DenHaagOrg

Puur Haags

 • Meest recente berichten: Haagspraak

  De beeldenstorm is in aantocht

  Het is alweer een tijd geleden dat ik foto’s maakte op het Burgemeester De Monchyplein. Het was mooi weer met de zon uit de goede hoek. Nadat ik de gebouwen had vastgelegd viel mijn oog op de grote reliëfs aan de muur. Ik kende ze wel maar het licht viel nu anders. Het reliëf dat […]

  Ferd en Fem: Het komisch duo

  De aanleiding voor deze post is de anti racisme demonstratie op de dam op tweede pinksterdag. Ik plaatste dit op FaceBook: Het gaf aanleiding tot een paar felle reacties van medestanders en van tegenstanders. Wat volgde vind ik ontluisterend. Het Ministerie van Justitie maakt een een whatsapp communicatie hierover tussen Fem en Ferd openbaar: Wanneer […]

  Twee reebruine ogen die keken mij aan

  Het was mooi weer en ik zou op de fiets naar het Belgisch Park gaan. Halverwege – bij het Catshuis – zag ik een paar mensen staan wijzen richting Sorghvliet. Ineens schoot mij een twitterbericht te binnen van Mariëlle Ernst; zij had een hert gezien bij het hek van Sorghvliet. Ik zette mijn fiets op […]

 • Recent Comments

 • Follow DenHaagOrg on WordPress.com
 • Archives

Wethouder Norder plaatst eerste zeecontainer surfdorp F.A.S.T.

Posted by ingezonden mededeling on 27 May, 2009

Zonder zich iets aan te trekken van wind en regen, plaatste Marnix Norder, wethouder Bouw & Wonen, dinsdagmiddag om 15.30 uur de eerste zeecontainers van surfdorp F.A.S.T. in Scheveningen. “Die hards gaan gewoon door”, aldus Norder, “surfers laten zich ook niet ontmoedigen door weer en wind”. Met het plaatsen van de eerste zeecontainers is de opbouw van het surfdorp officieel van start gegaan.
F.A.S.T. heet het spraakmakende project en het staat voor Free Architecture Surf Terrain. Surfers van heinde en verre bouwen samen een dorp van zeecontainers en leggen zelf slaapplekken, douches, kleedkamers, een café, internet en een podium aan, nabij de best denkbare surfspot, namelijk die bij het Noordelijke havenhoofd. Norder looft deze samenwerking en de informele sfeer die het dorp daardoor zal kennen. Ook de commandobunker in het dorp, die recent is uitgegraven en voorzien is van verlichting, geeft F.A.S.T. aantrekkingskracht, voegt hij eraan toe. “Het wordt alleen maar meer en beter, het komt goed met F.A.S.T.”, besluit Norder zijn openingsspeech.

F.A.S.T. ligt aan Strandweg 1a en is binnen enkele weken operationeel. Alle ontwikkelingen, waaronder de voortgang van de bouwwerkzaamheden, zijn vanaf donderdag te volgen via http://www.fastthehague.com.

5 Responses to “Wethouder Norder plaatst eerste zeecontainer surfdorp F.A.S.T.”

 1. Tim said

  Surfers laten zich ook niet ontmoedigen door een wethouder of gemeente! De strijd tegen het surfverbod op het Zuid strand is een voorbeeld voor ons allemaal.

 2. interniek said

  Je zou bijna denken: niet kwaadschiks, dan goedschiks?

 3. Sjef said

  Surfers worden geparkeerd in het Surfdorp om ze alvast van het Zuiderstrand af te houden … is daar straks mooi plaats voor een Cruise Terminal en dan komen ze tenminste niet meer in al die natte pakken naar het Yspaleis. Opgeruimd staat netjes en ze trappen er nog in ook. Hoera voor Norder !

  Surfers, kijk eens op: http://www.behoudzuiderstrand.nl en help daar een handje

 4. @Sjef: ik waardeer de inzet en activsme van behoudzuiderstrand.nl, maar die site is echt vreselijk. Kan er om te beginnen niet een vrolijker kleurstelling gekozen worden?

 5. Joost Crapuul said

  Maar beste David toch,

  Het gaat toch echt om de inhoud en niet om de verpakking !!!

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: