DenHaagOrg

Puur Haags

Haags Straatnieuws: Roze Themanummer

Posted by ingezonden mededeling on 19 May, 2009

Homoseksuele man: ‘In de twee jaar dat ik op straat leefde, zat ik twaalf keer bij de EHBO.’

Hoe is het als je homo, bi of lesbisch bent en je leeft tijdelijk op straat? Wawoe (45) mist een tand. “In de twee jaar dat ik geen huis had, zat ik twaalf keer bij de Eerste Hulp. Ik werd in elkaar geslagen door daklozen en niet-daklozen die moesten laten zien hoe mannelijk ze wel niet zijn.” Marokkaanse ‘Hassan’ (26) zit ondergedoken in de Haagse mannenopvang: “Mijn broers sloegen en bespuugden mij omdat ze zagen dat ik anders was.” En Linda (38) vertelt over de drugsscene: “Ik zoen gewoon met mijn vriendin en loop hand in hand met haar. Al krijgen we dan wel de vraag ‘Lekker, mogen we meedoen?’”.Tosca Niterink

“Zelfs in Nederland is de tolerantie jegens homoseksualiteit de laatste jaren enorm afgenomen”, zeggen actrice Tosca Niterink, bekend van Theo & Thea, Borreltijd en Kreatief met Kurk en haar vaste partner Anita Janssen, camerajournalist bij TV West. “Wat ik hoop, is dat de tegenbeweging ontstaat aan de kant van de jonge, allochtone homoseksuelen. Die groep heeft het op dit moment veel moeilijker dan de Nederlandse homo’s en lesbo’s, en zal veel harder voor de eigen emancipatie moeten vechten dan wij dat moesten.”

Wethouder wil méér homohoreca in Den Haag

Bert van Alphen, de Haagse wethouder van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie hoopt dat er naar aanleiding van Roze Zaterdag op 20 juni 2009 in Den Haag méér homohoreca zal ontstaan. .

Eerste roze straatkrant van Nederland

Dit alles en nog veel meer leest u in Haags Straatnieuws nummer zes, die te koop is van vrijdag 22 mei tot maandag 22 juni 2009. De krant is éénmalig geheel in roze stijl, net als de stad Den Haag tussen 13 en 20 juni 2009 tijdens de Roze Week en Roze Zaterdag. Een primeur, want nooit eerder is er een daklozenkrant uitgebracht met een homothema. Tijdens Roze Zaterdag, waar 60.000 bezoekers worden verwacht op het Lange Voorhout en Het Plein, zullen diverse dakloze verkopers aanwezig zijn met de krant. Haags Straatnieuws geeft dak- en thuislozen al dertien jaar een gezicht, een dagbesteding en een inkomen. Zij kopen de krant in voor 95 eurocent en verkopen hem op een vaste plek in de regio voor € 1,60.

Advertisements

2 Responses to “Haags Straatnieuws: Roze Themanummer”

 1. Hans said

  Ik zou bijna gaan pleiten voor hetero wethouders of liever seksloze wethouders.
  Ik ben het eigenlijk en beetje zat dat we wethouders hebben die hun seksuele geaardheid te pas en te onpas privé en in werktijd en nog wel van onze belastingcenten promoten en dat we die homoscene met de paplepel krijgen ingegoten.
  Het zal me een rotzorg zijn wat je thuis doet en wat je waar in stopt met wie of wat, maar laat de gewone mensen met rust.
  Dat extravagante, dat opdringerige en je zal er aan moeten geloven of je wil of niet en dat er zelfs politieagenten in uniform aan die gay parade meedoen. Om kotsmisselijk van te worden.
  Nu is het zeker wachten op de eerste transseksuele wethouder die gaat propageren dat er een plek moet komen in het Zuiderpark waar ze hun lusten op elkaar kunnen botvieren? Als je als hetero’s elkaar onzedelijk betast in het openbaar ga je op de bon, maar homo’s krijgen hun eigen afwerkplekken en INsteekhavens in bosjes en bij parkeerplaatsen.
  En het bovenstaande heeft niks met homofobie te maken maar wel alles met huftergedrag van zich niet kunnen gedragen in het openbaar.

  Een hermafrodiet uit Goeree
  kreeg verkering met een lesbische fee
  Het probleem was geschapen, want hoe moest het slapen
  met wie, wat en waarmee?

 2. Het AD said

  ‘Roze’ straatkrant valt niet goed bij verkopers.

  Hij verkoopt niet goed en lokt vervelende opmerkingen uit.

  http://www.ad.nl/denhaag/delft/3241998/Roze_straatkrant_valt_niet_goed_bij_verkopers.html

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: