt te kunnen blazen.

 12. Joost said

  Maks Moskerweeds heeft hier zeker een punt. GL Den Haag heeft zich schaamteloos voor het karretje laten spannen van de Ypenburgse gegoede burgerij die het drukke stadsleven ontvluchtten om in een comfortabele ‘buiten’ lekker uit te blazen om te genieten van de gezonde buitenlucht en nu een “rode loper” eist voor de “koopkrachtige” fietser naar de binnenstad. Deze rode loper (het zgn TrekFietsTrace) berooft niet alleen honderden gezinnen zonder tuin van hun leefruimte, het is tevens een aanslag op de kwetsbare ecologische verbindingszone laakzone.

  Zo blijkt dat GL zich schaamteloos voor het karretje van de

 13. Niek said

  … Van de …?

 14. Joost said

  Ypenburgse …;) Was een typo die laatst zin. Arnoud Boer heeft zowaar gereageerd op http://www.arnoudboer.nl/ , benieuwd of David Rietveld hier nog iets te melden heeft.

 15. lindaatje said

  Helemaal vers, uitslag net binnen
  De meeste Hagenaars hebben op Wilders gestemd; de PVV is de grootste partij in Den Haag.

  Mijn vader heeft gelijk gekregen. In 1976 was hij bedrijfsleider van een sociale werkplaats in Den Haag, is in 1982 overleden. Hij zag de eerste probleemgevallen binnendruppelen in zijn bedrijf.
  Hij was kort door de bocht “over een tijd komen er grote problemen; raddraaiers moeten terug naar hun land van herkomst. “Vuile VVDer” hoorde ik mezelf nog zeggen, terwijl hij altijd trouw bleef aan zijn PvdA. Kijk nu eens pap: je hebt gelijk gekregen!

 16. Frans said

  Hoe moet je nu nog die PvdA serieus nemen in de lokale politiek?
  Elke keer dat je straks zo’n iemand ziet, of tegen staat te praten, krijg je toch lichtelijk het gevoel dat je na 3 maart tegen een half lijf moet staan praten, vooropgesteld dat dat nog in leven zóu zijn.
  Moet je nou medelijden of leedvermaak voelen bij de constatering dat er iemand, óf geamputeerd dreigt te raken óf in zijn terminale fase is beland?

 17. Zie voor de Haagse gemeenteraad in 2010:

  Maks

 18. Tim said

  Soory hoor, maar zie jullie dan helemaal geen alternatieven? Is het voor jullie alleen maar een keuze tussen Wilders / PVV en de PvdA?

 19. Frans said

  @Tim
  U wilt alternatieven?

  http://ontevredenburger.punt.nl/

 20. interniek said

  Kan ik mij hier ook opgeven?

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: