DenHaagOrg

Puur Haags

 • Meest recente berichten: Haagspraak

  Akbar Graffiti Jam 2019

  Graffiti gemaakt door Jim Het is alweer veertien dagen geleden dat Akbar Simonse, vriend en graffitifotograaf merkte dat er iets aan de hand was. De lust om te fotograferen ontbrak en reageren op Flickr en Facebook leverde problemen op. Na een aantal bezoeken bij de huisarts werd hij doorverwezen naar het MCH Westeinde. Na wat […]

  Wordt Struikelsteen Zwerfsteen?

  Struikelsteen George .J.L.Maduro Frederik-Hendriklaan 111 Den Haag Het is alweer een week geleden dat ik op Flickr een comment onder de foto van de struikelsteen van George Maduro kreeg met de vraag waar de steen precies lag. De vragenstelster Jacqueline M uit Wenen kon de steen niet vinden. Zij was op doorreis naar Wenen maar […]

  Gevelsteen A. Kerdijk aan onderhoud toe

  Het is alweer een tijdje geleden dat Paul van Nieuwkerk mij een foto van een gevelsteen stuurde met de vraag of ik deze al eens gefotografeerd had en of ik wist wie erop afgebeeld werd. Ik moest de vraag met nee beantwoorden. Later stuurde hij mij een mail met de naam van de persoon. Het […]

 • Recent Comments

 • Follow DenHaagOrg on WordPress.com
 • Archives

Wethouder Norder plaatst eerste zeecontainer surfdorp F.A.S.T.

Posted by ingezonden mededeling on 27 May, 2009

Zonder zich iets aan te trekken van wind en regen, plaatste Marnix Norder, wethouder Bouw & Wonen, dinsdagmiddag om 15.30 uur de eerste zeecontainers van surfdorp F.A.S.T. in Scheveningen. “Die hards gaan gewoon door”, aldus Norder, “surfers laten zich ook niet ontmoedigen door weer en wind”. Met het plaatsen van de eerste zeecontainers is de opbouw van het surfdorp officieel van start gegaan.
F.A.S.T. heet het spraakmakende project en het staat voor Free Architecture Surf Terrain. Surfers van heinde en verre bouwen samen een dorp van zeecontainers en leggen zelf slaapplekken, douches, kleedkamers, een café, internet en een podium aan, nabij de best denkbare surfspot, namelijk die bij het Noordelijke havenhoofd. Norder looft deze samenwerking en de informele sfeer die het dorp daardoor zal kennen. Ook de commandobunker in het dorp, die recent is uitgegraven en voorzien is van verlichting, geeft F.A.S.T. aantrekkingskracht, voegt hij eraan toe. “Het wordt alleen maar meer en beter, het komt goed met F.A.S.T.”, besluit Norder zijn openingsspeech.

F.A.S.T. ligt aan Strandweg 1a en is binnen enkele weken operationeel. Alle ontwikkelingen, waaronder de voortgang van de bouwwerkzaamheden, zijn vanaf donderdag te volgen via http://www.fastthehague.com.

Advertisements

5 Responses to “Wethouder Norder plaatst eerste zeecontainer surfdorp F.A.S.T.”

 1. Tim said

  Surfers laten zich ook niet ontmoedigen door een wethouder of gemeente! De strijd tegen het surfverbod op het Zuid strand is een voorbeeld voor ons allemaal.

 2. interniek said

  Je zou bijna denken: niet kwaadschiks, dan goedschiks?

 3. Sjef said

  Surfers worden geparkeerd in het Surfdorp om ze alvast van het Zuiderstrand af te houden … is daar straks mooi plaats voor een Cruise Terminal en dan komen ze tenminste niet meer in al die natte pakken naar het Yspaleis. Opgeruimd staat netjes en ze trappen er nog in ook. Hoera voor Norder !

  Surfers, kijk eens op: http://www.behoudzuiderstrand.nl en help daar een handje

 4. @Sjef: ik waardeer de inzet en activsme van behoudzuiderstrand.nl, maar die site is echt vreselijk. Kan er om te beginnen niet een vrolijker kleurstelling gekozen worden?

 5. Joost Crapuul said

  Maar beste David toch,

  Het gaat toch echt om de inhoud en niet om de verpakking !!!

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: