DenHaagOrg

Puur Haags

Aanpak louche plekken ter verbetering van de veiligheid

Posted by ingezonden mededeling on 26 May, 2009

CDA presenteert enge plekkenkaart

Ondoorzichtige coffeeshops, lege winkelpanden en donkere tunnels geven inwoners een gevoel van onveiligheid waardoor zij  deze delen van Den Haag mijden.  Het CDA inventariseert deze plekken met een enge plekkenkaart om ze vervolgens aan te kunnen pakken. Lege winkeletalages kunnen door kunstenaars worden gevuld, louche café’s zouden aan hun uitstraling moeten werken.

Ook mijden veel mensen diverse tunnels rond Hollands Spoor. De donkere Schenktunnel die nu in een bocht loopt zou recht getrokken moeten worden zodat fietsers deze weg ook ’s avonds durven te gebruiken. Dergelijke lokaties zouden voorzien moeten worden van een bordje met een telefoonnummer van de gemeente waarop voorbijgangers vandalisme kunnen melden. CDA-fractievoorzitter Karsten Klein: “Ook coffeeshops hebben vaak een oplezierige uitstraling. Niet alleen voorbijgangers hebben last van deze plekken, ook voor ondernemers werkt het averechts om bijvoorbeeld drie guur uitziende coffeeshops in de buurt te hebben.”

Leegstaande scholen, winkels en andere panden moeten een andere aanblik krijgen volgens het CDA. Slooppanden die langer dan een half jaar leeg staan zouden een kleur moeten krijgen. Een voorbeeld hiervan zijn ‘de blauwe huizen’ van Rotterdam.  Voor Den Haag zou een Mondriaanpatroon gebruikt kunnen worden.

Advertisements

4 Responses to “Aanpak louche plekken ter verbetering van de veiligheid”

 1. Wim said

  Een beetje verstandig mens mijdt natuurlijk heel Den Haag.
  En zoals altijd beperkt men zich weer tot symptoombestrijding.
  Pak de zaken nu eens voortvarend aan.
  Het lijkt wel of de Den Haag BV in zijn geheel op zijn gat ligt.
  Er gebeurt echt hélemáál niks.
  Ze zijn niet vooruit te branden.
  Leegstaande scholen, winkels en andere panden moeten geen andere aanblik krijgen, die moeten gewoon gebruikt worden.
  Zet er mensen in, broedplaatsen, maakt niet uit wat, zorg voor leven want dan heb je gelijk een stuk sociale controle.
  Is dat nou zo moeilijk te bedenken?
  Als je dan zo nodig wat blauw moet schilderen dan moet je dat Spui 70 aanpakken dat past beter bij die dolgedraaide smurfen met dit soort voorstellen.
  Hoe verzin je het? Een Mondriaanpatroon.
  Dan mag er straks zeker geen leegstand pand meer gebruikt worden want dan moet dat blauwe er af en verstoor je de aanblik als onze Norder en Huffnagel weer eens met de helikopter boven Den Haag cirkelen als ze dat tenminste nog durven.
  En was er niet laatst wat te doen over een blauw geveltje in de Marnixstraat en moest er ook niet tegen graffiti opgetreden worden?

 2. interniek said

  Klopt weer helemaal Wim. En en heel nest ambtenaren maakte zich druk dat toch echt die kleur niet kan, alsof we het hier over beschermd stadsgezicht hebben. Maar het mooie vind ik nog dat ze de enge plekken in kaart gaan brengen. Alsof de Hagenees die niet uit zijn hoofd kent. En wat is er mis met de Hot Spots van enkele jaren geleden? Zijn die niet hot genoeg meer?

 3. Wim said

  En dan willen ze een tunneltje gaan rechttrekken, of je het als een elektriciteitsbuis kan buigen.
  De tunnelvisie van die lieden zélf, die is pas eng.
  Duistere krochten en enge verhalen, die de Spui-gaten uitlopen en waar niet alleen kinderen nachtmerries van krijgen. Maar er gloort hoop want als je belaagd wordt in zo’n situatie is er gelukkig nog een onverlicht bordje met een telefoonnummer dat je kan bellen en dan maar hopen dat je dan nog signaal c.q bereik heb vanuit zo’n tunneltje. Hoewel je met ons huidige krom eh, rechtsysteem, als je een mes in je rug hebt, nog het risico loopt om voor verboden wapenbezit opgepakt te worden, maar wél bellen.
  “Het aantal wachtenden voor u is nog…”

 4. Tim said

  Had gehoopt op een link naar google maps waar alle CDA-ers driftig hun enge plekken in opgeven. Maar zo digitaal zijn ze nog niet. Wat belangrijker is, is dat het CDA blijkbaar leegstand niet goed vindt. Dan moeten ze dus ook echt het kraakverbod invoeren op landelijk niveau. Dan is er helemaal geen reden meer voor een eigenaar om ‘íets’ met zijn pand te doen.

  Het tunneltje rechttrekken? tja – das een kwestie van hard trekken aan beide kanten-. Wat misschien ook een goed idee is de ingangen eens bij te werken en het zo te maken dat je niet hoeft af te stappen. (alhoewel de fietsgleuf ver genoeg van de wand af zit om zittend op de fiets, voet/hand aan de rem door de gleuf naar beneden te zeilen.- wel oppassen dat je niet te hard gaat.).

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: