DenHaagOrg

Puur Haags

Nationaal Historisch Museum in Den Haag? – Liever niet!

Posted by 4hoog2achter on 26 May, 2009

De discussie over het Nationaal Historisch Museum is weer opgelaaid nu het plan in Arnhem omgegooid is. Er begint zelfs weer een lobby op gang te komen om het museum dan toch maar aan Den Haag toe te wijzen. Maar dat museum mag nooit in Den Haag komen zolang het eerdere ontwerp gehandhaafd blijft.

Nationaal Historisch Museum plan Oude bebouwing

Het ontwerp dat Den Haag oorspronkelijk had ingeleverd (links) bij het bieden is misplaatst. De locatie waar de voorkeur van de gemeente naar uit ging ligt op de hoek van de Spui Markt, het stadhuis en tegenover de Asta. Ik moet toegeven dat het huidige pand niet moederst mooiste is, maar het vervuld wel een functie. Zo is de gehele begane grond bedoeld voor winkels. In het ontwerp voor het NHM zie ik alleen een museum functie terug: Dus gesloten van s’ avonds 17 uur tot s’ morgens 10 uur. Het ontwerp is ook nog eens spuuglelijk. Een soort vloeiende glazen bergen die steeds verder terugwijken hoe hoger je komt. Ik kan me alleen maar voorstellen dat een stagiair van het betrokken architectenbureau (zal geen namen noemen) dit ontwerp gemaakt heeft. Den Haag verdient meer! Het NHM is alleen welkom als dit vreselijke plan van tafel gaat.

Advertisements

3 Responses to “Nationaal Historisch Museum in Den Haag? – Liever niet!”

  1. Tim said

    MIsschien een extra 30 meter op het cultuurforum om het Nationaal historisch museum onder te brengen?

  2. David Bouwput said

    Of er iets moois in de plaats komt doet weinig terzake. Maar dat wat er staat moet weg, zoveel is zeker. En dan kan er weer gebouwd worden. Nieuw is beter. Historie is voor interieurverzorgers, handel voor stofdoeken en plumeaux.

  3. Jaap said

    En toch, als we nu zeggen dat Gaudi het heeft ontworpen, dan hebben we een publiekstrekker erbij……..,

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: